גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כנ"ר על הגג

אחרי שנתיים לא קלות, עם התמוטטות הבנק למסחר ופירוק תבל; אחרי שספג ביקורת מ"שופטת הפירוקים", ורדה אלשיך > הדס מגן פגשה את שלמה שחר, כונס הנכסים הרשמי והאפוטרופוס הכללי, מפויס ומונה הישגים. המשימה הבאה שלו: להחיות את מחלקת החקירות ולהשיב לה את תהילת העבר

בטקס שנערך לפני כשנתיים במשרד המשפטים, עם כניסתו של עו"ד שלמה שחר לתפקיד כונס הנכסים הרשמי (כנ"ר) והאפוטרופוס הכללי, אמר לו שר המשפטים אז, מאיר שטרית, שהוא צריך לשים על עצמו שכפ"ץ. שטרית הסביר, שבהכירו את התפקיד, בעלי האינטרסים הרבים והשונים הקשורים להחלטות שעל הכנ"ר לקבל, יחפשו כל דרך לנגח ולפגוע".

שחר לא תיאר לעצמו כמה ששטרית צדק. כמו מאלוהים, מיד עם כניסתו לתפקיד, "נפלה" עליו פרשת הבנק למסחר, שיש הטוענים שהיא גדולה בהיקפה מקריסת בנק צפון אמריקה, בוודאי לפי פרמטר של היקף המעילה ביחס לשווי הבנק.

שחר נאלץ למצוא פתרונות מהירים, ובד בבד, לרצות את שופטת הפירוקים, ורדה אלשיך, מה שלא כל כך הלך לו. הספיח האחרון של פרשה זו קיבל ביטוי באחרונה, בוויכוח בין שחר לבין המנהל המיוחד של הבנק, רו"ח יהודה ברלב. ויכוח שהסתיים לבסוף בהסכמה על גובה השכר. שחר רואה כהישג שלו את העובדה שברלב לא קיבל שכר על פי התקנות, אלא על פי שעות.

שחר: "כשהוחלט שהכנ"ר ישמש כמפרק הבנק למסחר, היועץ המשפטי לממשלה ביקש ממני שעלויות הפירוק יהיו מינימליות, כי מודבר בקופת הציבור, ובמיוחד לאור העלויות הגבוהות בפרשת בנק צפון אמריקה. עמדתי על כך שלא יהיה תשלום על פי התקנות, כי זה היה מגיע לסכומים אדירים. חלק מהוויכוחים שלי עם ברלב היו בעניין הזה. כתוצאה מכך, חסכתי כספים רבים מאוד מקופת הפירוק. ברלב ביקש שישולם לו לפי התקנות, ומבחינתי זה לגיטימי שהוא רוצה לקבל יותר ושאני רוצה לשלם פחות. את העובדה שהגענו להסכם לתשלום לפי שעות, אני רואה כהישג".

על כך אומר רו"ח צבי איציק, שותף במשרד ברלב ואחראי על חקירת הגורמים שהביאו לקריסת הבנק: "אני מרוצה מכך שהכנ"ר קיבל את המלצת בית המשפט, ושהגענו להסכמה באשר לשכר טירחה ראוי".

החיים הקשים שעשתה אלשיך לשחר לא הסתיימו בעניין הבנק למסחר. בכנס לשכת עוה"ד באילת, בחודש מאי השנה, אלשיך "ירדה" על מוסד הכנ"ר. עיקר התייחסותה נגעה לאי תיפקוד של מוסד הכנ"ר, שבא לביטוי בהשתהות בהגשת תגובות לבית המשפט, אם בכלל הן מוגשות, ול"חגיגות" של פושטי הרגל. היא סיפרה, כי היא 'רואה פושטי רגל נושאי שקיות של חנויות יוקרה, המתייצבים בפניה ואומרים שאין להם מאיפה לשלם 3,000 שקל'.

אחרי ההיתקלות ההיא הייתה מעין "סולחה", וכיום, מעיד שחר, הוא ואלשיך "בקשר טוב מאוד".

* התחלה לא סימפטית.

"אני באתי עם עמדה משלי איך צריך לנהל את הבנק בפירוק. אני חושב שאלשיך, שיש לה ניסיון רב בתחום, אולי לא כל כך אהבה את העובדה שמגיע בחור חדש לשכונה ועומד ונחרץ בדעתו לגבי הדרך שבה העסק צריך להתנהל, בשעה שיש בית משפט שמנהל את העסק.

"העמדה שלי לגבי הפירוק של הבנק למסחר נולדה אחרי התייעצות עם אנשי היועץ המשפטי לממשלה ובנק ישראל, ואנשי הכונס הרשמי, שהיה להם ניסיון בפירוק של בנקים, וניסיתי לשכנע את בית המשפט בנקודה הזו. לא הצלחתי, וקיבלתי את הכרעתה.

"מאז היו לנו שיחות רבות ואין ויכוח בכלל שכל המחלוקת בינינו הייתה ברמה המקצועית בלבד ולא ברמה האישית. כך גם שמעתי ממנה. היום אנו בקשר טוב מאוד. אנו מדברים בינינו, נפגשים".

* עו"ד איתן ארז, העוסק בפירוקים, אמר באותו כנס אילת, שקיבלת "ירושה קשה". מה אתה אומר?

"אני לא רוצה לדבר על העבר, אך אני רוצה לומר שכשהגעתי, גיליתי שיש הרבה מאוד דברים שצריך לשנות. בחלק נכבד מדובר אפילו בטלטלה. זה נכון ביחס לדברים שהייתה עליהם ביקורת: ההתנהלות לגבי פושטי רגל ונושא התגובות לבית המשפט. אלשיך התייחסה בכנס לכך שהיא לא מקבלת תגובות בזמן. רק לפני שבועיים בישרתי לה שהנושא הזה הסתיים, וכעת יש מערך פעיל של בקרה. דרשתי מהעובדים לתת לי את כל הרשימות ובמקביל הכנסתי מערכת מחשוב, שנותנת להם התראה לגבי תיקים שמועד התגובה בהם עומד לפוג.

"יחד עם זאת, הדברים שאמרתי בכנס עומדים בעינם: אין אח ורע לעומס על עובדי הכנ"ר: כל עורך דין מטפל בכ-500 תיקים. חלק מהתיקים הם בהיקפים עצומים וגוזלים ימים שלמים, כמו תיק תבל. למרות העומס, ולמרות שכתוצאה מהמשבר הכלכלי היקף העבודה אצלנו גדל, דורשים מאתנו קיצוץ רוחבי, כמו בכל השירות הציבורי.

איש של רפורמות

שחר, בן 42, חובש כיפה, אב לשלושה בנים. הוא עבד מספר שנים כעורך דין פרטי, ומשם הובא לתפקיד מנהל היחידה לניהול רכוש בכנ"ר, תפקיד בו שימש שנתיים. לאחר מכן מונה ליועץ המשפטי של משרד המשפטים, עד שמונה לכנ"ר.

את תפקיד הכנ"ר והאפוטרופוס הכללי מילא לפניו שמואל צור, כיום שופט בית הדין הארצי לעבודה. הכנ"ר לא היה בכותרות בזמנו של צור מחלקת החקירות, שבעבר הייתה אימת פושטי הרגל, נראתה "רדומה" בתקופתו. שחר מבקש להחיות אותה ולהשיב לה את תהילת העבר. מלבד פשיטות מתוקשרות על בתים של פושטי רגל, שניצלו את החוק לרעתם ומנהלים חיי רווחה, הביא שחר לבית המשפט את אחד מפושטי הרגל היותר מפורסמים: דוד בלס. בלס נחשב לפושט רגל, אך לטענת הכנ"ר, מחזיק נכסים אדירים המניבים לו הכנסות, שאותם ניסה להעלים.

פרט לכך, מבצע שחר רפורמה כמעט בכל נושא המצוי בטיפולו. אפילו דבר פשוט, כמו מערכת הטלפונים במשרדי הכנ"ר, שופרה. הוא עצמו מסר את מספר הטלפון הסלולרי שלו, לעורכי דין העוסקים בתחום. החל מלפני שבועיים, יש אפשרות לתקשר עם אנשי הכנ"ר גם באמצעות האי-מייל, דבר שמבחינת עורכי הדין שעבודתם היומיומית נעשית מול הכנ"ר, הוא בעל חשיבות גדולה.

שחר מבטיח, כי עד סוף השנה יכלול אתר האינטרנט של הכנ"ר, מידע הנדרש לציבור הרחב, כך שחלק מהפונים יוכלו לקבל את מבוקשם באמצעות המידע באתר.

עו"ד איתן ארז, העוסק בפירוקים ובכינוסים: "אני מרגיש שיש שינוי בכנ"ר. מאז ששחר נכנס לתפקיד יש פתיחות, רוח חדשה, הוא מנסה לפתור את כל הסתימות. שחר עושה היום יותר חקירות, והכניס שינויים שהיו נחוצים".

עו"ד יוסי כהן, עוסק בפירוקים וכינוסים ושימש בזמנו כמפרק שטיחי כרמל: "אין זה סוד שהכנ"ר מתקשה במשך שנים להפעיל את סמכויותיו על פי חוק. שחר, למרות המחסור בכוח אדם, מנסה לעשות דברים שמעולם לא עשו: פשיטות על בתים, מעקבים, הגשת תביעות פליליות נגד פושטי רגל שמפרים את החוק. השאלה היא, אם אלה צעדים ראוותניים בשביל העיתונות או שזו באמת מערכת רצינית".

לחנך את החברות

* התבטאת לא אחת לגבי הצורך להכביד עם החברות המבקשות צו הקפאת הליכים.

"אני חושב שיש מקום לחנך את החברות שבאות לבקש הקפאת הליכים, להגיע לבית המשפט ולפרוס בפניו תמונה מלאה. לא יכול להיות מצב שחברה אומרת: 'שריפה, אין לנו כלום', ורק רוצה להקפיא הליכים. החברות צריכות לבוא לבית המשפט ולהציג דו"חות, התחלה של תוכנית, כדי שבית משפט יוכל להתרשם בצורה הכי בהירה האם זה עסק שכשל בגלל כישלון עסקי, או שזה בגלל תרמית.

"יש מקרים שהמנהלים שאבו את כל הכספים ורוצים רק להימנע מפירוק, מחקירות, ולהרוויח עוד זמן. בית משפט צריך לומר: חברה שלא מביאה לי את כל הדו"חות לא תקבל אצלי הקפאת הליכים. טענתי הייתה שאם ידרשו את זה פעמיים-שלוש, החברות יבואו מוכנות לבית המשפט, ובזמן".

* אתה חושב ששופטים מקלים ראש במתן צו הקפאת הליכים?

"לא. בפני השופט יש הרבה אינטרסים שהוא צריך לאזן ביניהם. גם אי אפשר לדבר על השופטים כעל מיקשה אחת. לשופט יש השקפת עולמו. אולם יש מצבים שכאשר נותנים צו הקפאה, צריך לבדוק פעם נוספת. לא לומר: 'מקסימום אני אכניס את החברה לפירוק'. כי מרגע ההקפאה ועד לפירוק, נושים בדין קדימה מפסידים כספים שהיו יכולים לקבל. כל דבר כזה יש לשקול פעם נוספת. יש לי תחושה שהחברות מנסות לנצל את זה".

* מקובלת עליך הארכה של הקפאת הליכים מעבר לקבוע בחוק, כמו שהיה בתבל, למשל?

"במקרה של תבל היה צריך ללכת בין הטיפות: לאפשר לחברה למצות את מלוא הפוטנציאל להגיע להסדר, אל מול המשמעות שיש להארכה מעבר לקבוע בחוק.

"עקרונית, אני רואה בכך בעיה, כי נוצרת אי-ודאות. הנושה עושה את החשבון שלו ואז, כשנגמרת התקופה ואומרים לו: עכשיו תחכה. זו בעיה. בתבל, עמדתנו לגבי ההארכה הראשונה לחודשיים, היתה חיובית. בהארכה השנייה הסכמנו, אך דרשנו לקצוב מועד סופי, בין היתר כדי שזה יהווה תמריץ לצדדים. בהארכה השלישית היה ברור שזה הולך לקראת הסוף.

"עניין ההארכה ממחיש את הניגוד בין עולם המשפט לעולם העסקים. הרגישות של בית משפט נכונה. אני לא שולל את הרגישות של אלשיך. מצידי זה בסדר, כל עוד שומרים על האיזון".

* איך אתה רואה את העובדה שמרבית תיקי הפירוקים נמצאים בידי שופט אחד?

"מינוי השופטים היושבים בנושא תיקי פירוק אינו בתחום סמכותי ואחריותי".

הכנ"ר והאפוטרופוס הכללי, הפועל בארבעה מחוזות: תל-אביב, ירושלים, חיפה ובאר-שבע, חובש ארבעה כובעים, שהקשר ביניהם לא לגמרי ברור: תחת כובע האפוטרופוס, הוא אחראי על נושא המתנות שמקבלים עובדי ציבור, והוצאתן למכירה. הוא אחראי לפקח על אפוטרופוסים לחסויים ועל מנהלי עיזבון, וכן על עיזבונות לטובת המדינה, בהיקף של כ-100 מיליון שקל מדי שנה. כספים אלה מועברים לוועדת העיזבונות בראשות השופט בדימוס אריה סגלסון, האחראית על חלוקתם.

כן פועלת במסגרת האפוטרופוס היחידה לניהול רכוש של נעדרים ונכסים עזובים, ובמסגרתה אחראי משרדו גם על כספים שחולטו במסגרת עבירות סמים, הלבנת הון, ובעתיד אף כספים שנועדו לפעולות טרור. בסך הכל, חולש האגף על כספים בהיקף של כ-2 מיליארד שקל.

בכובעו השני, היותר תקשורתי, ככנ"ר, הוא אחראי על פשיטות רגל, פירוק ושיקום חברות.

בכובעו השלישי הוא משמש כרשם לענייני ירושה - נושא שעד לפני מספר שנים היה באחריות בתי המשפט המחוזיים.

בכובעו הרביעי, משמש הכנ"ר והאפוטרופוס הכללי כנאמן ציבורי, המנהל הקדשות לטובת הציבור. כיום, למשל, הוא משמש כנאמן ציבורי של תיאטרון הבימה, המצוי בקשיים.

* מה עושה אותך מוסמך לנהל כספים בהיקף עצום שכזה?

"יש ועדת השקעות שאני היו"ר שלה, ואיתי יושבים נציג של בנק ישראל ונציג האוצר. בכל ישיבה כזו נוכחת יחידת ההשקעות, הכוללת כלכלנים ועושי שוק, ומלבד זה אנו מקבלים ייעוץ נוסף, חיצוני, ממומחים לשוק ההון.

* אתה לא חושב שיש לך יותר מדי תפקידים? שצריך לשנות את החוק?

"שקלו את זה. ישבה בזמנה ועדת אברהמי בנושא. המסקנה הייתה שזה אפשרי, אך לא הכרחי. יש מכנה משותף בין ניהול בנאמנות של רכוש ובין שמירה על אינטרסים. זה משלב משפט, כספים וכלכלה ויש בכך היגיון.

"אם את שואלת מה עושה אותי, שלמה שחר, אישית, מוסמך לתפקיד: עסקתי בתחומים האלה כשהיה לי משרד עו"ד פרטי. שימשתי אפוטרופוס על חסויים, הייתי נאמן של פושט רגל, ואחרי כן, באגף שימשתי מנהל היחידה הארצית לניהול רכוש. צברתי ניסיון במגזר הציבורי, כשהייתי יועץ משפטי של משרד המשפטים. בהיבט האקדמי, יש לי תואר שני בפירוק חברות. כל זה נתן באיזה מקום סגירה של מעגל".

טובים מול רמאים

"מאז שאני בתפקיד אפשר לדבר על שתי רפורמות גדולות שאנו מיישמים: האחת - בתחום חקירות פושטי רגל. מצד אחד, פישוט הליכים לפושטי רגל שהם בסדר, ומצד שני, העמדה לדין של אלה שהם לא.

"המוטו המרכזי של הרפורמה הוא, שאדם יהיה בהליך של פושט רגל לא יותר מארבע שנים. אחרי זה, אם נראה שהוא בדרך הנכונה, ניתן לו הפטר, כדי שייצא לדרך חדשה; אם נראה שהוא מתחזה, נבקש ביטול של פשיטת הרגל; ובמקרים מסוימים, אם נראה שיש לו סיכוי עתידי להשתכרות, ניתן הפטר בהסדר פשרה בינו לבין הנושים.

"פשיטת רגל זו תחנת ביניים, לא הסדר לכל החיים. הרעיון מתבסס על הניסיון המצטבר שלנו, שבתקופה של שלוש שנים מאז שאדם פושט רגל יש לנו תמונה ברורה מאוד לגבי מצבת החובות האמיתית שלו, מצבת הנכסים, מה קרה בעסקיו, מה כושר ההשתכרות שלו, האם ניהל אותם בתום לב, או שיש כאן עסק עם רמאי. אם הכל בסדר, במשך השנה הרביעית נוביל אותו לקראת הפטר. במהלך התקופה הזו, נתפוס את הרמאים ונשחרר את הטובים. באופן הזה נצמצם את הליכי פשיטת רגל למינימום. זה יאפשר לפנות את העובדים לעבודה על תיקים חדשים".

"הרפורמה השנייה היא בתחום הפיקוח על אפוטרופוסים. גם שם זיהיתי בעיה. יש 20 מפקחים על 17 אלף אפוטרופוסים, שממונים על 24 אלף חסויים. אני אמור לבדוק שכולם עושים את מלאכתם נאמנה. זה בלתי אפשרי, לכן הוצאתי את זה לאאוט סורסינג: יועצי מס יעשו את הבדיקה ולמפקחים יגיעו דו"חות מוכנים".

כמו כן, לדבריו, התייעל ניהול נכסי האגף: בעוד שבעבר עשתה זאת חברה אחת תמורת 12% עמלה, הרי שכיום עושות זאת שתי חברות, שהאחת נהנית מעמלה של 8% והשנייה - מעמלה של 4%. השוני בעמלות נובע ממיקום הנכסים: הניהול בפריפריה יקר יותר. באמצעות מיכרז לניהול כספי האגף בבנקים, הוא הצליח לדבריו, להוזיל עלויות הניהול בכחצי מיליון שקל לשנה.

הרפורמה הבאה ששחר מתכנן, היא אולי הגדולה מכולן: הפיכת אגף הכנ"ר למוסד עצמאי, שלא ינוהל על ידי משרד המשפטים אלא יתפקד כיחידת סמך שלו. החלום שלו, הוא אומר, זה להיות כמו רשות ני"ע או הרשות להגבלים עיסקיים. ואין סיבה שלא. שחר: "אני גם חוקר, גם מנהל, גם בעל סמכות שיפוטית. בנושא של פושטי רגל אין לי סמכות חקירה באזהרה, אני תלוי בפרקליטות ובמשטרה. אם יהיה לי מעמד עצמאי, זה יאפשר לי להיות יותר גמיש, יותר יוזם.

"כיום המערכת שבה אני נמצא, לא תמיד תואמת את חיי המסחר, והעצמאות תאפשר לי להתאים את האגף. אני חושב שבמסגרת הרפורמה שמוליך היום מנכ"ל המשרד, אהרון אברמוביץ, יש מקום לשקול גם את זה".

עוד כתבות

מרטין סקורסזה בבכורת ''Killers Of the Flower Moon'' של אפל טי.וי+. השקיעה בתוכן כ–20 מיליארד דולר / צילום: Reuters, Image Press Agency

כדי לחתוך הפסדים של מיליארד דולר בשנה על סטרימינג, אפל צריכה לשנות אסטרטגיה

למרות הצלחות ברייטינג ושמות ענק כמו סקורסזה ודיקפריו, אחוזי ההתנתקות מאפל טי.וי+ הם מהגבוהים בענף, 7%-6% בחודש ● ביכולתה להמציא את עצמה מחדש עם תגבור הקטלוג הדל ושידורי הספורט

קריסת הבניין בבנגקוק / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בניינים וגשרים קרסו, עשרות לכודים ונפגעים: רעידת אדמה עוצמתית בתאילנד ובמיאנמר

רעש אדמה בעוצמה 7.7 הורגש ממיאנמר ועד תאילנד • לפחות 144 בני אדם נהרגו במיאנמר, שם הוכרז מצב חירום בשישה אזורים שונים במדינה • בבנגקוק קרס גורד שחקים - מספר הקורבנות טרם ברור, אך ישנם 90 נעדרים לפחות • בטלוויזיה המקומית בתאילנד נראו הנוכחים נבהלים מעוצמת הרעידה, בתיעודים אחרים נראו אנשים רצים ברחובות בנגקוק בבהלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; פתאל זינקה בכ-10%, פוקס בכ-6%

מדד ת"א 90 קפץ ב-1.7% ● השקל נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות הזרים ● מניות פוקס ופתאל זינקו בעקבות הדוחות השנתיים ● מחירי הנחושת נסחרו בשיא כל הזמנים ● בנק אוף אמריקה מעריך כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקיה ● ובהראל מציינים כיצד ההסלמה הביטחונית תשפיע על מתווה הריבית של בנק ישראל

''השיטה הקטארית''/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP/European Parliament, Manu Fernandez, Hassan Ammar, Diliff/wikipedia

הבמאי שחקר את קטארגייט בפרלמנט האירופי: "התנהלו כמו מאפיה, העבירו מזומן בשקיות"

הלמר בוכל, שביים סרט דוקו על הפרשה שטלטלה את אירופה ובמרכזה חשד לשוחד של מיליוני אירו לדמויות מפתח בכירות בפרלמנט, חושף את "השיטה הקטארית", לכאורה, להשיג את שלה: "כשיש מספיק אינטרסים כלכליים, בסוף שוכחים מהעבירות" ● למה הוא לא בטוח שנגיע לחקר האמת ומה דעתו על הפרשה הישראלית

מקסוס MIFA 7 לונג ריינג' / צילום: יח''צ

הרכב הזה לא יזכה בתחרות יופי אבל הוא זריז ומתומחר באופן נגיש יחסית

המיניוואן החשמלי של מקסוס הסינית לא יזכה בתחרות יופי, אבל הוא מרווח, מאובזר ובנוי היטב, זריז ומתומחר באופן נגיש יחסית עבור משפחות מורחבות מבוססות ● מבחן דרכים

צ'ארלי ג'ביס מגיעה לבית המשפט במנהטן / צילום: Reuters, Mike Segar

לא רק שהיא רימתה את ג'יי.פי מורגן, אלא שענק הבנקאות הוא זה שחוטף את האש

משפט ההונאה של צ'ארלי ג'ביס חושף פרטים מביכים על תהליך אישור העסקה הכושלת, שבמסגרתה רכש בנק ההשקעות המוביל סטארט–אפ שייסדה, על בסיס מצגי שווא ● איך בבנק פספסו את נורות האזהרה ו"קנו" את נתוני המשתמשים המפוברקים, מה הטיעון של סניגורי ג'ביס וכמה שנות מאסר היא ושותפה למיזם עשויים לרצות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

מה אתם לא יודעים על קרן ההשתלמות שלכם - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

המשקיעים מבינים שמשהו עובר על מניות הנדל"ן למגורים ● כך תוכלו לדעת איך להשוות בין קרנות ולבדוק מה נכון עבורכם ● בבנק אוף אמריקה ממליצים: "להיערך להזדמנויות השקעה בשוק האמריקאי" ● וגם: הכירו את החברה האירופאית ששווה 314 מיליארד אירו

מתחם האלף לאחר שיושלם / הדמיה: טוטם הדמיות

הוועדה שתהפוך שטחי תעסוקה למגורים: "נבחן את כל התוכניות המאושרות"

על רקע עודפים של מיליוני מטרים רבועים של שטחי תעסוקה מתוכננים, ועדה חדשה שהוקמה במינהל התכנון תבחן אפשרויות להוסיף מגורים בחלק מהתוכניות ● ליאת פלד, סמנכ"לית תכנון מרחבי במינהל התכנון, מסבירה מתי הוועדה מתערבת ומה הוביל לשינוי

כיוון לשעון קיץ בשעון מ–1730, במוזיאון לשמירה על זמן בנוטינגהמשייר, בריטניה / צילום: Reuters

עוברים לשעון קיץ: מתי נולד הקונספט ומה רוצה ממנו אילון מאסק

מהרגע שהומצא, מטרתו של שעון הקיץ הייתה יעילות כלכלית, להרוויח שעה אחת נוספת של אור ● איך בזמננו הפך שעון הקיץ לפולמוס פוליטי בין דתיים לחילוניים ובין ימין לשמאל, והאם בקרוב יבטלו אותו

קור וויב. צפויה להנפיק לפי שווי של 27 מיליארד דולר / צילום: Reuters, Thomas Fuller / SOPA Images

ההנפקה שתקבע: האם השוק מוכן לקנות מניות בינה מלאכותית בכל מחיר?

חברת קורוויב צפויה לצאת להנפקה בוול סטריט עוד השבוע ● התזמון של ההנפקה מפתיע, מכיוון שהחברה עוסקת בהשכרת שטחי חוות שרתים לענקיות טכנולוגיה - שחוות ירידות בתקופה האחרונה ● הכנסות קורוויב צמחו בשנה האחרונה פי 8, אך המודל העסקי שלה לא יציב ● האם ההנפקה תצליח?

מימין: בגדים עם טקסט מאת אגי משעול (2011) בד, אפוקסי, צבע; ''כלולות'' (2005) צילום באדיבות גלריה צימבליסטה; עפרה צימבליסטה ויונה וולך ''כל המקום'' (1984), צילום אורי שדה, אוסף בנו כלב

עפרה צימבליסטה, אגי משעול ויונה וולך נפגשות בתערוכה חדשה על שריפה וכיליון

בגלריה צימבליסטה, שנפתחה בנובמבר בדרום המוזנח של תל אביב, מוצגת תערוכה חדשה המחברת עבודות של האמנית עם זו של שתי המשוררות, שהיו לחברותיה ● את ההצגה גונבות בובות שעווה בדמות חתן וכלה שנמסות לאיטן

''שיפור דרמטי בכמויות ובמחיר ביצוא לישראל''/ צילום: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החל מ-150 אלף שקל: מבול דגמי הרכב הסיניים שבדרך לארץ

ישראל ממשיכה לטפס בטבלאות יצוא הרכב הסיניות ● משלוח ראשון של כלי רכב של BAIC נחת בישראל השבוע ● החברה החדשה שתציע שירות השכרת רכב במודל של מינוי במחיר חודשי קבוע ● ועוד חדשות מענף הרכב

דרור רוסמן, אורן כהן בוטנסקי, ליטל וקסלר ואבי זיתן, בפאנל משותף / צילום: יוסי כהן

מבזק, דרך אל על ועד כאל: איך בונים חוויית לקוח ב-360 מעלות

בפאנל שהתקיים בכנס השירות של ישראל בשיתוף מזרחי טפחות, סיפר סמנכ"ל חטיבה פרטית בבזק דרור רוסמן כי למעלה מ-85% מהפניות הטכניות המגיעות כיום לחברה נפתרות כבר במעמד השיחה הטלפונית • ליטל וקסלר, המשנה למנכ"ל כאל, טענה כי "החוויה של הלקוח ושל העובד צריכה להיות זהה" ● ומומחה השיווק אבי זיתן העריך כי הבינה המלאכותית תסייע לנציגי השירות, אך לא תחליף את המענה האנושי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

איזה פוליטיקאי ישראלי זכה לבושם על שמו ובהשראתו?

מי היה הקיסר הצהוב, איזה חומר ניקוי טבעי ניתן למצוא בלימון ומה משמעות המילה סמסונג? ● הטריוויה השבועית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף פתוח לחורש טבעי: בכמה נמכר בית פרטי עם 7 חדרים בטבעון?

ברחוב הרקפות בקריית טבעון נמכר לאחרונה בית פרטי בשטח בנוי של 200 מ"ר על פני שתי קומות תמורת 4.55 מיליון שקל ● הנכס שווק כחודש וחצי ומחיר השיווק שלו עמד על כ־5.3 מיליון שקל ● "אנשים שמגיעים לקריית טבעון מחפשים אורח חיים אחר מאלו שקונים במרכז הארץ" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

אלפי מפגינים בכיכר הבימה / צילום: עדו למפרט

הפגנת המונים בתל אביב בקריאה לשחרור החטופים

כורע על ברכיו ובוכה: פורסם תיעוד חדש של אלקנה בוחבוט משבי חמאס ● המונים מפגינים בכיכר הבימה בתל אביב בקריאה לשחרור החטופים ● צה"ל ושב"כ: אותרו ממצאים המשויכים לגופתו של החלל החטוף מני גודארד ז"ל ● לשכת רה"מ: נתניהו קיים אתמול שורת התייעצויות בהמשך להצעה שהתקבלה מהמתווכות ● איראן באיום ישיר על ארה"ב: "איש לא יכול לתקוף את איראן ולברוח" ● 59 חטופים - 540 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

המונים מפגינים בכיכר הבימה, הערב / צילום: עדו למפרט

אלפים הפגינו בת"א נגד מהלכי הממשלה; המפכ"ל לשעבר אלשיך: "טיפוח המפלצת הקטארית זה סף התהום"

אלפים השתתפו במחאה בכיכר הבימה, נגד מהלכי הממשלה וקידום חוקי המהפכה המשפטית ● המפכ"ל לשעבר אלשיך על מערכת היחסים עם קטאר: "טיפחו מפלצת, זה סף התהום" ● מקור ביטחוני מסר לרויטרס שמצרים קיבלה אינדיקציות חיוביות מישראל בנוגע להסכם החדש שמוצע להפסקת האש ● שני טילים נורו מתימן ויורטו, אין נפגעים ● 59 חטופים - 538 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

איתי ראב''ד / צילום: יונתן בלום

הוא זנח את ההתמחות במשפטים ונסע להודו. את מה שקרה לאחר מכן איש לא דמיין

כילד לעורך דין בכיר' איתי ראב"ד בילה עם פוליטיקאים וגדולי המשק: "ארוחות צוהריים על הברכיים של אריק שרון היו שגרה, נחשפתי לעסקאות גדולות" ● לו עצמו לקח זמן לגבש מסלול קריירה, עם תחנות בלימודי משחק וייעוץ תקשורת ● לפני שמונה שנים הוא נכנס לעולם התחבורה, שבו טיפס עד לכיסא מנכ"ל טסלה ישראל ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

משתתפי הכנס / צילום: כדיה לוי

התמונות, הרגעים והזוכים: תמונות מכנס השירות של ישראל

בכירים ובכירות במגזר העסקי ובמגזר הציבורי השתתפו בכנס השירות של ישראל, שגלובס ערך השנה לראשונה, בשיתוף מזרחי טפחות ● הכנס שם במרכז את המגמות והמחקרים העדכניים בתחום השירות, ובסופו נחשפו תוצאות סקר ראשון מסוגו, שהוקדש לתפיסות הצרכניות לגבי שירות, ודירג חברות וארגונים בשש קטגוריות

צילומים: ינאי יחיאל, תמר מצפי, יוסי זמיר, חן כליפה לוי, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

מכבי וטרמינל X בראש: מי נותן את השירות הכי טוב בישראל?

בשבוע החולף ניתחנו כאן את המגמות ואת המחקרים העדכניים בתחום השירות, ואירחנו שורה של בכירים וחברות שפיצחו את השיטה ● הפעם אנו מציגים את סקר שביעות־הרצון של הישראלים מהשירות הניתן להם בשש קטגוריות: שירותים ממשלתיים, קופות חולים, חברות תקשורת, חברות מזון, אפליקציות ואתרי קניות