המנוע הפיננסי
סקטור הפיננסים מיוצג בקניון על ידי 5 חברות באופן ישיר: C, JPM, MA, NYX ו-LTR. כל החברות האלו נחשבות מבחינתנו לכדאיות לאחזקה לטווח ארוך, כאשר לשיקולי גלובליזציה ולהרכב ההנהלה חלק חשוב בבחירת המניות.
בהכללה, מניות הפיננסים נהנות ממומנטום חיובי ארוך טווח, מהגידול בפעילות בשווקים הפיננסים, ממיזוגים ורכישות, מהתייעלות ומהנהלות יצירתיות, עם אוריינטציה חזקה לרווח ולרווחיות בעלי המניות. למניות הפיננסים יש את המשקל הגדול ביותר, של כ-20%, ב-S&P 500. מהסיבות האלה, וכדי שתיק הקניון לא יהיה מנותק מהשוק, חשוב שהוא יכלול מניות פיננסיות. משקל בקניון כרגע הוא כ-10% והמשמעות היא חשיפת חסר לסקטור בהשוואה ל-S&P 500.
על פי מודל דירוג המניות של MSN, הבודק את הסיכוי לתשואה עודפת של המניה, C מקבלת ציון של 8 (על סקלה שבין 10 - גבוה, ל-1 -נמוך), JMP - 8, MA - 9, NYX - 4 (בשל מכפיל גבוה ותשואה יחסית נמוכה בתקופה האחרונה) ו-LTR - 8. הממוצע הלא משוקלל של המניות הפיננסיות בקניון הוא 7.4 והמשמעות היא תשואת יתר.
גורו המניות לואיס נאוולייר הגדיר את JPM כאחת מ-5 המניות הטובות ל-2007 (גם HST שבקניון כלולה ברשימה), וג'ון מרקמן מ-MSN, שאחראי בין היתר למנוע הדירוג, המליץ על C כאחת מהמניות שצריך להחזיק כשהדאו בדרך ל-21,000 נקודות. גם לפי 'שיטת כלבי הדאו', עליה פורסם לא מזמן ב"תיק אישי", C היא אחת המניות המומלצות.
מנוע דירוג המניות המצוין של העיתון הפיננסי Investors Business Daily נותן למניות הפיננסיות של הקניון את הציונים הבאים (על סקלה שבין 100 -טוב ו-1 - גרוע): C - 63, JPM - 72, MA - 96, NYX - 70 ו-LTR - 87. ממוצע לא משוקלל: 78. שוב, תשואת יתר.
הנהלת הקניון מאמינה מאוד במניות הפיננסים ורואה בהן שלד חזק לקניון. נראה ש-MA, עם תיקון או בלעדיו, תמשיך לספק את הסחורה (ולהעלות את המחיר שויזה תקבל אם וכאשר תנפיק). המניה מקבלת ציונים גבוהים גם במודלים הממוחשבים וגם ממומחים. היא מתאימה למודל הקניון מפני שבכל מקום בעולם אנשים מגהצים מאסטרקארד. התחושה שלנו היא שגם JPM תעלה חיוך מתוק על פני המשקיעים בה, כמו גם שאר מניות הפיננסים.
ההנהלה ברגע פיוטי
קניון המניות מתנהל על התפר שבין ניהול עסק ממשי לניהול עסק וירטואלי. לכל מסלול יש יתרונות וחסרונות, ואנחנו מנסים לשלב יתרונות. השבוע נפל לידנו הספר "סודות מחיי המטבח" (Kitchen Confidential, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר) של אנתוני בורדיין, שף ניו-יורקי. בפרק שנקרא "תסמונת הבעלים ומחלות אחרות" נעצרנו. נראה שהוא בושל במיוחד עבור קניון המניות. בחרנו לצטט כמה משפטים ממנו, כחומר למחשבה.
"התאווה להיות בעל מסעדה עלולה להיות מוזרה ונוראה... למה להסתכן בתעשייה שבה הוצאות קבועות עצומות... כוח עבודה נזיל, בלתי יציב וידוע לשמצה, ונכסים מתכלים? הסיכוי שתצליחו להפיק רווח כלשהו מההשקעה שלכם הוא בערך 1 ל-5. איזה חדק ספוגי מקנן בחשאי במוחם של גברים ונשים ומחורר אותו באופן כזה, שהם נעמדים על פסי הרכבת, מביטים באורות הקטר המתקרב, מודעים לכך שבסופו של דבר ידרוס אותם? התשובה הקלה, כמובן, היא אגו... לא כדי לעשות כסף, לא ממש, אלא כדי להסתובב כטווס באולם המסעדה... כמו ריק ב"קזנבלנקה"... הוא חושב שלשחק בתפקיד בוגי יעזור לו למשוך את החתיכות שמעולם לא הצליח להשכיב".
עדכונים
ענף מוצרי הצריכה בארצות הברית סובל מחולשה וזה פוגע גם ברשתות האופנה החזקות שבקניון המניות. לא כולן נפגעו ו-ARO, שהכנסנו זה מכבר בהמלצת CIBC, עלתה יפה, אבל בכל זאת, צריך לקחת את החולשה הזו בחשבון. את החנות של AEO הקטנו לא מזמן, ואולי הגיע הזמן להגדילה. בשביל לא לבצע יותר מדי שינויים החלטנו לסגור פוזיציה ב-ANF ולהמתין לראות מה קורה.
11 במאי: סגירת הפוזיציה ב-ANF ומימוש רווחים חלקי ב-MA. התלבטנו כיצד לנצל את הכסף. הפעם גברו שיקולי הרכב הקניון על הרצון שלא לפתוח פוזיציות קטנות, ולכן פתחנו 5 פוזיציות חדשות. מימושי רווח עתידיים יאפשרו להגדיל את הפוזיציות האלו.
לתחום מוצרי הצריכה התווספה חברה סולידית מאוד, Genlyte (TYLG), שנוצרה לגביה הזדמנות טכנית. היא מייצרת נורות תחת מותגים מגוונים. להעמקת הפיזור הגיאוגרפי נוספה חברת המדיה הסינית Focus Media (NCMF), גם על רקע מצב טכני חיובי. למתחם המחשבים והתוכנה נוספה Adobe Systems (EBDA) שאמורה ליהנות מעלייה בביקושים הגלובליים לתוכנות שלה. וסוף סוף, בקניון יש גם קולנוע. התחלנו לפתח את מתחם בתי הקולנוע, באמצעות השקעה בשחקנית הענקית Regal Entertainment (RGC), ובנוסף, פתחנו תחנת השכרה קטנה של Blockbuster (BBI).
הנהלת הקניון מקווה שהתוספות האלה יתרמו לא רק לתשואת הקניון אלא גם ליציבותו. "
דירקטורים: אביבית מנה קליל (CIBC), יוסי בראל (אינטגרל) ואלי מרון (תלתן). זיו סגל הוא Level 2 Chartered Market Technician (CMT), ומבצע ניתוחים טכניים עבור גופים פיננסיים ובתי השקעות לרבות הראל-פיא, Easy-Forex ו-CIBC ישראל. זיו סגל ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים בטור זה. אין לראות בכתבות אלו משום המלצה לרכישה או למכירה של ניירות ערך או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. לתגובות: ziv@powerta.com