הצעת חוק שהגישו אתמול (ב') חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ואופיר פינס, עשויה לחשוף בפני הציבור את מצבו הכלכלי של כל חבר כנסת, שר וחבר מועצה מקומית. כל נושאי התפקידים יחויבו, על-פי ההצעה, להגיש למבקר המדינה תצהיר על מצב ההון שלהם חמש שנים לאחור.
מטרתו של החוק - להסדיר גילוי בפני הציבור של ענייניהם של נבחרי ציבור לשם מניעת חשש לניגוד עניינים ולשם חשיפתו של חשש כזה.
בתצהיר, שייקרא "דו"ח גילוי עניינים", יצטרך כל נבחר ציבור למסור דיווח שלו, של בן זוגו ושל דיירי ביתו, על הכנסתו ב-5 השנים האחרונות הכוללת דיבידנדים, דמי שכירות, ריבית ורווחי הון ששווייה יותר מ-1,000 שקל. עוד ידווח על "הכנסות אחרות" כולל מתנות, על נכסים שהחזיק בתקופה זו, על חובותיו וחובות בן הזוג שלו כלפי כל נושה בתנאי שכל אחד מהם מסתכם ביותר מ-50 אלף שקל.
עוד ידווח על עסקאות מעל 5,000 שקל בנדל"ן, במניות, באג"ח, באופציות ובצורות אחרות של ניירות ערך. על עסקאות פרטיות בתוך המשפחה המצומצמת לא יצטרכו נבחרי הציבור לדווח.
על-פי ההצעה, כל אדם יוכל לעיין בתצהירים אלה ללא תשלום, ואף יוכל לקחת איתו עותק ממנו, תמורת התשלום על צילומו. עם זאת, אדם שירצה לעיין בתצהירים ייחשף גם הוא באופן מסוים ויחויב למסור את שמו, עיסוקו וכתובתו.
על מי שיעשה שימוש בדו"חות למטרה בלתי חוקית, מסחרית, לצורך בקשת תרומה ממי שמילא את הדו"ח או לקביעת דירוג אשראי או זכאות לאשראי, יוטל עונש מאסר של שנה וקנס בגובה 25 אלף שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.