למרות ש-44% מהציבור חושב שההתנתקות גרמה במידה רבה לניצחון החמאס בבחירות ברשות הפלשתינית, אין לכך, בשלב זה, השפעה מהותית על כוונות ההצבעה בבחירות לכנסת ב-28 במארס. כך עולה מסקר "גלובס-סמית".
מי שציפה בימין למפנה הגדול בעקבות ניצחון החמאס - טעה. אומנם רבים מתומכי הליכוד והימין סבורים שההתנתקות סייעה לניצחון החמאס בבחירות ברשות הפלשתינית, אך רק שיעור שולי עבר לליכוד, שהתחזק בכשני מנדטים לעומת הסקר שהתקיים לפני עליית החמאס.
עוד עולה מסקר "גלובס-סמית" שלמרות שתדמיתו של אהוד אולמרט איננה כמו זו של שרון, בולטת חולשתם היחסית של בנימין נתניהו ובמיוחד של עמיר פרץ.
קדימה יורדת בכמנדט אחד בהשוואה לשבוע שעבר, הליכוד זוחל כלפי מעלה, עם שני מנדטים נוספים ולראשונה, הוא אף עובר את מפלגת העבודה, אבל עדיין רחוק מאוד מקדימה.
מסקר "גלובס-סמית" גם עולה ש-18% מהציבור חושב שעקב עליית החמאס יש סיכוי גדול יותר שיצביעו לאחת ממפלגות הימין - הליכוד, האיחוד הלאומי, המפד"ל וישראל ביתנו. בנושא המועמדים לראשות הממשלה - שאלנו באיזו מידה המועמד של כל מפלגה מגדיל או מקטין את הסיכוי שיצביע עבורה.
לגבי אולמרט - בקרב כלל הציבור, 15% ציינו ש"מגדיל את הסיכוי" - 21% - ש"מקטין את הסיכוי" (בקרב מצביעי "קדימה" 35% ו-8% בהתאמה). הנתונים מצביעים על כך שמעמדו הציבורי של אולמרט סביר, אולם פחות טוב מזה של שרון.
לגבי נתניהו - בקרב כלל הציבור, 20% "מגדיל את הסיכוי" ו-28% "מקטין את הסיכוי" שיצביעו לליכוד (בקרב מצביעי הליכוד 65% ו-4% בהתאמה). נקודות התורפה מבחינת הליכוד הן שבקרב אלו שלא החליטו, כשליש ענו ש"מקטין את הסיכוי" ו-37% מקרב מצביעי הליכוד שעברו ל"קדימה".
לגבי עמיר פרץ - רק 13% השיבו ש"מגדיל את הסיכוי" שיצביעו לעבודה ו-30% - מקטין (59% ו-6% בהתאמה בקרב מצביעי העבודה היום). בקרב אלו שלא החליטו, 40% ענו ש"מקטין את הסיכוי" ובקרב העולים מחבר העמים 56% ענו ש"מקטין".
משיקלול כלל התשובות עולה, כי למרות שהנתונים לגבי אולמרט פחות טובים מהנתונים שקיבל בשבועיים האחרונים, נתניהו ופרץ לא מצליחים לשפר את תדמיתם ולמשוך בחזרה, בשלב זה, את "מאוכזבי מפלגתם" ואלו שלא החליטו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.