גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העץ של מי גבוה יותר

בנימין נתניהו ועמיר פרץ כבר התנתקו מהקרקע, מוכנים לקרב הגדול. זה ייגמר רק בלשכה של שמעון פרס

ביום שני הקרוב תתחיל שביתה כללית במשק, כמוה לא היתה כאן מעולם. הגיליון הזה ירד לדפוס כבר ביום שלישי, אבל הסיכויים לפריצת השביתה נראים גבוהים דיים כדי שניתן יהיה לנסח את הכותרת ברמה גבוהה של ביטחון: ביום שני הקרוב תתחיל מלחמה. לא במקרה, התבלבל בנימין נתניהו וכינה את העובדים "אויבים". גם הוא יודע שמדובר באנשים שנדחקו אל הקיר ולא נותר להם אלא ללחוץ על הכפתור של נשק יום הדין. אחדים מהם כבר פועלים מתוך אמוציות ועלבון. ביבי, אמר לי אחד מראשי הוועדים הגדולים, הכניס לי בוקס בעין. עכשיו אני אכניס לו בחזרה, בדיוק באותו מקום.

רע מאוד להיכנס לסכסוך פוליטי-כוחני עם מטענים אמוציונליים כאלה. עמיר פרץ אומנם נחשב למנהיג "מתון", שאפשר לסגור עמו עניין, אבל המתינות הזו תילחץ בימים הקרובים על-ידי סביבה מקצינה.

ובינתיים, מה קורה בסומך-חייקין?

השותפים פורשים מרצון, או עוזבים בכעס?

אבל רגע לפני שניגש לדרמה של "מלחמת יום הדין" שמנהלים האדונים נתניהו ופרץ, נדבר מעט על הדרמה המתרחשת במשרד רואי-החשבון סומך-חייקין. כמעט מיותר לציין, שמדובר באחד המשרדים הגדולים בעיר, ושגד סומך הוא אחד המנהלים המקושרים בארץ. לא סתם הוא מצליח להיות רואה-החשבון של בנק הפועלים, וגם לאומי, וגם דיסקונט וגם הבינלאומי - וכאן אני מרשה לעצמי שאלה תמימה, באשר לתקינותו של הרכב הקליינטים הזה.

מכל מקום, ביום שלישי האחרון הגיע לשיאו העימות המתמשך בין גד סומך לשני השותפים הבכירים, רו"ח אבי זיגלמן (ראש המחלקה המקצועית וחבר המוסד לתקינה חשבונאית), ורו"ח יאיר שילהב (מנהל המשרד החיפני), שהחליטו לפרוש מהמשרד. אסיפת השותפים שכונסה היתה אמורה לאשר, למעשה, את הסכמי הפרישה שהשניים השיגו לאחר משא-ומתן ממושך.

הכול החל, כנראה, עם התבססותה של מנהלת המשרד, רקפת רוסק, לצדו של סומך. רוסק מתפקדת בחסותו של סומך, וקידומה נזקף לזכותו. אלא שהיו בסומך-חייקין שותפים שסברו שהעניין "יוצא מכל פרופורציה". אומנם, יכול להיות שהמתח שנוצר היה נוח לסומך, שמשל במשרד ממרומים. אבל כאשר חוסר הנחת מהסגנון הניהולי תוגבר בהשגות על שכר השותפים, נוצרה מהומה ארגונית, שתוארה על-ידי חלק מהשותפים כסביבת עבודה של "אדונים ומשרתים".

לפני כחצי שנה הגיע אחד השותפים של המשרד החיפני לפשרה (ופרישה), שהושגה על רקע איומו לתבוע את המשרד בבית-המשפט. השותף פרש, אבל שקט לא הושג.

שני השותפים הבכירים הנוספים, זיגלמן ושילהב, ביקשו אף הם לשנות החלטות ניהוליות, שטענו כי הן פוגעות בהם. גם כאן עורבו בעימות עורכי-דין חיצוניים שהביאו את הצדדים לבסוף לפשרה, שעיקרה פרישה בתנאים משופרים.

את מה שהתרחש בעקבות השגת ההסכם, אפשר להציג בכמה אופנים. אבל ברור שהנהלת המשרד העניקה לשותפים האחרים במשרד אפשרות לפרוש בתנאים דומים לאלה שהשיגו הבכירים הפורשים. כל זה בתנאי שיודיעו על כך בתוך השבועות הקרובים. נקל לשער איך מיטלטלת עכשיו אוניית השותפים בבית סומך-חייקין: לפרוש, או לא לפרוש?

איך נראית "שביתה כללית"?

לא לממשלה ולא להסתדרות יש מושג

עכשיו נחזור לסיפור הגדול הצפוי בשבוע הבא. הממשלה הזו עדיין לא יודעת לפענח את המשמעות המלאה של המונח "שביתה כללית". האמת היא, שהיא גם לא מתעמקת בו. אבל אפילו ההסתדרות עדיין לא יודעת איך נראית "שביתה כללית". היא לא ניסתה זאת בעבר, אפילו לא על "יבש". כל הוועדים שמדברים עם פרץ רוצים את השביתה הזו, ובגדול. לכן, פרץ לא יכול לבוא פתאום לעובדי מקורות, למשל, ולהגיד שהם והמים שלהם מחוץ לקרב. העובדים לא יסכימו, והוא לא יתעמת עמם על זה.

גם יורשיו הפוטנציאלים של יורם אוברקוביץ' בחברת החשמל יצטרכו להוכיח את מידת המיליטנטיות הראויה למי שנאבקים על ירושת המנהיגות. ופגיעה במערכת החשמל, כידוע, תשפיע מיידית על המחשבים של בזק ושל חברות הדלק, כמו גם על שדות-התעופה, בתי-החולים ואספקת המים. מי שרוצה לדמיין לעצמו את שרשרת האירועים העשויה להתפתח במצב כזה, מוזמן לחזור למה שקרה בניו-יורק במהלך הפסקת החשמל הגדולה, לפני חודשים ספורים.

המסקנה: עמיר פרץ יצטרך להקים חדר שליטה אפקטיבי, כדי לווסת את פעילות הכוחות השובתים. ועד אז, הוא צריך להתאמץ ולהגדיר באופן אופרטיבי את המונח: שביתה כללית. האתגר המנהיגותי האמיתי שלו טמון דווקא בהגדרת מה ומי לא ישתתפו בהשבתה.

זו הפנסיה, טמבל

גם השביתה הזו תקום ותיפול על הקצבאות שלנו

אומרים על השביתה הזו שהיא מבקשת להשיג "תיקון-דרך" בשורת עניינים שנתניהו פעל בהם באורח חד-צדדי. שפרץ מוביל קרב שהוא אידיאולוגי, כמעט, נגד הטקסים הספיריטואליים שנתניהו ואביגדור ליברמן מנהלים, להעלאת רוחה של מרגרט טאצ'ר והשלטת תפיסת עולמה במשק הישראלי. השביתה הזו גם לא תזיק להתקדמותו של פרץ לתוך מפלגת העבודה. הדיונים בין הצוות של "עם אחד" לזה של העבודה התקדמו מאוד לאחרונה. מותר להניח, שלקראת סוף השנה הזו אפשר יהיה לברך הגומל, ו"המנהיגות החברתית" של מפלגת העבודה תתחזק.

אבל, הסיפור האמיתי נמצא בקופות הפנסיה. כבר בשבוע שעבר כתבתי כאן, שהסיפור של "הרפורמה בפנסיה" רחוק מלהיות חתום. מי שחושב, שככה בקלות אפשר יהיה לעקר את המשטר הפנסיוני שנהג במדינה מאז הקמתה - טועה. בעניין הזה, אפילו יו"ר ועדת הכספים, איש מחנה נתניהו, אברהם הירשזון, קרוב לעמיר פרץ. הירשזון שואב את עיקר כוחו הפוליטי מהסתדרות העובדים הלאומית. קופת הפנסיה הוותיקה שלהם אומנם לא גירעונית כמו הקופות הוותיקות של ההסתדרות הכללית, אבל יש גבול לנכונותה להתאבד בשביל ביבי.

הפנסיה, אני אומרת שוב, היא הסיפור שעליו תקום או תיפול השביתה הזו.

מלחמת הספיניונרים

איך הפך עמיר פרץ לאיש שיש לו רק מה להפסיד

נתניהו כבר רשם ניצחון טקטי משמעותי לפני פרוץ השביתה. הכוונה היא לספין הבסיסי, שמכתיב את הדיווחים בתקשורת על המשא-ומתן העיקש בין הצדדים. נתניהו הצליח לגרום לכולנו לעסוק בשאלה: על מה ההסתדרות מוכנה לוותר. כך הוא דחק את ההסתדרות לעמדת מוצא נמוכה מאוד. כלומר, ברור שההסתדרות תוותר על הישגים שהשיגה לפני זמן רב. השאלה היא רק, על מה בדיוק.

זה ניצחון גדול לביבי, שהוכיח שוב שאין גדול ממנו בעיצוב ספין תקשורתי. הוא ביסס את תפיסת ההסתדרות כארגון חלש, שלא לומר מתפורר. ואנחנו, הצופים בקרב הזה, הרי רק אנשים. קל לנו יותר להזדהות עם מי שמשים עצמו כמנצח.

פעם, כששר האוצר היה ספיניונר מתחיל, וההסתדרות הונהגה על-ידי ספיניונרים מתוחכמים, התנהלו המאבקים סביב השאלה: מה רוצה ההסתדרות להשיג. היום מדברים עליה במונחים של "הקרב האחרון", שלאחריו היא אולי כבר לא תהיה כלל גורם משמעותי.

לבייב קונה ערוץ מפסיד

ומשפר אגב כך את מצבם של מנהלי אפריקה-ישראל

בסוף השבוע הקרוב תתקבץ תעשיית "הטלוויזיה הישראלית" בפסטיבל השנתי שמארגן עמי גניגר בראש-פינה. עורך הפסטיבל, משה שלונסקי, מצליח להביא בכל שנה את מנהיגי התעשייה וכוכבניה לסוף-שבוע רוגע בצפון. מפגש חברתי שיש בו גם דיונים מקצועיים לחבר'ה. בתום הפסטיבל מארגן גניגר מסיבת גן מסורתית בביתו בכפר שמריהו. כמעט איש בתעשייה אינו מרשה לעצמו להיעדר מהערב הזה. גניגר מביא את שר התקשורת לדשא שמאחורי הבית, ולצדו כל מיני שרון ("קחי אותי") ובחירי-לבה.

מעניין לראות האם יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, שלום שמחון, יגיע לערב הזה. שמחון הולך להיות האיש החשוב של החורף הקרוב בתעשיית התקשורת. בוועדה שלו אמורה להיסגר הקמת רשות התקשורת, במקום המשרד שעוקר. מעניין יהיה גם לראות האם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, יגיע לאחד האירועים הללו. אחרי הכול, ריבלין מוביל את הקמת הרשות בשיתוף פעולה עם שמחון.

אלא שבינתיים, האירוע התקשורתי המסקרן באמת התרחש במקום אחר, ובשפה אחרת. מדובר בהחלטתו של לב לבייב לרכוש מחצית מהאחזקות של אפריקה-ישראל ב-"ואש טלקנל", מפעילת ערוץ "ישראל פלוס".

מדובר באירוע שהוא קודם כול סיפור מחמם לב. הנה איש עסקים שדואג למשקיעיו בחברה הציבורית שהוא מנהל - אפריקה-ישראל - ומוציא מספרי החשבונות שלה השקעות כושלות.

עידוד נוסף אפשר לשאוב מהעובדה שככה יסתדרו כנראה גם הבונוסים השנתיים של מנהלי אפריקה-ישראל, ובראשם פיני כהן. הרכישה היא גם בשורה טובה לסמנכ"לים כמו אברהם מירון (כספים וחשבות) ואבי נוטה (פיתוח עסקי). זהו, אם כן, סוף-שבוע שמח לשורה של מנהלים שראוי שכולנו נשמח עמם בהישגיהם, ובתגמוליהם.

שיגעון כטקטיקה במשא-ומתן

ורק סבא שמעון יוריד את כולם אל הקרקע

קשה לדעת איך יסתיים השלב הנוכחי בעימות בין נתניהו לפרץ. שני הצדדים, חשוב להדגיש, מגיעים לעימות עם תוכניות ארוכות-טווח. ושניהם נתפסים בשלב הזה של העימות כ"משוגעים" שטיפסו על עצים גבוהים.

"המשוגע-העיקש-שטיפס-על-העץ", ולך תדע האם אפשר יהיה להורידו משם, היא טקטיקת משא-ומתן מקובלת. הבעיה עם הטקטיקה הזו היא שלך תדע, יכול מאוד לקרות ש"המשוגעים" האלה באמת יסתבכו בענפים ויתקשו להחליק מטה, לפשרות וסיכומים. לא יהיה הימור פרוע להניח שזה עלול להתרחש כאן בשבוע הבא.

השביתה תפרוץ, נתניהו לא יסכים להרים דגל לבן, פרץ לא ייכנע, ושוב יימצא הפתרון בלשכתו של שמעון פרס. כן, יביאו את סבא שמעון להוריד את המשוגעים מהעץ.

הפתרון של פרס עשוי להיות נוח לשרון משתי סיבות. קודם כול, משום שכך הוא יוכיח שוב לנתניהו כי הוא מקיים את הסכם "חלוקת הנושאים" ביניהם, ולא מתערב בכלכלה של ביבי. סיבה נוספת: גם לשרון כדאי לחזק את מעמדו של פרס בראשות מפלגת העבודה. מי יודע, אולי פרס יסייע לו לסיים את הקדנציה בשלום - תרתי משמע.

נשמע מופרך? היזכרו בבקשה כיצד הסתיים המשבר הקודם בין נתניהו לפרץ. זה קרה אצל פרס בלשכה. רק שאז, כאשר החבורה כבר התקינה עצמה לקראת "חגיגת החגיגות" שתכננה לקיים בלשכת ראש הממשלה, פרץ סירב להצטרף אליה. "שבועיים שאני מבקש ממנו שיתערב בעניין, והוא סירב. אז עכשיו", הפטיר עמיר פרץ, "עכשיו, אני לא הולך לחגוג איתו". וזה בדיוק מה שעשוי להתרחש גם בשבוע הבא.

עוד כתבות

מטוס אל על בנמל תעופה ניוארק, ניו ג'רזי / צילום: Shutterstock

במטה ההייטק טוענים שהטיסות לניו יורק יוצאות לדרך: יש מטוס, אבל מי יפעיל אותו?

מטה ההייטק הכריז היום על השקת טיסות ישירות מת"א לניו יורק ● "טק אייר" היא יוזמה של מטה ההייטק, שנולדה בעקבות התלות באל על כחברה היחידה המפעילה טיסות ישירות לארה"ב בחודשים האחרונים ● הטיסות של "טק אייר" צפויות להתחיל בינואר, אך ממטה ההייטק טרם נמסר מאיזו חברה יוחכרו המטוסים ומי יפעיל אותם, וסוכני נסיעות עמם שוחחנו הבוקר דיווחו כי עדיין אין אינדיקציות לכך ש"טק אייר" אכן תמריא כמתוכנן

קריית ים / צילום: Shutterstock

בג"ץ איפשר לותמ"ל בקריית ים להמשיך לקדם תוכנית שהיזם טוען כי אינה כלכלית

שופטי בג"ץ ביטלו החלטה של בית המשפט המחוזי בחיפה, ואישרו בפועל את תוכנית הותמ"ל להתחדשות עירונית בקריית ים ● בפסק הדין נקבע כי היתכנות כלכלית של תוכנית להתחדשות עירונית יש לבדוק בשלבי הוצאת היתרי הבנייה, ולא בעת אישורה

עבודות התשתית בשדה דב / צילום: גיא יחיאלי

טרם התקבלה החלטה בעררים: כלל מכרזי שדה דב נדחו לאמצע ינואר – האם מועד הסגירה החדש ריאלי?

שני עררים שהוגשו נגד תוכניות הרובע החדש בצפון תל אביב הביאו לדחיית המכרזים, עד להחלטה של ועדת הערר שמועדה אינו ידוע ● גם אם העררים יידחו, עומדת בפני העוררים האפשרות להגיש עתירה לבית המשפט

טיל חות'י ששוגר מתימן / צילום: Reuters, רויטרס

מומחים מעריכים: מתי אזעקה הכי פוגעת בשינה

לילה אחר לילה, בשבוע האחרון, תושבים ברחבי הארץ מתעוררים למשמע אזעקות בשל ירי טילים מצד החות'ים בתימן ● האם כדאי לשנות משהו בדפוסי השינה, ומה בכל זאת ניתן לעשות כדי להירדם חזרה במהירות? ● גלובס עושה סדר

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

עידן עופר יצא מצים: נהנה ממימושים ודיבידנדים בהיקף 2.1 מיליארד דולר

חברת קנון, שבשליטת עופר, דיווחה כי מכרה את יתרת מניות צים שהיו לה, כ-9.1 מיליון, תמורת 178 מיליון דולר ● לפי נתוני החברה, היא מכרה מניות צים ונהנתה מדיבידנד ממנה בהיקף כולל של לא פחות מ-2.1 מיליארד דולר

בדרך לתיקון לעיוות מדד מחירי הדירות? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, Shutterstock

הלמ"ס תשיק מדד חדש למחירי הדירות. אלה השינויים הגדולים

בשורת פרסומים בגלובס נחשפו צעדים מצד הלמ"ס ורשות המסים, אשר אמורים לשקף את השפעת מבצעי הקבלנים במדד מחירי הדירות ● כעת מתברר כי הלמ"ס בדרך לצעד משמעותי: מדד "ניסיוני" שיפורסם לצד זה הקיים וישקף את שווי ההטבות שמעניקים הקבלנים

נאור שירי, יש עתיד / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

האם זו השנה הקטלנית ביותר בדרכים?

השנה הייתה הקטלנית ביותר בדרכים? תלוי איך מסתכלים על הנתונים ● המשרוקית של גלובס

''דירה בהנחה''

ההגרלה התשיעית של "דירה בהנחה" יוצאת לדרך: כמה דירות יוגרלו, באילו יישובים - והאם הביקוש העצום יימשך?

3,925 דירות ב-15 יישובים יוצעו בהגרלה החדשה ● לאורך השנה התקיימו שלוש הגרלות עם יותר מ־16 אלף יחידות דיור, ומספר הנרשמים נותר גבוה מאוד בכולן ● וגם: כמה דירות יוקצו לחברה החרדית?

שי ג'ינפינג / צילום: ap, Ng Han Guan

נשיא סין מתחיל להשתעמם, וזו בשורה רעה לעולם

בשנה ה-13 לשלטונו וה-72 לחייו המנהיג העליון של סין שי ג'ינפינג שולט לכאורה ללא עוררין ● אלא שממש בסוף 2024 החלו לרחף רמזים של אי-ודאות: יותר מרקסיזם, יותר ריכוזיות והגבלה רחבה יותר של חופש הוויכוח מעלים את המדינה על מסלול לקראת עימות עם ארה"ב ● לכלכלה השנייה בעולם יש מה להפסיד, אבל לשי יש יעדים אסטרטגיים ● הפרויקט המלא יפורסם באתר גלובס מחר

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

אג"ח, ריבית ומדדים: 10 תחזיות ל-2025 מחוץ לקופסה

התחזיות בשווקים הפיננסיים נוטות להיות בנאליות ולהתכתב עם ממוצעים היסטוריים והמגמות בשוק ● אנו מציעים 10 תחזיות יותר נועזות לביצועי הכלכלה והשווקים בישראל ובעולם ● אילו אג"ח יניבו תשואה עודפת, ואיזה מדד מניות פופולרי עתיד להציג תשואת חסר?

מאפיית אבולעפיה בראשון לציון / צילום: תמר מצפי

נסגר תיק החקירה נגד ואליד אבו אלעפיה

תיק חקירת המסים שנפתח בשנת 2018 נגד איש העסקים ואליד אבו אלעפיה, בעלי מאפיית אבולעפיה, נסגר ע"י פרקליטות מחוז תל אביב, והוחלט שלא להגיש נגדו כתב אישום

יצחק תשובה / צילום: תמר מצפי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תשובה לוחץ על הגז: העלה את הצעתו לרכישת השליטה בישראכרט

הצעתה המעודכנות של קבוצת דלק משקפת שווי הגבוה ב-200 מיליון שקל לחברת כרטיסי האשראי מהצעתה הקודמת, ומבטיחה את מלוא הקנס שתשלם ישראכרט למנורה במידה ותבחר בהצעת הקבוצה 

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

יתייקר אבל פחות: תעריף החשמל יעלה בינואר הקרוב בכ-3.5%

לפי החלטת רשות החשמל, התעריף לצרכן ביתי מייצג יעלה בכ-3.5%, במקום בכ-3.8% כפי שהוצע בשימוע הציבורי שערכה הרשות ● הסיבות המרכזיות לעדכון התעריף הן סביבה מאקרו-כלכלית מאתגרת, המלחמה וכן הצורך בפיתוח הרשת

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

השופטים מבקשים להאיץ את חקירת נתניהו: "החזרה על הדברים לא מקדמת"

היום התקיים דיון בבקשת סנגורו של ראש הממשלה כי בית המשפט יקבע שכתב האישום לא מייחס לנתניהו מודעות לכשליש מאירועי הסיקור ● כמו כן, התקיים דיון שלא בנוכחות נתניהו בניסיון לקצר את חקירתו הראשית ● השופטת ברכה פרידמן-פלדמן: "שמענו הרבה פריטים, והתשובות פחות או יותר זהות"

מדפי סופר. בכמה עלו הוצאות המזון של משפחה ממוצעת? / צילום: טלי בודנובסקי

חישוב מיוחד: בכמה עלו הוצאות המזון של משפחה ממוצעת?

מחישוב שנעשה עבור גלובס ע"י רייזאפ עולים נתונים המצביעים על התייקרות הקניות של הישראלים בסופרמרקט בשנת המלחמה בכ־10% - הרבה מעבר לעליות המחירים שעליהן מדווחת הלמ"ס ● במקביל, נתח הקניות שלנו על מזון מחוץ לבית ירד מעט בסל הוצאות המזון ● למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד 

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הצעת חוק: גופים מפוקחים יוכלו לנכות מס במקור מרווחי קריפטו

משרד האוצר פרסם טיוטת תקנות שנועדה להסדיר את מדיניות ניכוי המס במקור של פעילות גופים מפוקחים בנכסים דיגיטליים (מטבעות קריפטוגרפיים, אסימונים דיגיטליים ו-NFT) ● לפי התקנות, גופים מפוקחים יוכלו לנכות עבור לקוחותיהם מס במקור מהכנסות שמקורן במכירת נכסים דיגיטליים, כך שלרוב אותם לקוחות לא יהיו חייבים בדיווח ובתשלום מס באופן עצמאי בשל הכנסות אלה

ארה''ב וסין מתחרות על עליונות טכנולוגית, ובתווך 'תקועה' טייוואן / צילום: ap, Susan Walsh

אל תישענו על S&P 500: הטיפים של צבי סטפק ל-2025

אחרי שנתיים של עליות במדדי המניות, מה הסיכוי שגם השנה שבפתח תשבור שיאים, איך מודל שילר מסייע לענות על זה, ומה המשמעות להמוני המשקיעים ששמים יהבם (וכספם) על מדד S&P500 ● איפה עוד טמונים סיכונים, ואיך ישפיע טראמפ על כלכלות ושווקים בעולם

במדינה הכי אנטי ישראלית באירופה חיים רק 800 יהודים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך יכול להיות שיש באירלנד אנטישמיות כשכמעט ולא גרים בה יהודים, ביידן התעלם מצו שמורה להתנגד לאנטישמיות, איך נראה חג המולד במזרח התיכון והפוסטרים בניו יורק שהבטיחו מתנות והתגלו כקמפיין של BDS ● כותרות העיתונים בעולם

אחד הפורעים שהסתער על הקפיטול בינואר 21 וחבש כובע עם קרניים / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

האם הוויקינגים חבשו קסדות עם קרניים?

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: למה כינו פורע שהסתער על הקפיטול "ויקינגי", ואיך מעצב תלבושות הוליד מיתוס שלא היה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

מה יקרה לתשואה שלכם אם תמכרו מניות כשהשוק יקר ותקנו בזול? התשובה תפתיע אתכם

אחרי שנתיים של עליות חדות במדד S&P 500, יגיד לכם כל אנליסט ומנהל השקעות כי "השוק יקר", אבל שורה של מחקרים מצביעים על כך ששיאים חדשים אינם מעידים דווקא על נפילות שבפתח ● וגם אם כן - הם טוענים שעדיף להישאר בשוק מאשר לחכות לנפילה כדי להיכנס ● מה בכל זאת הם ממליצים לעשות כעת עם הכסף?