האם מתפתח "פייט" נוסף בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, למבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס? אולמרט סירב להופיע בפני לינדנשטראוס, בתישאולים שערך המבקר בנושא התמודדות העורף עם מלחמת לבנון השניה 2. לאחר שלא השיב בזמן גם לשאלון בכתב שהופנה אליו, צפוי כעת אולמרט לקבל את מהמבקר טיוטת הדו"ח בנושא המלחמה, המתייחסת למחדליו שלו, כמו שאר המבוקרים. נודע, כי טיוטת הדו"ח תצא בשבוע שעבר למספר רב של שרים.
לינדנשטראוס התעתד להוציא את טיוטת דו"ח המלחמה כבר לפני כשבועיים, ואולם, לבקשת חלק מהמבוקרים, שביקשו להופיע שוב בפני המבקר וצוותו, ולספק השלמות להסבריהם, נדחתה הוצאת הטיוטות.
בין היתר הופיעו בפני המבקר וצוותו, שרים ובכירים בצה"ל, לרבות הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ.
לפני כחודשיים וחצי התבקש אולמרט להופיע בפני המבקר וצוותו, אך הוא סירב. גורמים במשרד המבקר אומרים כי לבקשתו, נשלח לו שאלון בכתב, שעליו התבקש להשיב בתוך פרק זמן מסויים. משלא עלה בידיו להשיב לשאלון בתוך פרק הזמן שניתן לו, ביקש ארכה, ובקשתו נענתה, אך עד כה לא השיב אולמרט לשאלון.
ביום ג' הקרוב צפוי המבקר להופיע בפני הוועדה לביקורת המדינה, שם יציג את עיקרי המימצאים שלו בנושא דו"ח המלחמה.
ממשרד מבקר המדינה נמסר בתגובה: "המבקר פנה לראש הממשלה בכדי שיופיע בפני צוות הבדיקה כבר לפני כחודשיים וחצי. רה"מ העדיף שלא לבוא, ולבקשתו, הוא קיבל שאלון בכתב והתבקש להשיב עליו וביקש ארכה. בינתיים, הזמינה הוועדה לביקורת המדינה את המבקר להציג את עיקרי המימצאים. המבקר עושה זאת בגלל חשיבות הנושא האקוטי וההכרח לטפל בו עתה. מדובר באינטרס ציבורי לאומי. הצעדים הטכניים נמשכים, טיוטת הדו"חות יוצגו למבוקרים לצורך תשובותיהם. אין כאן כל דבר אישי כנגד רה"מ".
גורמים מקורבים לרוה"מ, אמרו בתגובה, כי באופן חריג ונדיר התייצב אולמרט בזמנו בפני המבקר וביקש כי ימסרו לו שאלות בכתב - "השאלות הועברו לרוה"מ רק כעבור 3 שבועות ורוה"מ התבקש להשיב עליהן בפרק זמן של שבועיים בלבד".
לאור זאת ביקש רוה"מ ארכה של חודשיים. "יש כאן מאות מסמכים לעבור עליהן ורוה"מ עם כל הכבוד, עסוק גם בדברים נוספים. המבקר הסכים לתת ארכה של שבועיים בלבד, ולכן רוה"מ לא השיב. אלה לוחות זמנים לא רציניים".
הגורמים האריכו, כי לינדנשטראוס פשוט "רוצה להקדים את ועדת וינוגרד (הבודקת אף היא את נושאר המלחמה, עם כי לא את הערכות העורף), וזו הסיבה שהציב לוחות זמנים לא אפשריים".
ממשרד המבקר אמרו בהתייחס לטענה, כי "המבקר כלל לא נמצא בתחרות עם ועדת ויניוגרד, מה עוד שהוועדה בודקת נושאים אחרים ולא את העורף". עוד נמסר, כי המבקר עיכב את הוצאת הפניות למבוקרים רק לאור בקשת הארכה של אולמרט.
כזכור, ה"יריבות" בין אולמרט לבין המבקר אינה חדשה: אולמרט בזמנו התנגח עם המבקר על רקע בדיקת המלחמה: אולמרט ביקש לתחום את גבולות הבדיקה של המבקר, והאחרון התנגד לכך. בהמשך, תקף אולמרט את המבקר על כך שהוא כביכול "רודף" אותו , במסגרת הפרשות השונות שהוא בודק לגבי אולמרט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.