מנכ"ל סימנס ישראל המודח: הפכו אותי ל"שעיר לעזאזל" בפרשת השוחד לדן כהן

ביה"ד לעבודה ידון בשבוע הבא בבקשת אורן אהרונסון למנוע את פיטוריו ; סימנס: המנכ"ל לא מושעה, הוא בחופשה

מנכ"ל סימנס ישראל, אורן אהרונסון, לא הושעה מתפקידו אלא מצוי בחופשה. כך טענה היום (ה') החברה בדיון שהתקיים בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, בבקשה שהגיש אתמול אהרונסון למנוע את פיטוריו הצפויים. השופטת ורדה סאמט דחתה את מועד השימוע שתכננה הנהלת סימנס העולמית לערוך לאהרונסון בגרמניה ב-31 במארס. מועד חדש ייקבע לאחר שהיא תכריע בטענותיו כי השימוע פסול.

סימנס ישראל היא שותפות בין סימנס העולמית (75%) וציגלר הנדסה (25%), בה שותפה גם משפחת אהרונסון. מערכת היחסים בין סימנס העולמית לסימנס ישראל עלתה על שרטון, על רקע פרשת השוחד לכאורה שניתן לשופט בדימוס דן כהן, בעת שכיהן כיו"ר ועדת המכרזים בחברת החשמל. בספטמבר הותר לפרסם כי רשות ניירות ערך חושדת שאהרונסון הוא זה שנתן לכהן את השוחד בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, בתמורה לקידום העסקה לאספקת טורבינות גז בשווי מיליארד דולר על-ידי סימנס.

לפני כשבוע החליטו סימנס העולמית וסימנס ישראל להוציא את אהרונסון לחופשה וזימנו אותו לשימוע בחברה. המנכ"ל מיהר לפנות לבית הדין ובאמצעות עוה"ד ד"ר דורי קלגסבלד, אריאל שמר וורד גרטל, טען שפיטוריו נובעים משלוש סיבות.

לטענתו, הסיבה הראשונה היא רצונה של סימנס להציגו בפני התקשורת וחברת החשמל כ"אשם" בפרשת דן כהן, ובכך לנקות את עצמה ואת בכירי החברה העולמית מאשמה. לדבריו, שתי החברות בחרו בו כ"שעיר לעזאזל" למעשים פסולים שנעשו לכאורה בתקופת המנכ"ל הקודם.

הסיבה השנייה, לדבריו, היא הרצון להסיר את התנגדותו לכוונת סימנס העולמית לרוקן את סימנס ישראל מנכס משמעותי שלה - פרויקט הרכבת הקלה בתל-אביב - ולהעבירו לחברת STTS, שבשליטתה המלאה. זאת, כחלק ממהלך להפחית את שווייה של סימנס ישראל ולפגוע בבעלי מניות המיעוט בה (ציגלר). לטענת אהרונסון, הליך הפיטורין עלול לסייע לסימנס לקנות את מניות המיעוט בשווי נמוך משוויין האמיתי ובהפרת המנגנון הקבוע בהסכם המייסדים של סימנס ישראל.

הסיבה השלישית, לפי אהרונסון, היא ניסיון פסול ובלתי חוקי להוציא ממנו פרטים על העדות שמסר כשנחקר בפרשת השוחד, בעוד הפרקליטות אסרה עליו למסרם.

בבקשתו של אהרונסון נטען כי הליך הפיטורין אינו חוקי משום שסימנס לא קיימה את חובת ההיוועצות בחברת ציגלר, בטרם החליטה להחליפו, כפי שמחייב הסכם המייסדים. בנוסף, דירקטוריון סימנס ישראל, שהחליט על השעייתו, פיטוריו והחלפתו, כלל ארבעה חברים בלבד שרק אחד מהם (אהרונסון עצמו) הוא נציג ציגלר, גם זאת לכאורה בניגוד להסכם.

השופטת סאמט הורתה לסימנס ישראל להגיב לבקשה עד ליום ראשון, כשלמחרת יתקיים הדיון בבקשה לצו מניעה זמני. (בש"א 1693/08).