כ-20 שנה לאחר רישומה של אג"ח ברשם החברות וכ-14 שנה מאז תחילתם של הליכי הכינוס נגד קבוצת אנ.די.סי. יצרני תכשיטים, טוען אברהם טאוב, יו"ר מועצת המנהלים של הקבוצה, כי חתימתו על האג"ח לשעבוד בניין N.D.C ברחוב דרך בית לחם בירושלים לטובת בנק הפועלים זויפה בידי כונס הנכסים על הבניין, עו"ד עופר שפירא.
טאוב ביקש מהשופטת המחוזית דניה קרת-מאיר לבטל את החלטתה למנות כונס נכסים על הנכס לבקשת הבנק, וטען כי מדובר במעשה מירמה בגינו הגיש תלונה פלילית במשטרה כנגד עו"ד שפירא. זאת, בטענה להונאת ביהמ"ש על-ידי שימוש באג"ח מזויפת במטרה להתמנות ככונס נכסים על הנכס. לבקשה צירף טאוב חוות דעת של חנה קורן, מומחית גרפולוגית, ממנה עולה כי הוא לא חתם על האג"ח.
בתגובה טען עו"ד שפירא כי מדובר בהוצאת לשון הרע נגדו וכי מדובר בשעבוד, שהחברה הודתה בקיומו שוב ושוב. עו"ד שפירא הדגיש כי הוא לא רימה ולא הונה את ביהמ"ש, וכי אדם סביר שחתימתו זויפה - היה טוען כך מלכתחילה.
השופטת קרת-מאיר קבעה כי בקשת טאוב לביטול החלטת הכינוס על הנכס אינה אמורה להתברר בהליך של בקשה למתן הוראות וכי טענת התרמית דורשת ברור ראייתי שאינו מתאים להליך כזה. לכן, קבעה השופטת, כי הבקשה תימחק, וכי יש להגישה בדרך של תביעה נפרדת, במסגרתה ניתן יהיה לשמוע את טענות הצדדים.
קבוצת אנ.די.סי ניהלה מחזור עסקאות של עשרות מיליוני דולרים, כאשר אחד מענפי השיווק הרווחיים ביותר שלה היה שיווק יהלומים ותכשיטי זהב משובצים ביהלומים לתיירים. שווי הקבוצה הוערך בכ-150 מיליון דולר. (בש"א 19348/07).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.