ממצאים מפתיעים: רידינג לא מזהמת את האוויר בגוש דן; האשמה בתחבורה

מסקר של חברת החשמל עולה, כי לא נמצא הבדל בריכוזי גופרית דו-חמצנית לפני ואחרי סגירת התחנה

הפסקת הפעילות בתחנת הכח רידינג לא שיפרה את איכות האוויר בת"א. כך עולה מהעבודה שערך ד"ר הדר אלמוג מנהל המחלקה לאיכות הסביבה בחברת החשמל. מהסקר עולה, כי לא נמצא הבדל בריכוזי גופרית דו-חמצנית (CO2) לפני ואחרי סגירת התחנה.

העבודה בדקה את השפעת תחנת הכח רידינג על זיהום האוויר בגוש דן. בעבודה נערכה השוואה בין התקופה שבה פעלה התחנה לפני שנסגרה, בפברואר 2006, ולאחר סגירתה במארס-אפריל.

הדו"ח קובע, כי אין הבדל בריכוזי הגופרית הדו-חמצנית וכי איכות האוויר בגוש דן לא השתפרה עקב סגירת רידינג. לפי הדו"ח, תוצאות תחנות הניטור בגוש דן מוכיחות כי תרומת תחנת הכח רידינג לזיהום היא זניחה והזיהום העיקרי כיום בגוש דן נובע בעיקר מתחמוצות החנקן שמקורן בכלי תחבורה.

מהבדיקה עולה, כי מרבית המזהמים שפלטה הארובה בגובה רב, אינם מגיעים לפני הקרקע.

עוד עולה מהעבודה, כי מקור המזהם המרכזי בתחבורה העירונית. לדברי עורכי הדו"ח, ניתן לבסס מסקנה זו לפי נתוני יום כיפור בהם התחבורה אינה פועלת, תחנת הכח פועלת, ולמרות זאת ריכוזי תחמוצת החנקן צונחים דרסטית.

תחנת הכח רידינג מושבתת מזה מספר חודשים בשל אי הזרמת גז טבעי לתחנה. אחת הטענות המרכזיות היתה, כי יש להשבית את הפעילות ברידינג כדי להגן על איכות האוויר של תושבי ת"א.

מאדם טבע ודין, שהייתה מבין אלה שטענו שיש לסגור את התחנה עד למעבר בשימוש בגז נמסר, שהתוצאות נשמעות לא הגיוניות. יחד עם זאת לא ניתן למסור תשובה מלאה עד לקריאתו, אמרו.

מהמשרד לאיכות הסביבה נמסר שהם טרם קיבלו את הדו"ח ולכן אינם יכולים להתייחס אליו.