הפרקליטות שוקלת להעמיד לדין את רו"ח קובי בן-גור בפרשת רשות המסים גם בעבירה של מתן שוחד, ולא רק בעבירה של שידול להפרת אמונים. כך נודע ל"גלובס". זאת, סביב מינויה של רו"ח אורנה בכר, לשעבר סגנית פקיד שומה תל-אביב 1.
כפי שפורסם, כתבי האישום בפרשה צפויים להיות מוגשים בזמן הקרוב, בכפוף לשימוע. בין היתר צפוי להיות מוגש כתב אישום נגד בן-גור, שהוא למעשה ה"גיבור" של הפרשה. לפי החשדות נגד בן-גור, כפי שפורטו בתחילת החקירה, הוא פעל לביצוע מינויים ברשות המסים באמצעות מנהל הרשות לשעבר, ג'קי מצא.
חומר הראיות בפרשה זו מתבסס על האזנות סתר שנעשו לבן-גור. במסגרת האזנות הסתר נקלטו שיחות שביצע בן-גור עם מצא, ובהן הוא מבקש ממנו לבצע מינויים שונים בתוך הרשות. מחומר החקירה עולה, כי בן-גור ביקש ממצא למנות את בכר לסגנית פקיד שומה ת"א 1; מצא שלח את בכר לפגישה עם בן-גור, והפגישה התקיימה. נודע, כי באחת השיחות שהתקיימו בין בן-גור למצא, לאחר אותה פגישה, נשמע בן-גור מבקש ממצא כי ידאג לומר לבכר, כי הוא זה שדאג למינויה.
נודע, כי לדעת הפרקליטות, בכך יש משום שוחד, לכן ייתכן כי טיוטת כתב האישום שתגובש נגד בן-גור, תכלול גם עבירה של מתן שוחד. הפרקליטות סבורה כי גם באותם מקרים שמצא ביצע מינויים, שלגביהם לא ניתן לטעון שאינם כשירים מבחינה מקצועית והם אף עברו את אישור נציבות שירות המדינה, הרי שעצם קיום השיחות עם בן-גור בעניינם הוא בעייתי.
בכר מונתה בסופו של דבר לתפקיד. בתחילת החקירה היא נעצרה בחשד כי מינויה אינו תקין, ובהמשך היא הועברה מתפקידה, וכיום היא משמשת בתפקיד מקביל, אך במשרד פקיד שומה אחר. בא כוחה של בכר, עו"ד זרי חזן, אמר בתגובה: "אין כל פסול בהתנהלותה של אורנה בכר. היה ונעשו דברים, הם נעשו בלא ידיעתה ובלא שיתופה".
עוד נודע, כי מחומר הראיות עולים מקרים שבהם, למרות בקשותיו של בן-גור ממצא לפעול למינוי מסוים, מצא סירב. כך למשל, בכל הנוגע ליגאל סער, ששימש נציג המכס בארה"ב, והחשוד אף הוא בפרשה. נודע, כי בן-גור ביקש ממצא למנותו לתפקיד סמנכ"ל ברשות המסים, אך מצא סירב.
מצא מיוצג בידי עו"ד נבות תל-צור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.