שיעור המע"מ צפוי לרדת בחודש ינואר ל-17% לעומת 18% בשנה וחצי האחרונות. כך מסר היום (ב') מנהל המכס והמע"מ, איתן רוב. רוב ציין, כי המהלך הוא על דעת שר האוצר, בנימין נתניהו.
רוב אישר שבאוצר יש גם דעות אחרות של בכירים, אשר לדעתם עדיף להמשיך בשיעור המע"מ הגבוה, כדי להימנע מקיצוצים גדולים יותר בתקציב. ההכרעה בסוגיית המע"מ תתקבל במהלך דיוני התקציב 2004.
הורדת שיעור המע"מ באחוז אחד כרוכה באובדן הכנסות של 2 מיליארד שקל בשנה. "צריך להפחית את נטל המס. זו מגמה שצריך לעשות אותה. המסר מבחינת ההגינות הוא קריטי וחשוב. היתה הבטחה ששיעור המע"מ יירד בינואר, והבטחות צריך לקיים", אמר רוב.
רוב גילה, כי ממשלת ישראל העבירה לרשות הפלסטינית 1.2 מיליארד שקל מכספי המיסים של הרש"פ שהוחזקו בידי ממשלת ישראל במהלך שנות האיתפאדה. העברת הכספים היא בהתאם לסיכומים שנעשו על דעת ראש הממשלה, אריאל שרון, ושר האוצר הקודם, סילבן שלום.
עם זאת, 850 מיליון שקל נוספים מכספי הרש"פ מעוכבים ע"י בתי משפט, בגין תביעות של נפגעי טרור וגורמים עיסקיים, ומעוקלים בצווים לטובת גופים ותאגידים ישראליים כמו מקורות וחברת החשמל, לצורך מימון חובות הרש"פ לגופים אלה.
העברת כספי המיסים לרש"פ נעשתה בשבעה תשלומים, שהחלו זמן רב לפני ההודנא. בנוסף, ממשלת ישראל מעבירה לרש"פ מידי חודש תשלומים שוטפים של 100 מיליון שקל. מדובר בכספי מיסים (מע"מ, מכס ומסי קניה ויבוא) שממשלת ישראל גובה עבור הרש"פ באמצעים שונים.
רוב ציין, כי בחודשים האחרונים חלה התמתנות ניכרת בקצב ירידת הכנסות האגף. לראשונה מזה כשנה דווח על גידול ביבוא מוצרים בני קיימא, כולל מוצרים עתירי מס, דבר המשתקף בגידול בהכנסות מייבוא.
יצוין, עם זאת, כי הגידול בייבוא מוצרים בני קיימא ביולי עדיין נמוך ביחס לרמת השפל שנרשמה במחצית הראשונה ב-2003 ובמחצית השניה של 2002.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.