ההסדר המסתמן בפרשת יועצי ההשקעות בלאומי: הנאשמים, למעט הבנק והקרנות, יימחקו מכתב האישום; לא ישמשו כיועצים וכדירקטורים לתקופה

במסגרת המו"מ להסדר מסתמן כי בנק לאומי, פסגות ופיא ישלמו כ-25-30 מיליון שקל; הפרקליטות דורשת כי תקופת ההגבלה לייעוץ תהיה שנתיים עד 5 שנים

כל הנאשמים בפרשת יועצי ההשקעות בבנק לאומי, בהם גבי רביד ומיקי צבייר, יימחקו מכתב האישום בפרשה, שיכלול רק את הבנק והקרנות - פסגות ופיא. גופים אלה ישלמו סכום של כ-25-30 מיליון שקל, שיחולקו ביניהם באופן שווה (שליש כל אחד). כך נודע ל"גלובס" מהמו"מ להסדר טיעון בפרשה, המתנהל בין פרקליטות מיסוי וכלכלה לבין בנק לאומי. המגעים בין הצדדים מתנהלים מזה זמן, אך עד כה עדיין לא התגבשה הסכמה.

נודע כי הפרקליטות דורשת כי הנאשמים הבכירים בפרשה - רביד, צבייר וסגניהם לשעבר - יימנעו מעיסוקם כיועצי השקעות לפרק זמן של שנתיים עד חמש שנים, וכן שיימנעו מלכהן בדירקטוריונים של בנקים וחברות ציבוריות.

נודע כי סניגוריהם של הנאשמים, עוה"ד בועד בן צור וניר כהן (פרקליטיהם של רביד ודני זילביגר), וגיורא אדרת (פרקליטיהם של צבייר ומאיר מזוז) מסרבים בשלב זה לדרישה זו.

לפני מספר חודשים הוגש כתב אישום נגד בנק לאומי, פסגות ופיא ומנהליהן לשעבר - גבי רביד וסגנה דני זילביגר (פסגות), מיקי ציבייר וסגנו מאיר מזוז (פיא), וכן בכירים בבנק לאומי, ובראשם הסמנכ"ל צבי איצקוביץ - כי העניקו הטבות ליועצי ההשקעות של הבנק, בדמות ימי כייף ופעולות פנאי שונות - הופעות, באולינג, ספא וכד'. זאת, במטרה לגרום להם לשווק ללקוחות הבנק את הקרנות בצורה אינטנסיבית.

נכון לעכשיו, עדיין לא התקיימה הקראת כתב האישום, משום שהצדדים מתקוטטים ביניהם בנושא קבלת חומר החקירה. בשבועות האחרונים מתנהלים מגעים לסיים את התיק בהסדר טיעון. נודע, כי על פי הצעות שעמדו על הפרק בעבר, היתה הצעה כי חלק מהנאשמים יבצעו עבודות לתועלת הציבור ללא הרשעה פלילית. ואולם, הצעה זו ירדה מהפרק.

לרביד, צבייר וסגניהם נערך שימוע ברשות ני"ע לפני מספר חודשים, בשאלה אם לשלול מהם את רישיון ייעוץ השקעות. הרשות צפויה בקרוב לקבל החלטה, אם לשלול מהם את הרישיון לייעוץ השקעות בשל כתב האישום הפלילי שהוגש נגדם.

את המגעים בתיק מובילים עורכי הדין של לאומי - משה ישראל, דליה טל, ורם כספי. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "לא נתייחס". מלאומי נמסר בתגובה: "אין תגובה".

התביעה מיוצגת בידי אורלי דורון.

הבהרה

בהמשך לפרסום הידיעה מסרו עוה"ד ניר כהן ובועז בן-צור, המייצגים את גבי רביד ודני זילביגר, כי בניגוד למה שנכתב, הם לא הסכימו להטלת מגבלה על עיסוקם או כהונתם של רביד וזילביגר וכי הם עומדים על עמדתם כי "בנסיבות העניין לא היה מקום ולא היה יסוד להגשת כתב האישום כנגד רביד וזילביגר".