עסקת
גוגל יו-טיוב התבצעה תמורת העברת מניות לפי שווי של 1.65 מיליארד דולר. ייתכן שבהערכת העלויות בעסקה אותם לקחה גוגל בחשבון נוספו 500 מיליון דולר אותם שמה בצד לכיסוי תביעות על הפרת זכויות יוצרים על תכנים העולים באתר שיתוף קבצי הווידיאו הפופלארי? השמועות טוענות שכן - גוגל מכחישה.
מנכ"ל החברה, אריק שמידט דחה אמש (שלישי) את השמועות כשהשתתף בכנס בנושא ווב 2.0. שמידט ציין כי השמועות החלו דרך פרסום בבלוג אנונימי שטען על ההפרשה שבוצעה בחברה. בהקשר לבלוגים נזכיר, כי דבר קיום המשא ומתן בין גוגל ליו-טיוב נודע דרך בלוג שהעלה את הדברים מספר ימים לפני הפרסום הרשמי ולפני סגירת העסקה.
את הידיעה שהופיעה בבלוג האנונימי הפיץ מארק קובן, מבעלי קבוצת ה-NBA דאלאס מייבריקס, שעשה את מרבית הונו באינטרנט והתבטא מספר פעמים בעבר נגד העסקה ונגד חוקיות הפעילות של יו-טיוב. כאמור, השמועות על ההפרשה הסודית מרחפות כבר זמן מה באוויר, היא הגיעה גם לאתרי Cnet ו- ZDNet וכמו כן לאתר החדשות של גוגל עצמה.
בכנס בו השתתף שמידט, בשלב השאלות, הופנתה אליו השאלה אודות ההפרשה הסודית. עוד נשאל שמידט לגבי הצעדים שנוקטת גוגל על מנת להסדיר את בעיית זכויות היוצרים מול חברות המדיה.
שמידט ענה כי השמועות אינן נכונות. באשר לצעדים שנוקטת החברה הוא אמר: "ביקרנו בכמה שיותר חברות מדיה על מנת לדון בהסכמי זכויות היוצרים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.