במסגרת פשרה בתביעה שהגישה מיקרוסופט לאפלקר שיווק מחשבים, פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב, כי החברה ומנהלה, רונן אפלקר, ישלמו למיקרוסופט, סכום כולל של כ-440 אלף שקל.
ההחלטה ניתנה לאחר שבית המשפט כבר קבע, בפסק דין חלקי, כי אפלקר ומנהלה, רונן אפלקר, סחרו ברישיונות מזויפים של תוכנות מיקרוסופט, הפרו זכויות יוצרים בתוכנות של מיקרוסופט והפרו את סימני המסחר הרשומים של מיקרוסופט.
מיקרוסופט, אשר יוצגה בהליך על ידי עוה"ד רם ז'אן ודרור ורסנו ממשרד רון גזית, רוטנברג ושות', טענה בתביעתה, כי אפלקר סחרו ביודעין ברישיונות נייר מזויפים של תוכנות מיקרוסופט אותם הם סיפקו ללקוחות אשר רכשו מהם מחשבים, תוך שהם מציגים בפני הלקוחות מצגים כוזבים כאילו הרישיונות הינם מקוריים.
בית המשפט דחה את גרסת אפלקר וקבע, כי עובדת היותם של הרישיונות מזויפים הוכחה "מעבר לספק סביר, ולא רק על פי מאזן ההסתברויות". בית המשפט קבע גם כי העובדה שאפלקר רכשה את הרישיונות מחברה שלא הייתה מפיצה מורשה, במחירים נמוכים יותר מהמחירים של המפיצים המורשים היא "מעוררת חשד".
בנוסף דחה בית המשפט, בקביעה תקדימית, את טענת אפלקר בדבר חלותה של תקנת השוק לפי חוק המכר במקרה זה וקבע, כי תקנת השוק איננה חלה על נכס המפר זכות יוצרים וכי בכל מקרה אפלקר לא רכשה את הרישיונות המזויפים בתום לב. (ת.א. 1476/96)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.