המונדיאל מאחורינו, ומבצע "מפרסמים למרות הכל" של המשטרה נמשך. חוקרי מפלג עבירות המחשב ביחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה (יאח"ה), פשטו היום על משרדי אתרי האינטרנט one, ועיכבו לחקירה את שדר הספורט יורם ארבל, מבעלי האתר, ואת מנהלי האתר.
חוקרי מפלג עבירות המחשב טוענים, כי אספו ראיות לביצוע עבירות פרסום הימורים, מתוך כרזות שפורסמו באתר www.one.co.il, המפרסמים את אתר ההימורים "KING".
במקביל לעיכוב המנהלים לחקירה, אספו החוקרים מסמכים ממשרדי האתר, במטרה לאסוף ראיות נגד החשודים. בשעות הצהריים שוחררו שניים מהמנהלים בערבויות מתאימות, ובין השאר הם נדרשו לחתום על התחייבות להסיר את הפרסומים האסורים מהאתר.
חקירת של מנהלים נוספים נמשכה גם בשעות הערב. אכיפת תחום ההימורים באינטרנט החלה באוקטובר 2005, בהמשך להנחיית היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, שניתנה לאגף החקירות והמודיעין במשטרה, לפעול נגד פירסומים של אתרי הימורים, בפרט באינטרנט.
ערן שנדר וניצב דודי כהן החליטו, כי בשלב ראשון פעילות האכיפה תמוקד במספר גורמי ביניים, המאפשרים את ביצוע ההימורים הבלתי חוקיים וחשיפתם לקהל רחב, ובכך מסייעים לביצוע עבירות על החוק. כך למשל, יינקטו פעולות כנגד המפרסמים (עיתונים, מגזינים, ערוצי שידור, אתרי אינטרנט וכו') את אתרי ההימורים, כפי שנעשה בארה"ב ובמקומות נוספים בעולם.
המטרה, אמרו במשרד המשפטים, היא להמעיט את חשיפת אותם אתרים לציבור הרחב ולמנוע מהם את הלגיטימציה, כאילו מדובר באתרים המעניקים שרותי הימור חוקיים. בנוסף, הוחלט לנקוט פעולות נגד חברות האשראי, המאפשרות שירותי סליקה לאתרים הבלתי חוקיים, ובכך מסייעות לפעולתם. במשרד המשפטים הזהירו, כי אם חברות האשראי ימשיכו במודע לאפשר לישראלים לשלם באמצעות כרטיסי אשראי על הימורים בלתי חוקיים, ניתן יהיה לפנות למסלול אכיפה פלילי נגדן.
בחוות דעת שהוכנה במשרד המשפטים צוטט מחקר, לפיו היקף ההימורים הבלתי חוקיים של ישראלים באמצעות האינטרנט ב-2004 הוערך בכ-125 מיליון דולר. לפי אותו מחקר, בהימורים הלא חוקיים מעורבים כמה עשרות אלפי ישראלים, שבהם כ-10% בני נוער. לפי המחקר, קצב גידול ההימורים השנתי באינטרנט מגיע לכ-38%, וכנראה שבישראל הוא אף גבוה מכך. לא חלפו חודשיים מאז הוכרזה מלחמת החורמה, וחוקרי היאח"ה פשטו על משרדי אתרי האינטרנט וואלה וספורטליין, בחשד שפירסמו את אתרי ההימורים "קזינו הדילר", "סטנד ג'יימס", ו"המלך שלמה".
במהלך החקירה, נחקר גם הכדורגלן אייל ברקוביץ', בחשד שפירסם אתרי הימורים. כשבועיים אחר כך, היה זה תורם של אתרי האינטרנט MSN ו-Start, שבבעלות מיקרוסופט ואינטרנט זהב, והאתר נענע, שבבעלות נטוויז'ן. גם כאן פשטו החוקרים על משרדי האתרים, החרימו מסמכים ועיכבו את המנהלים לחקירה.
במשטרה מציינים, כי בתום חקירה גדולה ומסועפת בנושא ניהול הימורים באינטרנט, שזכתה לכינוי פרשת "קווין מרי", הועבר התיק לבחינת הפרקליטות, כדי שתגיש כתבי אישום, לאחר שנמצאה תשתית ראייתית לעבירות של הימורים, הלבנת הון וניהול ארגון פשיעה ע"י משפחת טליס. מדובר בפרשה שהתפוצצה בסוף 2004, בתום כמה חודשים של חקירה סמויה. במשטרה טענו, כי פיצחו לראשונה את שיטת הפעולה של ביצוע הימורים באמצעות בתי "אינטרנט קפה". כ-100 שוטרים ובלשים פשטו על 26 אתרים שונים השייכים לרשת ההימורים "קווין מרי". בסך הכל, נעצרו 20 אנשים ונתפס ציוד הימורים רב, הכולל רולטות, ז'יטונים, מחשבים, "צלחות" לווייניות, כרטיסים חכמים להטענת אשראי להימורים וכסף מזומן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.