מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, החליט שדו"ח הביקורת על פרויקט אקווריה יפורסם כדו"ח מיוחד, בשל חשיבותו, מורכבותו והיקפו.
בהמשך התחקיר, המתפרסם היום במגזין G נחשף, שראש הממשלה, אהוד אולמרט אישר לפרויקט אקווריה באילת הסדר של "מסחר זיקתי". בעקבות האישור עמדו משרדי התיירות ומינהל מקרקעי ישראל לתת ליזמים רן פקר והמשקיעים מארה"ב ג'ו ברנשטיין ולארי סילברסטין, זכות לבנות בפרויקט חנויות בהיקף של 11,500 מ"ר, וזאת כאשר על פי הנהלים ניתן לתת ללא מכרז עד 200 מ"ר של שטחי מסחר. המונח "מסחר זיקתי" אינו מוכר כקריטריון למתן זכויות לנדל"ן מסחרי ללא מכרז, והשימוש במושג "מסחר זיקתי" נולד בפרויקט אקווריה.
מבקר המדינה הודיע, שבעקבות תחקיר "גלובס" הוא יציג עד מחר (יום ו') לראש הממשלה שאלות בעניין מעורבותו בפרויקט. בתחילת השבוע נערך דיון בלשכת שר השיכון זאב בוים בפרשת אקווריה, לאור הדרישה להקפיא את הטיפול בהקצאת הקרקע ללא מכרז, בהיקף 1,300 דונם, לקבוצת היזמים, עד לפרסום דו"ח מבקר המדינה. עדיין לא ברור אם היזמים יטענו כי ניתנה להם התחיבות שלטונית ולכן יש להקצות להם את הקרקע והזכויות.
לפני כשבוע הודיע רן פקר, כי מועצת המנהלים של אקווריה העבירה אותו מתפקידו כיו"ר החברה ואת מקומו יתפוס ג'ו ברנשטיין, המעורב בעסקי נדל"ן וקזינו, שיהיה אחראי על "הטיפול בתהליך האישור הסופי של הפרויקט ובנייתו". פקר ימשיך כיועץ בכיר לפרויקט.
אולמרט מסר בתגובה כי פעל בפרויקט זה לפי כל הכללים, כדי לעודד מיזמים והשקעות במשק ועל מנת לזרז הליכים בירוקרטיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.