בפשיטת המשטרה על ביתו של יואב יצחק, מנהל מחלקת בנקאות פרטית בסניף בנק מסד בנתניה, שנעצר אתמול (ב'), נתפסו רישיון נהיגה מזויף, קערה ובה סמים וכלי עישון, יהלומים ומספרים סודיים של כרטיסי אשראי. כך נודע ל"גלובס". יצחק הודה בזיוף רישיון הנהיגה.
אתמול האריך בית משפט השלום בכפר-סבא ב-3 ימים את מעצרו של יצחק, החשוד שמסר לגורמים עבריינים מאזור השרון מספרי כרטיסי אשראי של לקוחות הבנק. ב-3 ימים הוארך גם מעצרם של החשודים הנוספים בפרשה, שמעון אזולאי ואריאל אטיה, שניהם בעלי עבר פלילי בתחום ההונאה וכרטיסי האשראי.
לפי החשד, השלושה שכפלו כרטיסי אשראי בשתי דרכים: אזולאי הקים רשת של מתדלקים שהעתיקה נתוני כרטיסי אשראי באמצעות מכשיר "שפתיים" והעבירה את הנתונים לעבריינים שהעתיקו אותם לכרטיסים ריקים. במקביל, יצחק סיפק נתונים מכרטיסים שטרם נמסרו ללקוחות וגם אלה שוכפלו.
העבריינים יצאו למסע קניות, בו רכשו בעיקר מחשבים ניידים, מכשירי GPS, שטיחים, ביגוד ועוד, שחלקם הועברו למשפחת הפשע אבוטבול לכיסוי חוב כספי. החשד בחברות האשראי עלה כשהתגלו רכישות ומשיכות כספים בכרטיסים שטרם נמסרו אפילו ללקוחות. אחד המתדלקים שנעצר כשברשותו ציוד וכרטיסים רבים, הסגיר את השלושה שנעצרו אתמול.
השופטת נאוה בכור ציינה, כי "יש די בידי המשטרה לבסס חשד סביר נגד החשודים". היא סירבה לשחררם לחלופת מעצר, בשל החשש הממשי משיבוש החקירה ופעולות החקירה הרבות שיש לבצע.
במשטרה מגדירים את הפרשייה כ"גלובלית וחובקת עולם". על-פי החשד, אזולאי ואטיה היו חייבים כספים למשפחת הפשע אבוטבול. אטיה פנה ליואב יצחק, וביקש מספרים ופרטים של כרטיסי אשראי לפני שהם עוברים ללקוחות.
פרקליטתו של יצחק, עו"ד רויטל סויד, הכחישה בשמו את המיוחס לו, וטענה כי הוא נעצר רק בשל נגישותו לכרטיסי אשראי. ואולם, טענה, לעובדים רבים בסניף קיימת נגישות לכרטיסים.
פרקליטתו של אטיה, עו"ד טל גולדנר, טענה כי הוא בעל חשבון עסקי בבנק מסד וכך התפתחה בינו לבין יצחק ידידות, מה שמסביר את הפגישות ביניהם בשעות לא שגרתיות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.