בית משפט השלום בתל-אביב הרשיע את רו"ח רוני תירושי בשתי עבירות של שימוש במידע פנים, בפרשת מניות רוזבאד. השופט חנן אפרתי קבע, ש"יש להעניק פרשנות מרחיבה למושג 'מידע פנים', כיוון שכל עמעום ופירוש מצמצם שלו יביאו חיש קל להרחבת התחום האפור והלא ברור בין מותר לאסור". הדבר "יביא לפגימת אמון הציבור באמינות ושוויון ההזדמנויות בשוק ההון, ולהדרת רגלי הציבור משוק זה והשארת הזירה למיעוט אולי מתוחכם ביותר, אבל גם רב-תעלולים לא פחות".
בכתב האישום שהגישה עו"ד מלכתא אלמור מפרקליטות מיסוי וכלכלה נאמר, שתירושי ושותפו בחברת תירושי-אבן, רו"ח שלמה אבן, העניקו שירותי ייעוץ חשבונאי חיצוני לחברת ההשקעות הבורסאית רוזבאד מדיקל, שבשליטת דודי ויסמן ועו"ד שרגא בירן, ולכן הוא נחשב ל"איש פנים" ברוזבאד.
במאי 2002 הציעה חברת הדלק אלון לרכוש את מניותיה של רוזבאד באלון קפיטל תמורת 130 מיליון שקל (יותר משווי השוק). מדובר היה בעסקה מהותית ומשמעותית לרוזבאד, מבחינת הרווח ושיפור תזרים המזומנים. בטרם פורסמה העסקה, רכש תירושי מניות רוזבאד ב-105 אלף שקל. הדיווח על העסקה הקפיץ את מניות רוזבאד ב-22.7%.
באישום השני נטען, כי לאחר שהגיע לתירושי המידע על הקלוזינג של עסקת אלון-רוזבאד, הוא רכש עוד מניות בכ-144 אלף שקל, וכעבור כ-4 חודשים מכר את כל אחזקותיו בחברה, לאחר שידע שאלון ורוזבאד מצויות בשלב סגירת העסקה. הרווח שגרף מהמימושים - כ-26 אלף שקל.
תירושי טען, באמצעות עו"ד גיורא אדרת, שכל מעשיו היו פרי ידע אישי, ניסיון, תבונה ותושייה מקצועיים בלבד, והם תוצאה של קריאה ממושכת ונבונה של שוק ההון.
בידול זניח
השופט אפרתי קבע, כי די בכך שמשרד תירושי-אבן העניק שירותי חשבונאות חלקיים ונקודתיים לרוזבאד כדי שתהיה נגישות ל"מידע פנים", למרות שאבן היה הרפרנט של רוזבאד. "די בכך שתירושי היה שותף ומנהל במשרד לא גדול יחסית כדי שהבידול והחציצה (עם אבן) תהיה מזערית וזניחה". מה גם ש"הנאשם ידע שרו"ח אבן דירקטור ברוזבאד שעה שהכין את הדו"חות השנתיים וסביר שגם שמע על כך במשרד אותו הם חולקים ובו הם שותפים".
רו"ח אבן אף העיד שסיפר לתירושי על הצעתו של דודי ויסמן בטרם נודעה בציבור. אפרתי ציין, שתירושי "לא הניח בפני חוקריו בהזדמנות הראשונה שניתנה לו כל הסבר/הצדק מניח את הדעת לרצף הרכישות של מניות רוזבאד והסבריו המאוחרים בבית המשפט נגועים בעיניי ב'כבישות'".
השופט מצא ראשית הודיה בתגובה הספונטאנית של תירושי, כשחוקרי רשות ני"ע פשטו על ביתו: "מה, עשיתי שימוש במידע פנים?". אפרתי הוסיף שגם לקלוזינג של עסקה יש השפעה על שער מניה, ולכן העובדה שתירושי העריך ממילא שהעסקה תיסגר, אינה מונעת לקבוע שעשה שימוש במידע פנים. גם אם החליט לרכוש המניות באישום השני בשל הערכתו שיהיה קלוזינג, ניתן לומר כמעט בוודאות שהחלטתו "הושבחה/פותחה במידע שקלט במשרד".
הטיעונים לעונש יישמעו בחודש מאי. (ת.פ. 2737/05).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.