גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העץ של מי גבוה יותר

בנימין נתניהו ועמיר פרץ כבר התנתקו מהקרקע, מוכנים לקרב הגדול. זה ייגמר רק בלשכה של שמעון פרס

ביום שני הקרוב תתחיל שביתה כללית במשק, כמוה לא היתה כאן מעולם. הגיליון הזה ירד לדפוס כבר ביום שלישי, אבל הסיכויים לפריצת השביתה נראים גבוהים דיים כדי שניתן יהיה לנסח את הכותרת ברמה גבוהה של ביטחון: ביום שני הקרוב תתחיל מלחמה. לא במקרה, התבלבל בנימין נתניהו וכינה את העובדים "אויבים". גם הוא יודע שמדובר באנשים שנדחקו אל הקיר ולא נותר להם אלא ללחוץ על הכפתור של נשק יום הדין. אחדים מהם כבר פועלים מתוך אמוציות ועלבון. ביבי, אמר לי אחד מראשי הוועדים הגדולים, הכניס לי בוקס בעין. עכשיו אני אכניס לו בחזרה, בדיוק באותו מקום.

רע מאוד להיכנס לסכסוך פוליטי-כוחני עם מטענים אמוציונליים כאלה. עמיר פרץ אומנם נחשב למנהיג "מתון", שאפשר לסגור עמו עניין, אבל המתינות הזו תילחץ בימים הקרובים על-ידי סביבה מקצינה.

ובינתיים, מה קורה בסומך-חייקין?

השותפים פורשים מרצון, או עוזבים בכעס?

אבל רגע לפני שניגש לדרמה של "מלחמת יום הדין" שמנהלים האדונים נתניהו ופרץ, נדבר מעט על הדרמה המתרחשת במשרד רואי-החשבון סומך-חייקין. כמעט מיותר לציין, שמדובר באחד המשרדים הגדולים בעיר, ושגד סומך הוא אחד המנהלים המקושרים בארץ. לא סתם הוא מצליח להיות רואה-החשבון של בנק הפועלים, וגם לאומי, וגם דיסקונט וגם הבינלאומי - וכאן אני מרשה לעצמי שאלה תמימה, באשר לתקינותו של הרכב הקליינטים הזה.

מכל מקום, ביום שלישי האחרון הגיע לשיאו העימות המתמשך בין גד סומך לשני השותפים הבכירים, רו"ח אבי זיגלמן (ראש המחלקה המקצועית וחבר המוסד לתקינה חשבונאית), ורו"ח יאיר שילהב (מנהל המשרד החיפני), שהחליטו לפרוש מהמשרד. אסיפת השותפים שכונסה היתה אמורה לאשר, למעשה, את הסכמי הפרישה שהשניים השיגו לאחר משא-ומתן ממושך.

הכול החל, כנראה, עם התבססותה של מנהלת המשרד, רקפת רוסק, לצדו של סומך. רוסק מתפקדת בחסותו של סומך, וקידומה נזקף לזכותו. אלא שהיו בסומך-חייקין שותפים שסברו שהעניין "יוצא מכל פרופורציה". אומנם, יכול להיות שהמתח שנוצר היה נוח לסומך, שמשל במשרד ממרומים. אבל כאשר חוסר הנחת מהסגנון הניהולי תוגבר בהשגות על שכר השותפים, נוצרה מהומה ארגונית, שתוארה על-ידי חלק מהשותפים כסביבת עבודה של "אדונים ומשרתים".

לפני כחצי שנה הגיע אחד השותפים של המשרד החיפני לפשרה (ופרישה), שהושגה על רקע איומו לתבוע את המשרד בבית-המשפט. השותף פרש, אבל שקט לא הושג.

שני השותפים הבכירים הנוספים, זיגלמן ושילהב, ביקשו אף הם לשנות החלטות ניהוליות, שטענו כי הן פוגעות בהם. גם כאן עורבו בעימות עורכי-דין חיצוניים שהביאו את הצדדים לבסוף לפשרה, שעיקרה פרישה בתנאים משופרים.

את מה שהתרחש בעקבות השגת ההסכם, אפשר להציג בכמה אופנים. אבל ברור שהנהלת המשרד העניקה לשותפים האחרים במשרד אפשרות לפרוש בתנאים דומים לאלה שהשיגו הבכירים הפורשים. כל זה בתנאי שיודיעו על כך בתוך השבועות הקרובים. נקל לשער איך מיטלטלת עכשיו אוניית השותפים בבית סומך-חייקין: לפרוש, או לא לפרוש?

איך נראית "שביתה כללית"?

לא לממשלה ולא להסתדרות יש מושג

עכשיו נחזור לסיפור הגדול הצפוי בשבוע הבא. הממשלה הזו עדיין לא יודעת לפענח את המשמעות המלאה של המונח "שביתה כללית". האמת היא, שהיא גם לא מתעמקת בו. אבל אפילו ההסתדרות עדיין לא יודעת איך נראית "שביתה כללית". היא לא ניסתה זאת בעבר, אפילו לא על "יבש". כל הוועדים שמדברים עם פרץ רוצים את השביתה הזו, ובגדול. לכן, פרץ לא יכול לבוא פתאום לעובדי מקורות, למשל, ולהגיד שהם והמים שלהם מחוץ לקרב. העובדים לא יסכימו, והוא לא יתעמת עמם על זה.

גם יורשיו הפוטנציאלים של יורם אוברקוביץ' בחברת החשמל יצטרכו להוכיח את מידת המיליטנטיות הראויה למי שנאבקים על ירושת המנהיגות. ופגיעה במערכת החשמל, כידוע, תשפיע מיידית על המחשבים של בזק ושל חברות הדלק, כמו גם על שדות-התעופה, בתי-החולים ואספקת המים. מי שרוצה לדמיין לעצמו את שרשרת האירועים העשויה להתפתח במצב כזה, מוזמן לחזור למה שקרה בניו-יורק במהלך הפסקת החשמל הגדולה, לפני חודשים ספורים.

המסקנה: עמיר פרץ יצטרך להקים חדר שליטה אפקטיבי, כדי לווסת את פעילות הכוחות השובתים. ועד אז, הוא צריך להתאמץ ולהגדיר באופן אופרטיבי את המונח: שביתה כללית. האתגר המנהיגותי האמיתי שלו טמון דווקא בהגדרת מה ומי לא ישתתפו בהשבתה.

זו הפנסיה, טמבל

גם השביתה הזו תקום ותיפול על הקצבאות שלנו

אומרים על השביתה הזו שהיא מבקשת להשיג "תיקון-דרך" בשורת עניינים שנתניהו פעל בהם באורח חד-צדדי. שפרץ מוביל קרב שהוא אידיאולוגי, כמעט, נגד הטקסים הספיריטואליים שנתניהו ואביגדור ליברמן מנהלים, להעלאת רוחה של מרגרט טאצ'ר והשלטת תפיסת עולמה במשק הישראלי. השביתה הזו גם לא תזיק להתקדמותו של פרץ לתוך מפלגת העבודה. הדיונים בין הצוות של "עם אחד" לזה של העבודה התקדמו מאוד לאחרונה. מותר להניח, שלקראת סוף השנה הזו אפשר יהיה לברך הגומל, ו"המנהיגות החברתית" של מפלגת העבודה תתחזק.

אבל, הסיפור האמיתי נמצא בקופות הפנסיה. כבר בשבוע שעבר כתבתי כאן, שהסיפור של "הרפורמה בפנסיה" רחוק מלהיות חתום. מי שחושב, שככה בקלות אפשר יהיה לעקר את המשטר הפנסיוני שנהג במדינה מאז הקמתה - טועה. בעניין הזה, אפילו יו"ר ועדת הכספים, איש מחנה נתניהו, אברהם הירשזון, קרוב לעמיר פרץ. הירשזון שואב את עיקר כוחו הפוליטי מהסתדרות העובדים הלאומית. קופת הפנסיה הוותיקה שלהם אומנם לא גירעונית כמו הקופות הוותיקות של ההסתדרות הכללית, אבל יש גבול לנכונותה להתאבד בשביל ביבי.

הפנסיה, אני אומרת שוב, היא הסיפור שעליו תקום או תיפול השביתה הזו.

מלחמת הספיניונרים

איך הפך עמיר פרץ לאיש שיש לו רק מה להפסיד

נתניהו כבר רשם ניצחון טקטי משמעותי לפני פרוץ השביתה. הכוונה היא לספין הבסיסי, שמכתיב את הדיווחים בתקשורת על המשא-ומתן העיקש בין הצדדים. נתניהו הצליח לגרום לכולנו לעסוק בשאלה: על מה ההסתדרות מוכנה לוותר. כך הוא דחק את ההסתדרות לעמדת מוצא נמוכה מאוד. כלומר, ברור שההסתדרות תוותר על הישגים שהשיגה לפני זמן רב. השאלה היא רק, על מה בדיוק.

זה ניצחון גדול לביבי, שהוכיח שוב שאין גדול ממנו בעיצוב ספין תקשורתי. הוא ביסס את תפיסת ההסתדרות כארגון חלש, שלא לומר מתפורר. ואנחנו, הצופים בקרב הזה, הרי רק אנשים. קל לנו יותר להזדהות עם מי שמשים עצמו כמנצח.

פעם, כששר האוצר היה ספיניונר מתחיל, וההסתדרות הונהגה על-ידי ספיניונרים מתוחכמים, התנהלו המאבקים סביב השאלה: מה רוצה ההסתדרות להשיג. היום מדברים עליה במונחים של "הקרב האחרון", שלאחריו היא אולי כבר לא תהיה כלל גורם משמעותי.

לבייב קונה ערוץ מפסיד

ומשפר אגב כך את מצבם של מנהלי אפריקה-ישראל

בסוף השבוע הקרוב תתקבץ תעשיית "הטלוויזיה הישראלית" בפסטיבל השנתי שמארגן עמי גניגר בראש-פינה. עורך הפסטיבל, משה שלונסקי, מצליח להביא בכל שנה את מנהיגי התעשייה וכוכבניה לסוף-שבוע רוגע בצפון. מפגש חברתי שיש בו גם דיונים מקצועיים לחבר'ה. בתום הפסטיבל מארגן גניגר מסיבת גן מסורתית בביתו בכפר שמריהו. כמעט איש בתעשייה אינו מרשה לעצמו להיעדר מהערב הזה. גניגר מביא את שר התקשורת לדשא שמאחורי הבית, ולצדו כל מיני שרון ("קחי אותי") ובחירי-לבה.

מעניין לראות האם יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, שלום שמחון, יגיע לערב הזה. שמחון הולך להיות האיש החשוב של החורף הקרוב בתעשיית התקשורת. בוועדה שלו אמורה להיסגר הקמת רשות התקשורת, במקום המשרד שעוקר. מעניין יהיה גם לראות האם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, יגיע לאחד האירועים הללו. אחרי הכול, ריבלין מוביל את הקמת הרשות בשיתוף פעולה עם שמחון.

אלא שבינתיים, האירוע התקשורתי המסקרן באמת התרחש במקום אחר, ובשפה אחרת. מדובר בהחלטתו של לב לבייב לרכוש מחצית מהאחזקות של אפריקה-ישראל ב-"ואש טלקנל", מפעילת ערוץ "ישראל פלוס".

מדובר באירוע שהוא קודם כול סיפור מחמם לב. הנה איש עסקים שדואג למשקיעיו בחברה הציבורית שהוא מנהל - אפריקה-ישראל - ומוציא מספרי החשבונות שלה השקעות כושלות.

עידוד נוסף אפשר לשאוב מהעובדה שככה יסתדרו כנראה גם הבונוסים השנתיים של מנהלי אפריקה-ישראל, ובראשם פיני כהן. הרכישה היא גם בשורה טובה לסמנכ"לים כמו אברהם מירון (כספים וחשבות) ואבי נוטה (פיתוח עסקי). זהו, אם כן, סוף-שבוע שמח לשורה של מנהלים שראוי שכולנו נשמח עמם בהישגיהם, ובתגמוליהם.

שיגעון כטקטיקה במשא-ומתן

ורק סבא שמעון יוריד את כולם אל הקרקע

קשה לדעת איך יסתיים השלב הנוכחי בעימות בין נתניהו לפרץ. שני הצדדים, חשוב להדגיש, מגיעים לעימות עם תוכניות ארוכות-טווח. ושניהם נתפסים בשלב הזה של העימות כ"משוגעים" שטיפסו על עצים גבוהים.

"המשוגע-העיקש-שטיפס-על-העץ", ולך תדע האם אפשר יהיה להורידו משם, היא טקטיקת משא-ומתן מקובלת. הבעיה עם הטקטיקה הזו היא שלך תדע, יכול מאוד לקרות ש"המשוגעים" האלה באמת יסתבכו בענפים ויתקשו להחליק מטה, לפשרות וסיכומים. לא יהיה הימור פרוע להניח שזה עלול להתרחש כאן בשבוע הבא.

השביתה תפרוץ, נתניהו לא יסכים להרים דגל לבן, פרץ לא ייכנע, ושוב יימצא הפתרון בלשכתו של שמעון פרס. כן, יביאו את סבא שמעון להוריד את המשוגעים מהעץ.

הפתרון של פרס עשוי להיות נוח לשרון משתי סיבות. קודם כול, משום שכך הוא יוכיח שוב לנתניהו כי הוא מקיים את הסכם "חלוקת הנושאים" ביניהם, ולא מתערב בכלכלה של ביבי. סיבה נוספת: גם לשרון כדאי לחזק את מעמדו של פרס בראשות מפלגת העבודה. מי יודע, אולי פרס יסייע לו לסיים את הקדנציה בשלום - תרתי משמע.

נשמע מופרך? היזכרו בבקשה כיצד הסתיים המשבר הקודם בין נתניהו לפרץ. זה קרה אצל פרס בלשכה. רק שאז, כאשר החבורה כבר התקינה עצמה לקראת "חגיגת החגיגות" שתכננה לקיים בלשכת ראש הממשלה, פרץ סירב להצטרף אליה. "שבועיים שאני מבקש ממנו שיתערב בעניין, והוא סירב. אז עכשיו", הפטיר עמיר פרץ, "עכשיו, אני לא הולך לחגוג איתו". וזה בדיוק מה שעשוי להתרחש גם בשבוע הבא.

עוד כתבות

אבנר חדד, מנכ''ל הפניקס בית השקעות ומנכ''ל משותף קסם קרנות / צילום: טומי הרפז

"כרגע השוק מגלם את כל הדברים הרעים": מנכ"ל בית ההשקעות שמסמן איך תיראה היציאה מהמשבר

אבנר חדד, מנכ"ל הפניקס בית השקעות וחברת הקרנות קסם, טוען כי שוק המניות האמריקאי עלול להמשיך לרדת, "אבל הסיכונים בו כבר מגולמים" ● הוא עדיין סבור כי השוק המקומי ימשיך להוביל, ומאוכזב שהמשקיעים במדד S&P 500 "לא מצאו לנכון להשקיע לפחות חלק מזה בישראל"

קווין האסט. היועץ, הראיון והדיווח שהקפיץ את וול סטריט, לרגע / צילום: ap, Ben Curtis

"הפסקת אש" של 90 יום? הדיווח שגרם לוול סטריט לטוס, וההכחשה שהפילה אותו

כותרת לפיה יועץ כלכלי בכיר של הנשיא טראמפ אמר שנשקלת הפסקה של 90 יום בהטלת המכסים הקפיצה את וול סטריט בכ-2%, לרגע אחד ● מיד לאחר מכן, המדדים המרכזיים חזרו לירידות חדות, והגיעה גם הכחשה מהבית הלבן

מדד s&p 500; בגולדמן זאקס צופים שהתשואות ירדו / אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת החוסכים במסלולי S&P 500: בוול סטריט חותכים תחזיות למדד

לאחר שהיו אופטימיים בתחילת השנה, אנליסטים בוול סטריט מורידים בימים האחרונים את התחזיות למדד הדגל שצנח ב-14% מתחילת 2025 • בג'יי.פי מורגן צופים ש -S&P 500 ייעלה ב-3% מכאן ועד סוף השנה, באופנהיימר 18% ויש גם מי שעדיין מקווה לראלי של 40%

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

נגיד בנק ישראל: "סערת המכסים עלולה לגרום לאינפלציה לא לרדת כפי שאנו רוצים"

בראיון לגלובס מספר פרופ' אמיר ירון: "הכלכלה העולמית נתונה לטלטלה שלא ראינו שנים. קשה לאמוד את סדרי הגודל בעקבות חוסר הוודאות ואת ההשלכות" ● על הבנקים: "צמצמנו את תוכניות הנדל"ן כדי לשמור על הצרכנים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דני שדה, Shutterstock

ארקיע חותכת את המחירים לפסח ברגע האחרון

הפעילות הבינלאומית בשדה תעופה רמון ממשיכה להתרחב: לאחר שאל על הודיעה על תוספת של טיסות שבועיות בין נתב"ג לרמון, חברת התעופה הרוסית רד ווינגס מצטרפת ● וגם: ארקיע במבצע של הרגע האחרון לקראת פסח - טיסות הלוך ושוב לניו יורק ב-999 דולר, כולל מזוודה חדשות התעופה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות חדות בוול סטריט; טראמפ: "סין רוצה מאוד לעשות עסקה"

הנאסד"ק קופץ בכ-4.1% ● טראמפ: "סין רוצה מאוד לעשות עסקה, אנחנו מצפים לשיחה מהם. זה יקרה!" ● הדאקס קופץ בכ-3% ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קופצות ● מחירי הנפט עולים ● בורסות אסיה ננעלו בעליות חדות בהובלת טוקיו

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

דיווח: "הצעת הפשרה" החדשה של מצרים לעסקת חטופים

מקור מצרי: ההצעה של קהיר כוללת שחרור של כ-8 חטופים והפסקת אש של 70-40 ימים ● נתניהו: אנחנו רוצים לשחרר את כל החטופים ועובדים על עסקה נוספת ● התקיפה מהאוויר בדרום לבנון: חוסל מפקד במערך הארטילריה של חיזבאללה ● 59 חטופים - 549 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

אילוסטרציה: Shutterstock

לא רק וואטסאפ: המתחרות שכדאי להכיר

98% מהישראלים משתמשים באפליקציית המסרים המיידים של מטא, אולם התלות בה עלולה להיות בעייתית בזמן תקלות, למשל ● טלגרם, סיגנל ו־iMessage הן שלוש אפליקציות שכדאי לבחון את הפיצ'רים שלהן

כפר הים בחדרה / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך בכפר הים בחדרה? אספן גרופ תשלם 9 מיליון שקל דמי ניהול

לאחר 20 שנה של מחלוקות, פסק בוררות קבע כי על אספן גרופ לשלם 25% מכלל ההוצאות במתחם הנופש שעל חוף הים של חדרה ● אספן לא ויתרה ופנתה לבית המשפט - וגם שם הפסידה ● בית המשפט: "החברה עוצמת את עיניה מראות ומתעלמת מהתקנון"

ריי דליו / צילום: Reuters, Andrew Kelly

לפי ריי דאליו, הבעיה האמיתית היא לא מכסים. ויש לה פיתרון מפתיע

ריי דליו פרסם ברשת X מאמר בו הוא כותב כי בעוד שהעולם עסוק בהשלכות של תוכנית טראמפ, "ניתנת מעט מאוד תשומת לב לנסיבות שגרמו להם" ● דליו מסביר כי הסיפור יותר גדול מהמכסים, וכי אנו עומדים בפני שינוי בסדר העולמי

מדד הפחד בשיאים הסטוריים / אילוסטרציה: Shutterstock

רק פעמיים ב-30 השנים האחרונות: מדד הפחד הגיע לרמה חריגה

מלחמת הסחר שפרצה לפני כשבוע הפילה את השווקים ומנגד, מדד הפחד זינק לרמות שמזכירות את ימי הקורונה ● אז מהו בעצם מדד הפחד, איך אפשר להשקיע בו והאם זה כדאי בכלל?

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, khamenei.ir

שר החוץ האיראני אישר: איראן וארה"ב ייפגשו בשבת בעומאן לשיחות עקיפות

מקורות איראניים ל"ניו יורק טיימס": איראן וארה"ב ייפגשו בשבת בעומאן לשיחות עקיפות; איראן העבירה מסר שאם סבב השיחות בשבת ילך טוב, היא מוכנה לקיים שיחות ישירות ● דיווח: ישראל וטורקיה מנהלות שיחות ישירות בניסיון להקים ערוץ למניעת הסלמה צבאית ביניהן בסוריה ● גורם ישראלי אhשר כי התקבלה ממצרים הצעה לעסקת חטופים ● 59 חטופים - 550 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ומזהיר: "יצוא הסחורות לארה"ב ייפגע משמעותית מהמכסים"

בנק ישראל משאיר את הריבית בשיעור של 4.5% ● בין היתר מאחורי ההחלטה עומדת רמת האינפלציה הגבוהה, שהגיעה בפברואר לקצב שנתי של 3.4% - מעל ליעד ● וגם המכסים של טראמפ השפיעו על ההחלטה

אלי רייפמן / צילום: תמר מצפי

"מטשטש את עקבותיו והתנתק ממשפחתו": צו מאסר לאיש העסקים אלי רייפמן

את הבקשה לצו המאסר הגיש הנאמן על נכסי אמבלייז, עו"ד איתן ארז, שטען כי רייפמן היה אמור להעביר לקופת הנשייה 10 מיליון שקל, ובתוך חמש שנים 5 מיליון שקל נוספים - אך לא שילם את הכספים ולא שב לישראל ● עוד נטען בבקשה כי החשש הוא שרייפמן מסתתר בתאילנד, או שיצא מתאילנד ע"י הברחת הגבול או באמצעות דרכון מזויף

משקיעים רבים בוחרים לשמור את המזומנים שלהם בהישג יד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: Shutterstock

משקיעים מעדיפים לשמור מזומנים בהישג יד ולא לקנות מניות שמחיריהן נחתכו

המכסים של הנשיא טראמפ הפילו את השווקים בעולם, אך במקום לאסוף מניות שמחיריהן נחתכו, משקיעים רבים בוחרים לשמור את המזומנים שלהם בהישג יד ● מתחילת אפריל זרמו יותר מ-60 מיליארד דולר לקרנות כספיות בארה"ב, כשאפילו הנפט והאג"ח הממשלתיות נחבטו

מטוסי F-35 בהאנגר אמריקאי / צילום: Shutterstock

"כיפת פלדה" מעל סוריה: כך מאיימת טורקיה על יחסי הכוחות במזרח התיכון

השאיפות הטורקיות לפרוס כוחות נרחבים בסוריה עלולים לשתק את חופש הפעולה של צה"ל בגבול ● במקביל, טורקיה ממשיכה להתחזק בעיראק ומדאיגה כך גם את איראן ● וייתכן שבקרוב ארה"ב תשוב למכור לה מטוסי F-35 ● שלוש הערות על האיומים הטורקיים על המזרח התיכון

רכבים מיובאים בנמל אשדוד / צילום: Shutterstock

אפילו הליסינג עשוי להיפגע: ענף הרכב הישראלי נכנס לכוננות ספיגה

המכה הקשה שספגו שוקי ההון הגלובליים וחוסר הוודאות הקיצוני מאיימים כעת גם על הביקוש בשוק הרכב הישראלי ● לקוחות פרטיים, שחסכונותיהם נפגעו, יישבו על הגדר, ואפילו ציי רכב עשויים לצמצם רכישות ● הפעם, חוששים בתחום, ההתאוששות מהמשבר לא תהיה קלה

צבי לובצקי / צילום: תמר מצפי

צבי לובצקי, ממייסדי IBI, הלך לעולמו בגיל 85

צבי לובצקי היה מראשוני אנשי ההשקעות בישראל, ובשנת 1971 הקים יחד עם דוד ויסברג ועמנואל קוק את בית ההשקעות IBI, שהפך לאחד מהמובילים בישראל ● מעבר לפועלו בשוק ההון, שיחק לובצקי בקבוצת הפועל תל אביב בכדורסל, מתוכן שימש שמונה שנים כקפטן הקבוצה

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ, הערב / צילום: אבי אוחיון, לע''מ

טראמפ: "לא בטוח שאוריד את המכסים על ישראל". נתניהו: "מקווה לפתרון בעניין המכסים במהירות"

המכסים, שצפויים להיכנס לתוקף בהמשך השבוע, הם הנושא הכלכלי המרכזי על הפרק בפגישה בין השניים ● אל נתניהו התלווה יועצו הכלכלי, פרופ' אבי שמחון. בכירי משרד האוצר, כולל סמוטריץ', נשארו בארץ ● נתניהו: "נעצור את המכסים על ארה"ב במהירות, אני מקווה שזה יביא פתרון בקרוב" ● לדברי טראמפ, "לא בטוח שאוריד את המכסים על ישראל"

רכבים מיובאים בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משבר בנמל אילת: בהסתדרות דורשים לשלול את הזיכיון, האחים נקש משיבים אש

כבר יותר משנה שנמל אילת עומד שומם בעקבות תקיפות החות'ים והשבתת הסחר הימי ● ההסתדרות מאשימה את הנהלת הנמל בפיטורי 18 עובדים תוך כדי מו"מ, ומבקשת לשקול את המשך הענקת הזיכיון לאחים נקש ● מנגד, מנכ"ל הנמל טוען: "ההסתדרות הוליכה אותנו שולל"