רפורמה בדין המשמעתי בלשכת עוה"ד: הדיונים לא יתנהלו בדלתיים סגורות

זאת - למעט מקרים בהם הדבר יגרום לפגיעה בשם הטוב או בחובת הסודיות

ועדת החוקה של הכנסת אישרה שלשום (ג') לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק לעריכת רפורמה בדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין, שגולת הכותרת שלה היא שהדיונים המשמעתיים יתקיימו בפומבי ולא בדלתיים סגורות (למעט מקרים בהם הדבר יגרום לפגיעה בשם הטוב או בחובת הסודיות).

מדובר ביוזמה משותפת של הלשכה ומשרד המשפטים, בעקבות המלצות ועדה בראשות השופט שאול אלוני ז"ל, שהמליצה להפריד בין הגורמים הפוליטיים לעוסקים במלאכת האתיקה. ההצעה משמרת ומבצרת את עצמאותו המקצועית של מערך האתיקה בלשכה.

כך למשל, ועדות האתיקה יקבלו סמכויות קבילה ולא יהיו תלויות עוד בוועדים הנבחרים (אם כי חברי ועדות האתיקה ייבחרו ע"י הוועדים). בצד כל ועדה יפעל פרקליט בשכר, שילווה את פעולותיה. בכל ועדת אתיקה יפעלו נציג ציבור או שניים (לפי גודל הוועדה), שיהיו משפטנים שאינם עורכי דין פעילים.

בנוסף, תוקם ועדת מינויים מאוזנת ואובייקטיבית, בראשות שופט בדימוס, שתבחר את הדיינים לבתי הדין המשמעתיים. חברי הוועדה יהיו ארבעה עובדי לשכה ושני חברים משירות המדינה. יו"ר ועדת האתיקה הארצית, עו"ד דרור ארד-אילון, אמר שמדובר ב"הזדמנות חשובה לחיזוק מקצוע עריכת הדין ולהגברת אמון הציבור".