27% מהנזקקים בישראל, סבורים כי גם הילדים שלהם יגדלו להיות עניים. כך עולה מדו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון לתת, שעומד להתפרסם ביום ג'. הדו"ח, שמתפרסם מדי שנה, מהווה אלטרנטיבה לדו"ח העוני של הביטוח הלאומי ונועד להציג את הפן האישי והפיזי של העוני בישראל, מעבר למספרים. הדו"ח נסמך על מחקר שנעשה בקרב 465 נשאלים ב-91 עמותות ובתי תמחוי ברחבי הארץ, המהווים מדגם מייצג של כלל מקבלי הסיוע.
בין הממצאים הקשים בדו"ח, עולה כי 36% מהנזקקים לעמותות סיוע, התנסו במצב של רעב. 57% מהנזקקים חוו ניתוק של חשמל, מים או גז בביתם, ול-51% מהם חסמו או עיקלו את חשבון הבנק.
ממצאי הדו"ח מעידים כי היציאה ממעגל העוני, בקרב העניים עצמם, נתפסת כמורכבת ביותר. 47% מהנשאלים לא מאמינים כי ייצאו ממעגל העוני, לעומת 43% שסבורים כי יש להם סיכוי כזה. 56% מתוך אלה המאמינים שייצאו ממעגל העוני, מעריכים כי התהליך ייקח להם למעלה משנה.
"הנזקקים מתארים אורח חיים בלתי נסבל, וכתוצאה ממנו, מחוסר הטיפול הממשלתי ובאין פתרון באופק - מביעים ייאוש עמוק ממצבם", אמר ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת. "עובדה זו מאיימת באופן ממשי על סיכויי היחלצות הנזקקים מהעוני ומחלישה את יכולתה של החברה הישראלית להתמודד עם הבעיה" הוסיף. לדבריו, תופעת העוני והמצוקה בישראל הוחרפה במהלך 2006. ביום ג' הקרוב יציג וינטרוב מדדים אלטרנטיביים למדידת העוני בישראל, שנמדד כיום על-פי רמת ההכנסה ביחס למספר הנפשות במשפחה.
מחפשים מתנדבים לאיסוף מצרכי מזון
בתוך כך, על רקע הנתונים הקשים על מימדי העוני, תלמידי בית הספר ע"ש יגאל אלון בגבעתיים, יזמו מבצע לאיסוף מוצרי מזון יבשים ותרומתם לעמותת "אוכל לנזקקים". בעמותה יצאו בקריאה למתנדבים בעלי רכבים לסייע בהעברת המזון וחלוקתו לנזקקים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.