ביהמ"ש נמנע מהרשעת עו"ד גליה סלבצקי שניקבה את צמיגי השופט: "לא פרקה עול"

סלבצקי, לשעבר הסניגורית הציבורית המחוזית בחיפה, הודתה כי ניקבה את צמיגי רכבו של בן-זוגה לשעבר, השופט המחוזי עודד גרשון * נדונה ל-250 שעות שירות לתועלת הציבור

בית משפט השלום בתל-אביב נמנע מלהרשיע את עו"ד גליה סלבצקי, שכיהנה עד לאחרונה כסניגורית הציבורית המחוזית בחיפה, והודתה שניקבה את צמיגי רכבו של בן-זוגה לשעבר, השופט המחוזי עודד גרשון.

השופטת דורית רייך-שפירא אימצה את המלצת שירות המבחן, אליה הצטרף גם השופט גרשון עצמו, שהיה המתלונן בתיק, וגזרה על סלבצקי 250 שעות שירות לתועלת הציבור (של"צ). כפי שפורסם ב"גלובס", בהחלטת הדרגים הגבוהים בפרקליטות, חזרה בה התביעה מבקשתה להרשיע את סלבצקי, ובדיון הקודם הודיעה התובעת, עו"ד נאוה שילר, שהיא אינה מתנגדת לשל"צ.

לפי כתב האישום המתוקן, סלבצקי (54) הודתה בעבירה אחת בלבד של חבלה במזיד ברכב, במקום בשמונה מקרים שיוחסו לה בטיוטת האישום המקורית. סלבצקי וגרשון היו בני-זוג והתגוררו יחד כ-6 שנים עד שנפרדו. כעבור כמה חודשים היא חתכה במכשיר את צמיגי רכבו, שחנה בחניית ביתו.

במסגרת הסדר טיעון רוכך האישום וסוכם שהתביעה תבקש מאסר על- תנאי וקנס, ואילו ההגנה תבקש ביטול הרשעה והסתפקות בצו של"צ, במקביל לפרישתה של סלבצקי ממשרד המשפטים. כאמור, בפרקליטות ביצעו פניית פרסה, לאור עברה הנקי של סלבצקי, הודאתה, חרטתה, מצבה הרפואי ופרישתה מתפקידה הרם לאחר 20 שנות שירות.

רדיפה תקשורתית

סלבצקי, לה נשמרה זכות המילה האחרונה, כמקובל, אמרה שאין לה מושג מה עבר עליה באותה בעת, וכי בעת ביצוע המעשים היתה במצב של שכחה וחוסר מודעות להיותה סניגורית ציבורית מחוזית. היא אף תקפה את התקשורת, שלדעתה השקיעה אנרגיה בכמויות אדירות ברדיפה אחריה.

רייך- שפירא דחתה את טענתה, כאילו העבירה בוצעה במסגרת "חייה הפרטיים" ובמנותק מהיותה סניגורית ציבורית מחוזית, ולכן יש להקל בעונשה. "עבירה פלילית שמבצע עו"ד, לא יכולה להיות מנותקת ממעמדו", קבעה. "יש צורך מיוחד בהערה זו דווקא בימים אלו בהם חל פיחות כה משמעותי במידת האמון שהציבור יכול ליתן בעורכי דין, לנוכח התרבות מעשי עבירה שמבצעים מי שהופקדו על שמירת החוק".

במסגרת השיקולים לקולא ציינה השופטת, ש"הנזק המצומצם שגרמה נאשמת מלמד שאין זה מקרה של פריקת עול חסרת רסן". לאלה הצטרפו בקשת כל הגורמים - הפרקליטות, הסניגוריה, שירות המבחן והמתלונן להימנע מהרשעתה. (ת.פ. 5884/07).