בני הזוג מיכאל ורות האפרתי הודו והורשעו בפרשת הסוס הטרויאני

על פי הסדר הטיעון צפויים השניים לרצות עונשי מאסר וכן ולשלם פיצוי של מיליון שקל כל אחד

בני הזוג רות ומיכאל האפרתי הורשעו היום (ג') על סמך הודאתם, במסגרת עסקת טיעון, בהאשמות שיוחסו להם בפרשת הסוס הטרויאני.

העונש שנקבע בעסקת הטיעון הוא 4 שנות מאסר בפועל לרות האפרתי, ועונש של שנתיים בפועל למיכאל האפרתי. בנוסף, כל אחד מהם ישלם פיצוי של מיליון שקל.

בשלב הטיעונים לעונש טענה התביעה, כי רות האפרתי היתה זו שהובילה את הפעילות מול משרדי החקירות, ולפי תפיסת התביעה העבריינים העיקריים בפרשה הם החוקרים הפרטיים, אשר היו אלה שחוללו את הפרשה.

עוד טענה התביעה, כי החוקרים הפרטיים פנו לרות האפרתי בכל בקשה ואילו מיכאל, בהתאם לבקשתה של רעייתו, ביצע תיקונים והתאמות בתוכנה. לטענת התביעה, מי שקיים ויזם את הקשר עם החוקרים היתה רות שעסקה בהשתלת התוכנה.

עוד טענה התביעה, כי בשלב זה אין ראיות נגד המזמינים. לטענתה, בסה"כ בפרשה זו יש 38 קורבנות עסקיים ופרטיים, כולל בני הזוג ז'קונט, וכי הרווח של בני הזוג בפרשה זו נאמד ב-500 אלף שקל והרווח של החוקרים היה פי 10. לדברי התביעה, הודות לעסקת הטיעון נחסך משפט יקר שכלל מאות עדים.

בא כוחם של הנאשמים, עו"ד אלי זוהר, טען כי בני הזוג היו בקשר עם המשטרה וגורמי ביטחון כדי למכור להם את התוכנה, ולו היו מקבלים תשובה חיובית, לא היו מגיעים כלל לקשר עם החוקרים הפרטיים. עתה הם מבקשים להכות על חטא ולסיים את הפרשה בהודאה ובעונש החמור, טען.

רות האפרתי הביעה צער וחרטה. היא ביקשה סליחה מהקהילה העסקית ומהציבור הישראלי, וטענה כי היא ובעלה מבקשים לשים את הפרשה מאחוריהם כדי שיוכלו לחזור לחיים רגילים.

מיכאל האפרתי אמר, כי הוא ובת זוגתו ביקשו לעשות חשבון נפש וכי הדרך בה הלכו היתה מוטעית. בשלב זה אמרה רות, כי היא מתנצלת בפני בעלה על כך שהרסה לו מפעל חיים שהיה מיועד לפעול בצורה חוקית, למען ביטחון הציבור.

ב-27 למארס תודיעה השופטת, ברכה אופיר תום, אם היא מאמצת את עסקת הטיעון.