בג"ץ דחה את החלטת שר הפנים, מאיר שטרית, להדיח מתפקידם את ראש עיריית אופקים, אבי אסרף, וחברי מועצת העיר ולמנות ועדה קרואה תחתיהם, וזאת משום ששטרית היה מצוי בניגוד עניינים. ביטול ההחלטה הושעה ל-60 יום, כדי לאפשר לגורם אחר, שאינו מצוי בניגוד עניינים, לקבל החלטה חדשה.
מועצת העיר הודחה באוגוסט 2007, בעקבות המלצת ועדת חקירה שהוקמה בעקבות הגירעון בקופת העירייה ואי-עמידתה בתוכנית הבראה שנקבעה לה. אסרף טען, באמצעות עוה"ד דוד זיילר ורענן שגיא, שהודח משום שהוא חבר בליכוד ולא ב"קדימה" וכי שטרית היה מצוי בניגוד עניינים מוסדי, בין האינטרסים עליהם הוא אמון מכוח תפקידו כשר פנים, לבין האינטרסים המפלגתיים שלו כחבר ב"קדימה".
השופט עוזי פוגלמן, אליו הצטרפו אדמונד לוי ומרים נאור, קבע כי לא שיקולים פוליטיים-מפלגתיים עמדו בבסיס ההחלטה להקים ועדת חקירה. הוא אף דחה את הטענה ששטרית היה מצוי בניגוד עניינים מעצם תפקידו כשר. "מציאות שגורה היא כי המפלגה אליה משויך שר הפנים תהיה מיוצגת ברשויות מקומיות רבות", צוין.
ואולם במקרה זה, "העברת ראש העירייה הנבחר מתפקידו ופיזור המועצה, שיביאו לכך כי במועד בו ייערכו בחירות (גם אם בעוד שנתיים) לא יתמודד העותר כראש עירייה מכהן, וכי מערכת בחירות זו תתנהל על רקע החלטת משרד הפנים להעביר מכהונתם את חברי המועצה וראש העירייה, היא תוצאה המשרתת את עניינו של מועמד מפלגת קדימה, בו תומך שטרית בכובעו ה'מפלגתי'. די באמור כדי לקבוע כי האינטרסים הנדונים באים לכלל התנגשות במקרה שלפנינו".
פוגלמן מצא נתונים נוספים המלמדים על עוצמת החשש לניגוד עניינים. המרכזי שבהם: 3 חודשים בלבד לפני ההחלטה, סייר שטרית באופקים ואמר ש"העיר סבלה שנים מחוסר מנהיגות נכונה"; רוני בן-חמו (מועמד קדימה) "יהיה ראש עיר טוב" וכי על שרי קדימה לעזור לו. לכן, עוצמת החשש לניגוד עניינים היא בדרגה של "אפשרות ממשית", שהוא המבחן המחמיר בפסיקה. (בג"ץ 7767/07).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.