2 בכירים ברשות לאיסור הלבנת הון הועמדו לדין בעבירות ניגוד עניינים

כתב התובענה הראשון הוגש נגד ראש אגף איסוף בקרה וארגון ברשות, יגאל שטייף *כתב תובענה אחר הוגש נגד מנהל תחום מחקר והעברת מידע ברשות

נציבות שירות המדינה העמידה לדין משמעתי שני עובדים בכירים ברשות לאיסור הלבנת הון בעבירות של אתיקה וניגוד עניינים.

כתב התובענה הראשון הוגש נגד ראש אגף איסוף בקרה וארגון ברשות, יגאל שטייף. לפי התובענה, שימש שטייף כדירקטור חיצוני בב.ס.ר אירופה ובחברת היכלי הספורט, ללא קבלת אישור מנציבות שירות המדינה וללא היתר עבודה פרטית. עוד נטען כי שטייף המשיך בכהונתו בב.ס.ר, גם לאחר שמנהל הרשות, יהודה שפר, דרש ממנו לסיימה.

לפי הקובלנות חלק מישיבות הדירקטוריון של ב.ס.ר, בהן השתתף שטייף, נערכו במהלך שעות עבודתו ברשות, כאשר הוא קיבל כ-100 שקל נטו לכל ישיבה; ובמסגרת תפקידו בהיכלי הספורט קיבל בחינם כרטיסים למשחקי כדורגל וכדורסל של מכבי ת"א. בכך, נטען, העמיד עצמו שטייף במצב של ניגוד עניינים.

כתב תובענה אחר הוגש נגד מנהל תחום מחקר והעברת מידע ברשות. לפי כתב התביעה, הבכיר פתח תיק במערכת המחשוב ברשות לאיסור הלבנת הון על שם גורם כלשהו, כנראה איש ציבור ברחובות, במסגרת בדיקות שנערכו למערכת. בנוסף פתח תיק לאדם, ששימש מנכ"ל בחברה בה עבד. לאחר פתיחת התיקים, הסווה הבכיר את פעילותו ומחק את התיק או נתונים ממנו.

לפי התובענה, פתיחת התיקים נעשתה בניגוד לנוהלי הרשות, הקובעים כי פתיחת תיק כפופה לאישור מנהל אגף, וכי אישור זה יינתן רק אם יש בקשת משטרה או שב"כ, או לחלופין ביוזמה של הרשות בעקבות דיווח בלתי רגיל. בנוסף, שפר הנחה כי חל איסור במסגרת בדיקות למערכת המחשוב לבצע חיפוש או פתיחת תיקים לאישי ציבור. הבכיר, נטען, פעל במצב של ניגוד עניינים בשל מעורבותו הציבורית ברחובות, והפר את הוראות כללי האתיקה לעובדי מדינה והוראות חוק הגנת הפרטיות.

הנציבות גם בחנה תלונה שהוגשה נגד שפר על פגישות עם עיתונאים ללא אישור דובר משרד המשפטים ועל אמרות לא ראויות לעובדים ברשות. אגף החקירות בנציבות המליץ למנכ"ל משרד המשפטים לנקוט בהליך פנימי של הערה. בתום שימוע שערך המנכ"ל לשפר, החליט כי אין מקום להערה.