הדולר רושם היחלשות במסחר שלו מול המטבעות הזרים על רקע נתוני מאקרו שהעידו על ניצולת תעשייתית נמוכה מהצפוי וזאת בעקבות נזקי קתרינה. הדולר מאבד 0.03% לרמה של 1.2278 דולר לאירו.
מול המטבע הבריטי נסחר הדולר ברמה של 1.8232 דולר לליש"ט ומול היאן נחלש הדולר קמעה לרמה של 110.37 דולר ליאן.
"אין די בייסוף שבוצע ביואן הסיני לפני כמה חודשים, וחשוב שסין תהפוך את שער החליפין שלה לגמיש יותר" כך נאמר בהודעת קרן המטבע הבינלאומית שפורסמה שלשום (ב') מבלי לנקוב בלוח זמנים מומלץ לשינוי.
הקרן האיצה בסין זה יותר משנה לפעול למען שער חליפין גמיש יותר, בטענה כי הדבר יסייע למדינה להגן על עצמה מפני אינפלציה, לנהל צמיחה כלכלית ולרסן חוסר איזונים בתחום הסחר.
הדירקטורים של הקרן, שבסיסה בוושינגטון, חלוקים ביניהם באשר לשאלה: באיזו מידה שינויים בשער החליפין של היואן יתרחשו באופן "חלק".
"דירקטורים רבים תומכים בגישה זהירה, הדרגתית, באשר להגברה נוספת של גמישות שער החליפין הסיני", נאמר בדו"ח של הקרן. "מאידך, דירקטורים אחרים בקרן ממליצים, ששלטונות סין יאפשרו לשער החליפין לנוע מהר יותר לקראת רמה המשקפת טוב יותר את כוחות השוק".
סין חרגה ב-21 ליולי מהצמדה בת עשור של היואן לדולר, לטובת הצמדת המטבע הסיני לסל מטבעות. זאת בעקבות לחצים מצד שותפות הסחר העיקריות של סין, בכללן ארה"ב ואירופה.
להערכת הקרן, המשק הסיני יצמח השנה בקצב של 9%, עלייה לעומת 8.5% שנצפתה בתחזית קודמת באפריל.
הקרן צופה, שסין תייצא השנה סחורות בהיקף של 750 מיליארד דולר, גידול לעומת 593 מיליארד דולר ב-2004 ו-438 מיליארד דולר ב-2003. הייבוא צפוי להסתכם השנה ב-654 מיליארד דולר, עלייה לעומת 534 מיליארד דולר ב-2004.
המדינות העניות
תוכניתה של קבוצת הג'י 8 למחוק את חובן של 18 המדינות העניות בעולם לבנק העולמי נתקלת בהתנגדות לקראת ההצבעה הסופית, הצפויה מאוחר יותר החודש. כך דיווח אתמול (ג') "וושינגטון פוסט".
בדו"ח פנימי של הבנק העולמי נכתב, שהצעת הג'י 8 למחוק כ-42.5 מיליארד דולר תשלומים, עלולה לפגוע ביכולתו של הארגון להושיט סיוע חדש למדינות נזקקות, נכתב בעיתון המתבסס על עותק של המסמך שחיבר הבנק.
בעוד שראשי הג'י 8 התחייבו ביולי בפגישתם בסקוטלנד לכסות 1 מיליארד דולר מהפסדי הבנק העולמי במהלך 3 השנים הבאות (בגין המהלך), המחקר הפנימי צופה שהפסדי הבנק יסתכמו ב-8.9 מיליארד דולר בעשור הראשון, אם כל 38 המדינות הזכאיות למחיקה מלאה של חובן אכן יזכו בכך.
מדינות סקנדינביה והולנד מבקשות להכניס שינויים בהצעה המקורית בטרם תיערך הצבעה רשמית בנושא בפגישות השנתיות של הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית בשבוע הבא בוושינגטון.
ההסכם "בסכנה", נכתב בעיתון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.