מבקר המדינה מיכה לינדרשטראוס צפוי לפרסם בשבועות הקרובים דו"ח חריף בעניין העסקת קרובי משפחה בחברת החשמל, כך נודע ל"גלובס". הדו"ח צפוי למתוח ביקורת על התנהלות בכירים בחברה שאפשרו קליטת קרובי משפחה בניגוד לנהלים.
יצוין כי טיוטת הדו"ח הסופי כבר הופצה לכל משרדי הממשלה הרלוונטיים ולחברת החשמל. נציגי המבקר אף נפגשו בחודש שעבר עם מנהלי המחוזות בחברת החשמל לקבלת הערותיהם לדו"ח הסופי.
"גלובס" חשף לראשונה לפני מספר חודשים כי בחברת החשמל נקלטו מאות קרובי משפחה בניגוד לכללי מינהל תקין. על פי החשד, מנהלי כוח האדם במחוזות חברת החשמל, חלקם חברי ועד לשעבר, אישרו את קליטת בני המשפחה.
הדו"ח של המבקר הוא חלק מבדיקה נרחבת של העסקת קרובי משפחה בחברות הממשלתיות, הכוללת את רכבת ישראל, רשות שדות התעופה ועוד. בדיקת המבקר העלתה כי בחלק מהמקרים עובדים לא הצהירו על קרבת המשפחה בקורות החיים, ובזכות זה הצליחו להתקבל לעבודה.
עפ"י הערכות בממשלה, הדו"ח הסופי של המבקר צפוי לקבוע כי בחברת החשמל מועסקים 3,500 קרובי משפחה של עובדים, מתוכם 1,500 המוגדרים בעלי קירבה ראשונה (בן, בת). מדובר במספר גבוה בהרבה ממה שדיווחה חברת החשמל בעבר. לשם השוואה, בדיקת המבקר בשנת 2003 העלתה כי מספר קרובי המשפחה עומד על 1,100 עובדים בלבד, כשליש מהמספר בבדיקה הנוכחית.
בתגובה לממצאי המבקר טוענים בחברת החשמל כי מרבית קרובי המשפחה נקלטו בחברה בטרם הוסדרו התקנות בנושא על ידי רשות החברות. עוד טוענת החברה כי אין איסור שבדין על קליטת והעסקת קרובי משפחה, אלא שיש לבצע את הקליטה בהתאם להליך שנקבע.
בשנת 2005 החמירה רשות החברות הממשלתיות את הקריטריונים לקבלת קרובי משפחה, וכללה בהם גם קירבה מדרגה שנייה ושלישית. בחברת החשמל גורסים כי גם אם נקלטו קרובי משפחה קודם לכן, הרי שהדבר התבצע בהתאם לנהלים הקיימים. מחברת החשמל נמסר בתגובה כי "החברה אכן קיבלה את טיוטת הדו"ח, אך היא מנועה מלהתייחס לתוכנו או ממצאיו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.