לבית המשפט המחוזי בת"א הוגשה תביעה בסך כ-144 מיליון שקל נגד עמותת "עזר מציון". התובע, שלמה גור, הבעלים של "גור שלמה חברה לשיווק", טוען כי עסק במשך 20 שנה בגיוס כספים לעמותה בהיקף של כ-100 מיליון דולר. לטענתו, העמותה, המתיימרת להיות עמותת חסד ללא כוונת רווח, הפכה לגוף מסואב וראוותני, רווחי ומניפולטיבי, העושה בשם הצדקה מעשים שאינם ראויים, בהם הלבנת כספים.
לטענתו, העמותה פועלת בשיטות בעייתיות, לרבות בתחום התנהלותה הכספית והשימוש בכספי תרומות והדיווח עליהם. לדבריו, העמותה מגלגלת סכומי עתק בהיקף מיליוני דולרים, תוך שהיא מתנהלת באופן פזרני, הבא לידי ביטוי בבניית בנייני פאר, הוצאות פרסום הדירות ויחסי ציבור מנופחים. בין היתר, מציין גור כי העמותה העבירה 120 אלף דולר במזומן בתוך שקית לקבלן בפרויקט, בו הוא רכש דירת מגורים.
גור מעלה את הטענות בכתב תביעה שכנגד ובכתב הגנה לתביעה בסך כ-5 מיליון שקל, שהגישה העמותה נגדו. הוא מכחיש את טענות העמותה, לפיהן הוא גבה ממנה סכומי עמלות מופלגים ביתר. לדבריו, העמותה היא זו שקבעה את גובה התשלומים והעמלות.
גור טוען כי מגיעה לו עמלה בסך 45% מסך ההכנסות (כ-400 מיליון שקל) שיצר עבור העמותה בקיזוז כ-52 מיליון שקל ששולמו לו; עמלה בסך 25% מהתרומות שגויסו שלא באמצעות הוראות קבע; ופיצויים בגין אי מתן הודעה מוקדמת על סיום ההתקשרות, אובדן הרווח ועשיית עושר ולא במשפט על גבו. גור מבקש גם מביהמ"ש לפטור אותו מתשלום אגרה בגין תביעתו.
עמותת עזר מציון מסייעת לכחצי מיליון חולים ומוגבלים באמצעות כ-40 סניפים ברחבי הארץ. היא מפעילה שירותים של מערך אמבולנסים, השאלת ציוד רפואי ושיקומי, וכן ייעוץ רפואי והכוונה לרופאים בארץ ובעולם. (ת.א. 2633/07).
תגובת "עזר מציון"
מעמותת "עזר מציון" נמסר בתגובה:
"האשמותיו של שלמה גור הינן חסרות שחר וללא כל אחיזה במציאות. עמותת עזר מציון עבדה עם שלמה גור בעבר, אך לאור תלונות רבות, חוזרות ונשנות על שיטות שיווק אגרסיביות ובלתי הולמות את רוח העמותה, שהסבו בעבר נזק רב לעמותה, ונחשפו בכלי התקשורת, לדוגמה בתוכנית 'כלבוטק', היא ניתקה עימו כל קשר ואף הגישה נגדו תביעה על סך 5 מיליון שקל.
"התביעה שכנגד שהגיש שלמה גור הינה תביעה נקמנית על סכומי כסף דמיוניים, מלאת הכפשות משוללות יסוד, שנועדה לצורך סחיטה ואיומים רק בשל העובדה שעזר מציון החליטו לנתק עימו את הקשרים.
"יש לציין כי שלמה גור עצמו אינו מאמין בתביעתו שכנגד, שכן הוא לא שילם את האגרה בגינה, ובשל כך היא כלל לא נרשמה בבית המשפט. שלמה גור הוכיח חוסר אמינות בעבר כאשר ניסה לעשות שימוש פסול בשמה של העמותה כדי להתרים כספים, לאחר שהקשר עימו נותק. הוצא נגדו צו מניעה זמני על-ידי בית המשפט. למרות זאת, שלמה גור הפר את צו המניעה, המשיך במעשיו והורשע בביזיון בית משפט. בהליכים אלה הוצא נגדו צו להוצאות בסך של 60,000 שקל, אותם לא שילם עד היום, ובגינם הוצא נגדו צו להוצאה לפועל.
"לאורך 25 שנות קיומה של עזר מציון לעולם לא הוטל ספק בניקיון כפיה, ומעולם לא דבק בה רבב. עזר מציון פעלה ופועלת בשקיפות ולפי כל דין וכללי המנהל התקין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.