המגזר הערבי רוצה להחזיר את האנטנות הסלולריות לתוך היישובים

לאחרונה פורסם תושבי אום אל-פאחם חשופים פי 1,600 לקרינה סלולרית מאשר תושבי ת"א, וזאת בשל היעדר אנטנות ביישוב

החברות הסלולריות מזהות נכונות מצד ראשי רשויות במגזר הערבי, לבחון מחדש את המדיניות המונעת הקמת אתרי סלולר בתוך יישובים. בעקבות הכנס שנערך בשבוע שעבר בנצרת, ואשר אורגן על-ידי פורום החברות הסלולריות, נרשמת התעניינות מחודשת של ראשי רשויות בנושא, לאחר שהמשרד לאיכות הסביבה חשף כי תושבי אום אל-פאחם חשופים פי 1,600 לקרינה סלולרית מאשר תושבי תל-אביב, וזאת בעקבות היעדר אנטנות בתוך היישוב.

בכנס השתתפו מנכ"לי 3 החברות הסלולריות הגדולות, דוד אבנר, מנכ"ל פרטנר, עמוס שפירא, מנכ"ל סלקום וגיל שרון, מנכ"ל פלאפון. כמו כן השתתף בו האחראי על הקרינה במשרד לאיכות הסביבה סטיליאן גלברג, ומומחים נוספים. בכנס הציגו בפני ראשי רשויות ערביות ובפני התקשורת במגזר הערבי, כיצד ריבוי האנטנות מסייע להקטנת הקרינה ומדוע כתוצאה מחוסר ההבנה של הנושא נגרמת חשיפה מיותרת לקרינה באוכלוסייה.

בילאל ג'בילי, בעלים של חברה המתמחה בהקמת אנטנות סלולריות במגזר הערבי, אמר כי הנתונים החדשים שהציג המשרד לאיכות הסביבה מעוררים הדים בקרב ראשי הרשויות הערביים וביישובים רבים שוקלים מחדש את התנגדותם להכנסת אתרים לתוך היישובים.

לראשי החברות הסלולריות יש אינטרס חשוב ביותר בקידום הנושא בעיקר במגזר הערבי, אך גם בשאר המגזרים, וזו הסיבה שהם הגיעו לכנס בעצמם כדי להסביר את הסוגיה. עבור פלאפון מדובר בנושא קריטי מכיוון שהחברה מקימה בימים אלה רשת סלולרית חדשה והיא נדרשת לתוספת של מאות אתרים חדשים בכל הארץ. גם פרטנר וסלקום סובלות מאותה בעיה אך מכיוון שכרגע הן לא נמצאות בשלב של הקמת רשת חדשה הבעיה קשה יותר עבור פלאפון.