המחוזי ביטל החלטה שלא להרשיע רו"ח שזייף תלושי שכר: "יש לקבוע רף אחריות גבוה"

קבע כי יש להתייחס בחומרה לעבירות "כשאלה בוצעו ע"י רו"ח, שהציפייה ממנו היא כי יפעל במדויק לפי הוראות הדין"

בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל את החלטת השלום בחדרה שלא להרשיע רו"ח שזייף תלושי שכר עבור אשת חברו, ולהסתפק בצו שירות לתועלת הציבור. זאת, למרות שהזיוף לא בוצע עבורו אלא עבור אשת חברו.

השופטים שמואל ברלינר, יגאל גריל וברכה בר-זיו קבעו, שיש להתייחס בחומרה לעבירות "כשאלה בוצעו על-ידי רו"ח, שהציפייה ממנו היא כי יפעל במדויק לפי הוראות הדין, וכאשר הציבור מתייחס למסמכים המונפקים על-ידי רו"ח כמסמכים אמינים".

מוחמד זחאלקה הואשם בזיוף שבעה תלושי שכר עבור אשת חברו, שהגישה באמצעותם תביעה לדמי לידה בביטוח הלאומי. היא הצהירה בתביעה שעבדה במשך שבעה חודשים במשרדו של רו"ח זחאלקה.

סגן נשיא השלום בחדרה, השופט סברי מוחסן, אישר את הסדר הטיעון במסגרתו הודה זחאלקה בעבירות של שימוש במסמך מזויף וזיוף בכוונה לקבל דבר במירמה, ונשלח לקבל תסקיר שירות מבחן. השופט מוחסן התחשב בכך שזחאלקה ביצע העבירות כדי לסייע לחבר ולא עבור בצע כסף אישי, ונמנע מלהרשיעו מחשש שיאבד את משרתו כרו"ח, אולי לתמיד, ולהפוך נתמך סעד.

המדינה עירערה וטענה, שהמסר מגזר הדין הוא שכדאי לזייף ולנסות לעזור לאחרים להוציא במירמה כסף מהמדינה, בלי ליטול סיכון מיוחד. השופטים סקרו שורה של מקרי זיוף בהם הורשעו הנאשמים, למרות נסיבות אישיות שהיו אמורות להקל עימם, וציינו שבמקרה זה "חובתנו לשים את הדגש על כך שהמשיב הוא רו"ח במקצועו".

"נסיבותיו האינדיבידואליות של זחאלקה, אין בהן כדי לגבור על האינטרס הציבורי המחייב קביעת רף אחריות גבוה של מקצוע רוה"ח, ולכן לא ניתן לקבל את טיעונו", קבעו שופטי המחוזי. הם החזירו את התיק לשופט בחדרה, כדי שיגזור את עונשו. (ע"פ 2729/07).