פרקליט המדינה, משה לדור: החברה הישראלית והמערכת הציבורית נגועות בשחיתות

אמר את הדברים בישיבת היכרות עם ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת * "ראוי היה שיוקצו משאבים רבים יותר למערכת האכיפה - בלי משאבים לא ניתן לנהל מלחמה ראויה ואפקטיבית"

"החברה הישראלית והמערכת הציבורית נגועות במה שאנחנו רואים כשחיתות של עובדי ציבור ונבחרי ציבור", כך אמר הבוקר (ב') פרקליט המדינה, משה לדור, בישיבת היכרות עם ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת. "חברה שבה הציבור אינו נותן אמון בנבחריו מסכנת את עצמה לדעת. צריך להילחם בתופעות האלה, על מנת להרתיע את עובדי הציבור ונבחרי הציבור, כך שימלאו את תפקידם כנאמניו של הציבור, ולא יפגעו בבסיס שעליו החברה בנויה ונותנת בו אמון", הוסיף לדור.

לדברי לדור, כ-70% מעבודתו מוקדשת למאבק בשחיתות. "במדינת ישראל ההליכים מתמשכים בצורה בלתי אפשרית, משכי זמן ארוכים מאוד. יש סיכוי שרק בערכאה ראשונה תיק ייקח שלוש ארבע שנים. המשמעות היא שאנחנו מאבדים הרבה ממשמעות הענישה ומפחיתים את יכולת החברה להרתיע אנשים ששוקלים לעבור עבירות", אמר.

פרקליט המדינה התלונן גם על חוסר במשאבים בפרקליטות. "ראוי היה שיוקצו משאבים רבים יותר למערכת האכיפה, בלי משאבים לא ניתן לנהל מלחמה ראויה ואפקטיבית", אמר. הוא הוסיף כי הפרקליטות נתקלת גם באיומים פיזיים על אנשיה.

עוד אמר לדור כי "כמו כל חברה בעולם אנחנו נתקלים בתופעות קשות. הייתי רוצה לחשוב שמדובר בתופעות שנמצאות בקו ירידה, אני לא בטוח בכך". לדבריו, "פשע מאורגן הוא גם מציאות הולכת ומקשה עלינו. בתחום הזה נדמה לי שאנחנו רואים עד כמה החברה חשופה לסיכונים. האזרח הישראלי נפגע מעת לעת מהתופעות הכוחניות שמרימות ראש ומאתגרות את מערכת האכיפה".

ח"כ זהבה גלאון (מרצ) התלוננה בדיון על יחס הפרקליטות למתלוננות על עבירות מין. בתום הדיון אמר יו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט, ח"כ מנחם בן ששון (קדימה), כי עם סיום ההליך המשפטי בעניינו של קצב, תבדוק הוועדה את התנהלות היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ופרקליטות המדינה בפרשה.