האם בפרקליטות ביצעו פניית פרסה בניסיון להגן על קולגה? הפרקליטות חזרה בה מכוונתה לבקש מבית משפט השלום בת"א להרשיע את עו"ד גליה סלבצקי, שכיהנה עד לאחרונה כסניגורית הציבורית המחוזית בחיפה, והודתה שניקבה את צמיגי רכבו של בן-זוגה לשעבר, השופט עודד גרשון.
התובעת אמרה היום (ג') בדיון, כי היא אינה מתנגדת לכך שעל סלבצקי ייגזר רק צו שירות לתועלת הציבור. הסניגור ציין שהחלטת הפרקליטות "הגיעה לדרגים הגבוהים ביותר". גזר הדין יינתן ב-10 במרץ.
לפי כתב האישום המתוקן, סלבצקי (54) הודתה בעבירה אחת בלבד של חבלה במזיד ברכב, במקום בשמונה מקרים שיוחסו לה בטיוטת האישום המקורית. סלבצקי וגרשון היו בני-זוג והתגוררו יחד כשש שנים עד שנפרדו. כעבור כמה חודשים היא חתכה במכשיר את צמיגי רכבו, שחנה בחניית ביתו.
במסגרת הסדר טיעון רוכך האישום וסוכם שהתביעה תבקש מאסר על-תנאי וקנס, ואילו ההגנה תבקש ביטול הרשעה והסתפקות בצו שירות לתועלת הציבור (של"צ), במקביל לפרישתה של סלבצקי ממשרד המשפטים.
בדיון הקודם נענתה השופטת דורית רייך-שפירא לבקשת הסניגורים, עוה"ד דוד יפתח ומשה שרמן, ושלחה את סלבצקי לקבל תסקיר שירות מבחן. התובעת, עו"ד נאוה שילר מפרקליטות מחוז ת"א, הסכימה, אך הבהירה שבכוונתה לבקש הרשעה, מאסר על-תנאי וקנס.
מסר שלילי
היום הוגש התסקיר, שבו ממליץ שירות המבחן להימנע מהרשעה ולגזור על סלבצקי 150 שעות שירות. "אנו מסכימים להמלצת השירות שלא להרשיע", אמרה התובעת שילר. "אמנם מדובר בעובדת ציבור בכירה, שכיהנה בתפקיד בכיר במשרד המשפטים שמקביל לתפקיד של פרקליט מחוז. תפקיד שכזה לא רק שגלום בו כבוד, אלא גם כוח רב. קיימת חרדה מסוימת בעובדה שדווקא אישה בתפקיד שכזה מצאה לבצע עבירות פליליות".
שילר אף חידדה את הדברים. "התנהגות סלחנית שבראשה אי-הרשעה עלולה להיות מסר שלילי שאין כמוהו לציבור, בהתחשב בעובדה שמעצם תפקידה בביצוע העבירה היתה אמורה להיות ראש וראשון שמירת המוסר והחוק. מי אם לא עובדי משרד המשפטים חייבים, מכוח תפקידם, לשמש דוגמה לשמירת החוק?"
עם זאת, הוסיפה, בעקבות פרישתה של סלבצקי מהתפקיד ומהמגזר הציבורי בכלל, "דבר שיש בו עונש כבד בפני עצמו, לא רצינו להביא לכך שהרשעתה תביא לפגיעה חמורה נוספת, גם בעבודתה וגם במצבה הבריאותי".
שילר אמרה עוד, כי הפרקליטות מתנגדת לכמות שעות השל"צ שהציע השירות. "לטעמנו 150 שעות זה מעט מדי בהתחשב במעמדה הרם של הנאשמת, שהבינה היטב את תוצאות מעשיה. היא ידעה שבאם תיתפס היא תישפט", ציינה.
השופטת שאלה את הצדדים מה ההבדל בין סלבצקי לשופטת לשעבר אסנת אלון-לאופר, שבעניינה סירבו המחוזי והעליון להימנע מהרשעתה, למרות המלצת שירות המבחן. לתובעת שילר לא היו תשובות, והיא ציינה שבמקרים חמורים יותר נמנע בית המשפט מהרשעה. הסניגור יפתח השיב, שלאופר ביצעה חלק מהעבירות במסגרת העבודה ותוך "תכנון ומחשבה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.