הקץ לפיטום האווזים בישראל: הענף יפסיק לפעול ב-15 במארס 2006

משרד החקלאות הוציא לוח זמנים לסגירת הענף על-פי מועדים שיאפשרו התארגנות של מגדלים ליישום ההוראה

משרד החקלאות הוציא היום לוח זמנים לסגירת ענף פיטום האווזים בעקבות פסיקת בית המפשט העליון, ולאחר שהשר כץ נאלץ למשוך בחזרה את הצעתו לתקן את החוק באופן שיאפשר לתת לענף אורכה נוספת.

לוח הזמנים לסגירת הענף נשלח היום למגדלים, זאת על-מנת שייערכו לסגירה הצפויה. במקביל אמורה ועדת מנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד החקלאות יוסי ישי ובהשתתפות מנכ"לי משרדי האוצר והמשפטים לגבש קריטריונים לפיצוי המגדלים.

על-פי לוח הזמנים נקבע, כי החל מ-15 במארס 2006 לא ניתן יהיה להעביר אווזים למפטמות ועד ל-15 באפריל על המגדלים להביא לשחיטה את כל האווזים הנמצאים במפטמות. מתאריך זה ואילך תיאסר כל צורה של הלעטת אווזים.

מנהל השירותים הווטרינריים ד"ר משה חיימוביץ מסר, כי לוח הזמנים שנקבע נועד לאפשר למגדלים לפטם את כל האווזים הנמצאים עתה בתהליכי גידול ופיטום ואת בקיעת הביצים המצויות כיום במדגרות. כמו כן, חושבו המועדים באופן שיאפשר התארגנות של מגדלים ליישום ההוראה.

בענף פיטום האווזים בישראל עוסקים 150 מגדלים, בעיקר באזורי בית-שאן, העמקים ורמלה. כמו כן, מועסקים בענף עובדים נוספים בתעשיות נלוות כגון משחטות ומכוני תערובת. רוב תוצרת הענף מופנית ליצוא ועל-פי נתוני ארגון המגדלים הענף מגלגל כ-40 מיליון דולר בשנה.

מזכיר הארגון, חי בנימיני, מסר ל"גלובס", כי המגדלים דורשים פיצוי של 450 מיליון שקל אך לדבריו "לא ויתרנו עדיין על הרצון להמשיך ולקיים את הענף ואנו בודקים את החלטת משרד החקלאות מבחינה משפטית".