חיים יטיב, גולש פעלתן ודעתן, הוזמן ליחידה הארצית לחקירות הונאה של משטרת ישראל, לאחר שפרסם מספר דברים על פרשת רמון בפורום רוטר נט ובאתר שהוא מנהל. השבוע עתר יטיב לבית המשפט העליון נגד היחידה המשטרתית המטרידה.
חיים יטיב הוא מהנדס מחשבים, מומחה לאינטרנט אשר הקים באוגוסט 2005, יחד עם פרופ` אריה זריצקי וד"ר ניסים אמזלג, אתר אינטרנט בשם "נקים" (www.nakim.org) לצורך מאבק בשחיתות השלטונית. יטיב גם כותב באינטרנט במקומות אחרים, וגם בפורום סקופים וחדשות באתר רוטר נט (www.rotter.net).
לטענת יטיב, אתר "נקים" משמש כבסיס להתארגנות אזרחית התנדבותית לצורך המאבק בשחיתות. יטיב עצמו משמש כדובר של ארגון זה, המונה כמעט 300 אזרחים מכל הארץ אשר הצטרפו למאבק בשחיתות באמצעות אתר האינטרנט.
בין שאר הפעילויות של הארגון: חשיפת פרשיות, הגשת עתירות לבג"ץ, פניות למשטרה, למבקר המדינה ולחברי הכנסת. מדובר באתר המשמש כלי פרסום עצמאי המפרסם דעות ועובדות.
ביום 18/10/2006 זומן חיים יטיב, באמצעות מכתב, לחקירה במפלג צנזורה (לשעבר מפלג עבירות מחשב) שביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בבת ים.
ביום 23/10/2006 פנה יטיב ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה מפורטת להורות למשטרה לכבד חיסיון עיתונאי לפעילות אתר האינטרנט "נקים", ובהתאם לשקול את הצורך בחקירה וכן בבקשה להעביר חקירות בנידון מיאח"ה.
יטיב קיבל תשובה מלשכת פרקליטות המדינה בינואר 2007. במכתב התשובה נטען כי הפרקליטות אינה עוסקת בחלוקת התיקים בין היחידות המשטרתיות השונות.
בימים האחרונים שוב קיבל יטיב זימון לחקירה ממפלג צנזורה של יאח"ה. פקד רמי כהן גבורה, חוקר במפלג, ניסה לשכנע את יטיב להגיע לחקירה וכן "לא לעשות מהעניין סיפור". יטיב זומן לחקירה ליום 30/01/2007. בהמשך הוחלט לדחות את החקירה ליום 01/02/2007. באותו יום, הודיע יטיב למפלג צנזורה שלא יתייצב לחקירה שנקבעה, מאחר שאינו חש בטוב.
יטיב עותר נגד יאח"ה ובעיקר נגד מפלג צנזורה, מאחר שזו האחרונה, לטענתו, מתעסקת עם דברים בטלים הכוללים התכתבויות בפורומים באינטרנט, הזמנת גולשים לחקירה ורדיפה פוליטית, תוך פגיעה בחופש הביטוי.
יטיב רומז בעתירתו על כך שבכירי יאח"ה נגועים בניגוד אינטרסים בוטה, מאחר שהוא מוזמן ככל הנראה בעקבות דברים ביקורתיים שכתב באינטרנט על פרשת חיים רמון. לטענת יטיב, מדובר בחוסר סבירות קיצוני, תוך ניצול לרעה של בכירי יאח"ה להתנכל למי שמבקר אותם באינטרנט.
בסיום כתב העתירה, מסביר יטיב כי המגמה בעולם היא להרחיב את חופש הביטוי, בעוד שבמדינת ישראל, יאח"ה (באמצעות מפלג צנזורה) מזמינה לחקירה גולשים שכותבים ביקורת באינטרנט.
ובינתיים, הבקשה לצו מניעה זמני שביקש יטיב, נדחתה על ידי השופטת עדנה ארבל. על יחא"ה הוטל לענות על העתירה בתוך 30 יום.
* הערת מערכת: טור זה הוא פוסט מתוך הבלוג של הלמו, "דואר חשמלי פלוס", המתפרסם ומתעדכן תדיר בבלוגייה העסקית של "גלובס" ותפוז
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.