פאנל של עורכים ומנכ"לים של אתרי אינטרנט מובילים, שהתקיים הערב (ב') בוועידת התקשורת השנתית של "גלובס", העלה חילוקי דעות מהותיים בנוגע לתופעת הווב 2.0 והשלכותיה על עולם התוכן באינטרנט.
"ה-web2.0 הוא צונאמי שרק מתחיל", אמר בפאנל גיא אליאב, מנכ"ל הפורטל תפוז. "הגולשים לא מוכנים שיכתיבו להם, הם רוצים להיות אלה שקובעים את האג'נדה". רונן שמיר, עורך אתר נענע, הסכים עם אליאב: "המהפכה כבר כאן. קהילות , בלוגים, תגובות גולשים. עם זאת, לא כולם שם".
לעומתם, אמר יון פדר, עורך Ynet מקבוצת "ידיעות אחרונות": "ווב 2.0 זה לא מהפכה, אלא באז וטרנד. זה סוג של מהלך אבולוציוני וטבעי, שירוץ עוד הרבה שנים. מהפכה ממש לא".
אבי לן, עורך אתר Nrg מקבוצת "מעריב", תמך בגישתו של פדר: "תוכן קוראים היה קיים תמיד, עוד לפני הרשת. גם במערכות העיתונים יש תגובות. לתוכן של מערכת עיתונאית אין עדיין תחליף".
דורון אביגד, עורך "גלובס" אונליין, טען כי "גם דברים שמתחילים כבאז יוצרים אפקט מתגלגל. ווב 2.0 היא מהפכה צרכנית-שימושית עמוקה, היא ממלאת את העולם באנשים שמטשטשים לחלוטין את הגבולות בין הפנים והאישי שלהם לבין החוץ והפומבי". אביגד טען גם כי פדר ולן בטוחים מדי בעצמם בנוגע להסתייגותם מתוכן גולשים, ושגישה כזו עלולה לפגוע באתרים שהם מובילים.
בהמשך הפאנל התייחס פדר מ-Ynet לתגובות לכתבות באתר בעריכתו, וטען ש"אנחנו מסננים כ-80% מהטוקבקים, מאחר שהם לא ראויים".
הפאנל התייחס גם לשאלה האם תתרחב התופעה של תשלום לגולשים עבור תכנים. בהקשר זה אמר רונן שמיר מנענע: "אם הגולשים יוצרים תוכן, הם גם יקבלו כסף בעתיד". הוא טען כי הבלוגרית וולווט-אנדרגראונד, שפועלת בישראבלוג, "קיבלה הצעה כספית עבור כתיבת הבלוג שלה מאחד האתרים, שנציג שלו יושב בפאנל זה". בפאנל נכחו נציגים מ-MSN, וואלה, NRG, גלובס ו-Ynet.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.