אנדי רם ויוני ארליך רשמו את שמם בספרי ההיסטוריה. הצמד הישראלי, אחרי הרבה שנים בטופ של טניס הזוגות, זכה הבוקר (שבת) בתואר גראנד סלאם ראשון בהיסטוריה, אחרי 5:7, 6:7 מול ארנו קלמנט ומייקל לודרה הצרפתים בגמר טורניר אוסטרליה. השניים לא איבדו מערכה אחת בטורניר.
הכל הלך לשניים מתחילת הטורניר. הטניס היה טוב, החיבור מצוין והדברים זרמו. גם בטורניר המעורבים הצליחו השניים להגיע רחוק, עוד משהו שמעיד על היכולת המצוינת שלהם. היום, בגמר מול הצרפתים, הקו הזה המשיך. ארליך הציג טניס מצוין, ולקח כמה נקודות גדולות, רם שמר על יכולת יציבה והשניים לא איבדו את הראש ואת העצבים גם במצבים יותר קשים, בדרך לניצחון גדול על זוג עליו לא גברו בעבר.
הקהל הישראלי הרב, שלא הפסיק לצעוק ולתמוך בשניים, פרץ בצעקות "יש אליפות" בסיום. ישראל על מפת הטניס, וזה חשוב מאוד לקראת התמודדויות הפדרציה והדייויס של הנבחרות בשבועות הקרובים.
מלבד הגביע והכבוד, רם וארליך גרפו לכיסם סכום לא מבוטל של כ-440 אלף דולר. הם גם יעלו בדירוג הזוגות למקום ה-8 בעולם והבטיחו למעשה את ההשתתפות בטורניר המאסטרס בסוף השנה כבר עכשיו ובמשחקים האולימפיים בבייג'ין.
מהלך המשחק: עשרות ישראלים ביציעים עודדו את אנדיוני כבר מהפתיחה ועזרו לצמד להשיג שבירה כבר במשחקון הראשון מול חבטות ההגשה של לודרה. אס של ארליך העלה את הישראלים ל-0:2. משחקון ההגשה הבא של ארליך העניק לצרפתים יתרון 40:0, אך אנדיוני התאוששו ובעזרת 5 נק' רצופות ניצחו במשחקון השישי ועלו ל-2:4. המשחקון השביעי הופסק במצב של 15:40 לאנדיוני בשל גשם שהחל לרדת.
הפסקת הגשם דווקא פגעה בישראלים, שאיבדו את היתרון והפסידו במשחקון, 3:4. אנדיוני שמרו על ההגשות ועלו ל-3:5, הצרפתים החזירו ל-4:5 ובמשחקון העשירי איבדו רם וארליך נקודת מערכה, ונשברו ל-5:5 אבל ידעו לחזור נהדר במשחקון הבא ולשבור את ההגשות של קלמנט ל-5:6. אנדי רם נתן משחקון הגשה טוב כדי לסגור את המערכה הראשונה והמבטיחה, 5:7.
המערכה השנייה הייתה צמודה יותר, שני הצמדים ניצלו את יתרונות ההגשה ושמרו על הקצב, לצרפתים הייתה הזדמנות לשבור במשחקון השישי אבל הישראלים הצליחו לחזור מצוין. 3:3. הסטטוס קוו נשמר עד למצב של 6:6, הולכים לשובר שוויון.
הצרפתים שברו בפתיחה אבל הצמד הישראלי שוב חזר ועלה ליתרון. במצב של 4:5 השיג יוני ארליך את הנקודה של המשחק, כשהגביה כדור מדויק מעל הצרפתים, ארליך גם סגר סיפור עם הגשה יפה שקלמנט החזיר לרשת. אנדיוני אלופי אוסטרליה.