צו ביהמ"ש נכנס לתוקף: חברות השילוט יחויבו להסיר את השלטים באיילון החל מהלילה בחצות

ועדת הכלכלה דחתה את ההצבעה בהצעת החוק של ח"כ מרציאנו למנוע את הסרת השילוט, כיוון שנציג משרד התחבורה נעדר מהדיון

היום (ב') תיכנס לתוקף החלטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, על-פיה יוסרו שלטי החוצות המוצבים בנתיבי איילון. בית המשפט קבע בדצמבר 2006 כי שלטי החוצות בנתיבי איילון אינם חוקיים וכי יש להסירם עד מחר, ה-1 בינואר 2008.

כבר בשעות הצהריים היום החלו אנשי חברת "ברעם פרסום חוצות" להסיר את שלטי החוצות של החברה המוצבים בנתיבי איילון. לדברי גיא ברעם, בעלי החברה, "מאחר ולא התקבלה החלטה בוועדת הכלכלה - אנו מחוייבים לצו בית המשפט הקובע כי יש להסיר השלטים עד היום בחצות. תמיד פעלנו בהתאם לחוק, וכך נעשה גם עתה".

מאיר אדרי, מבעלי אדרי מדיה גרופ, אמר בתגובה: "נאלץ להוריד חלק מהשלטים - יש כאלה שאינני מתכוון להוריד, כי הם אינם ממוקמים על איילון".

החלטת בית המשפט ניתנה בעקבות עתירה שהגיש ארגון פעולה ירוקה בדרישה להסיר באופן מיידי את כל שלטי הפרסום לאורך נתיבי איילון, בטענה כי החוק אינו מתיר פרסום מסחרי לאורך דרך בין-עירונית, ונתיבי איילון מהווים על-פי הגדרות החוק דרך כזאת.

לטענת העותרים, בשנים האחרונות התעצמו מימדי הפרסום עד לכדי "נגע וזיהום ויזואלי שאי אפשר לחמוק ממנו". בעתירה נטען כי השלטים ופסלי הפרסום מוצבים תוך עבירה על חוק הדרכים (שילוט) אך הדבר אינו מונע מהעיריות לתת רישיונות ולגרוף לקופתן סכומי עתק בגין אגרות שילוט.

מנגד, טענו חברות הפרסום כי החוק לא התייחס כלל לאפשרות של מעבר דרך מהירה בתוך עיר ולא צפה קיומה של אפשרות מעין זו. עוד הוסיפו כי לא מכבר הוגשה הצעת חוק פרטית על-ידי ח"כ יורם מרציאנו שנועדה להסדיר את הנושא בכללותו ולהתאים את החוק לשנות ה-2000, ובמסגרת זאת אף יינתן מענה לסוגיה של מעבר נתיבי איילון בתוך העיר תל-אביב.

מרציאנו ביקש בהצעתו המקורית לקבוע כי הסטטוס של דרכים בינעירוניות שעוברות בתחום של רשויות מקומיות, ישונה לדרכים פרבריות, דבר שיאפשר את הצבת השלטים מבחינה חוקית.

היום היתה אמורה ועדת הכלכלה של הכנסת להכין את הצעת החוק של מרציאנו לקריאה ראשונה אולם ההצבעה נדחתה בשבועיים לאחר שבעת הקראת סעיפי החוק התברר כי משרד התחבורה לא שלח נציג מטעמו לדיון.

בטרם הופסק הדיון, במאמץ לזרז את הליך ההצבעה, הציג מרציאנו נוסח חלופי ומרוכך להצעת החוק המקורית, הקובע כי הצבת השלטים תותר לא בכל הכבישים אלא רק בנתיבי איילון. כמו כן, הציע מרציאנו כי ניתן יהיה לתלות את השלטים על מבנים בלבד ולא על עמודים בצד הדרך וכן כי תליית השלטים תיעשה על-פי הוראות משרד התחבורה בלבד.