המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין קיבלה הצעה מהפכנית, שתחסוך לאנשי עסקים וכלל הציבור הרבה כאב ראש. כללים חדשים קובעים לראשונה, שעו"ד יכול לאמת חתימת אדם המוכר לו באופן אישי על תצהיר, גם כאשר הוא רואה את המצהיר על מסך המחשב באמצעות האינטרנט או באמצעות טלפון סלולרי מהדור השלישי, מבלי שתחול חובה כי המצהיר יתייצב אצל עוה"ד במשרדו.
הכללים, הטעונים אישור של שר המשפטים, צפויים להקל באופן משמעותי את הסרבול הקיים כיום, כאשר עורכי דין בעלי לקוחות קבועים נדרשים להיפגש עימם פנים אל פנים לשם חתימה על כל תצהיר ותצהיר, דבר הכרוך בנסיעות רבות ומיותרות.
הכללים גם יחסכו מלקוחות קבועים של עוה"ד, השוהים בחו"ל, את הצורך להגיע לקונסוליה הישראלית לשם חתימה על תצהירים, הליך הנהוג כיום ומחייב לא אחת אובדן ימי עבודה שלמים לשם הגעה לקונסוליה.
יש לציין, כי גם לפי הכללים החדשים, אם הלקוח אינו מוכר באופן אישי לעוה"ד, ימשיכו לחול הדרישות הקודמות לפיהן חתימת התצהיר בפני עוה"ד תיעשה בנוכחות פיזית של המצהיר מולו.
הכללים החדשים מסדירים לראשונה גם את סוגיית אימות חתימתם של מצהירים על גבי תצהירים שאינם כתובים בשפתו של המצהיר. מעתה תחול חובה לציין בתחתית התצהיר כי תוכנו תורגם למצהיר משפה אחרת, וכן לציין את פרטיו של המתרגם, על-מנת שניתן יהיה במקרה הצורך לאתרו ולקיים עימו כל בירור דרוש.
כללים אלה נקבעו על-רקע טענות הנשמעות ע"י מתדיינים בבתי משפט, כי מצהירים שאינם דוברי עברית לא הבינו את תוכנו של התצהיר עליו חתמו. הכללים החדשים קובעים לראשונה גם נוסח מלא לאימות חתימה על תצהירים, שיבטיח אחידות ויקל על עורכי הדין באישור תצהירי לקוחותיהם.
המשנה לראש הלשכה, עו"ד יריב לוין, שהגיש את ההצעה למועצה הארצית של הלשכה, אומר כי "החובה כי המצהיר יתייצב במשרדו של עוה"ד לשם חתימת התצהיר, נקבעה לפני שנים רבות, כאשר לא היו אמצעים אלקטרוניים שאיפשרו לעוה"ד לראות את המצהיר בעת חתימתו ולהזהירו כי עליו להצהיר אמת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.