יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, פנה בסוף השבוע לשר לביטחון פנים, אבי דיכטר, ולמפכ"ל המשטרה, רב ניצב דודי כהן, בדרישה לפתוח במו"מ מיידי על אופן קליטתם של 650 עובדים במשטרת ישראל, המועסקים בה באמצעות חברות כוח אדם.
התיקון לחוק חברות כוח אדם, המבטיח קליטת עובדי כוח אדם כעובדים מן המניין בתוך 9 חודשי העסקה, נכנס לתוקף בינואר האחרון אחרי 8 שנים של עיכוב בחוק ההסדרים. בהסתדרות התריעו אמנם, כי מעסיקים רבים ינסו להתנער מהחוק ולמצוא דרכים לעקוף אותו, אולם לאחרונה התברר כי אפילו במשטרה, האמונה על אכיפת החוקים במדינה, לא מסוגלים להצהיר כי יקיימו את החוק כלשונו.
עובדי חברות כוח האדם במשטרה מועסקים בתפקידי אחזקה, מכונאות, פקידות, חשמלאות, הנהלת חשבונות ובתפקידים נוספים. לאחרונה נודע לעובדים כי במשטרה לא מתכוונים לקלוט אותם כעובדים מן המניין, אלא להעבירם לקבלני שירותים או מיקור חוץ עליהם לא חל, באופן פרדוקסאלי, חוק חברות כוח אדם.
העובדים חוששים עוד, כי חלק מהם אף יפוטרו לפני חודש ספטמבר הקרוב המועד בו הם אמורים להיקלט במשטרה על פי החוק. חשש זה הביא בחודש האחרון להצטרפותם להסתדרות של כ-250 מן העובדים, כך שההסתדרות הפכה לארגון היציג של כל 650 העובדים. "אני לא רוצה לחשוב שבמדינה דמוקרטית ומתוקנת מתכוון הגוף שאמון על אכיפת החוק לעקוף את החוק", אמר היום עיני. "אני מקווה שהמשטרה תכנס להידברות עם ההסתדרות ולא תאלץ אותנו לפתוח במאבק", הוא הוסיף.
לדברי היועמ"ש של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, שי תקן, בהסתדרות מודעים לכך שהמשטרה אינה יכולה לקלוט בהכרח את העובדים כשוטרים לכל דבר, בעיקר בשל מגבלת תקנים. יחד עם זאת, הוא מציע כי המשטרה תקלוט את העובדים במעמד של "אזרחים עובדי משטרה", על פי המודל של אזרחים עובדי צה"ל. במשטרת ניו-יורק, למשל, שהצלחותיה הרבות מופיעות גם באתר האינטרנט של משטרת ישראל, מעסיקים כ-14 אלף אזרחים עובדי משטרה.
מן המשטרה נמסר בתגובה: "משטרת ישראל מודעת לתחושה הקשה המלווה את האזרחים, עובדי חברות כוח האדם במשטרה, ומצרה על השימוש במצוקתם בתקשורת לעניין עתידם המקצועי, על ידי גורמים כאלה ואחרים. כידוע, במצב המשפטי הנוכחי אין למפכ"ל המשטרה סמכות חוקית להעסקת אזרחים ולפיכך נערכת בהנחייתו עבודת מטה נרחבת, במסגרתה נבחנות אפשרויות שונות העומדות בפני המשטרה להמשך העסקת אזרחים עובדי חברות כוח אדם, תוך שימת דגש על זכויותיהם, בהתאם להוראות החוק".
אגב, גם בשנת 2001 עלו טענות מצד עובדי חברות כוח אדם במשטרה, לפיהן המשטרה אינה משווה את התנאים שלהם לאלה של העובדים מן המניין, כפי שמחייב סעיף השוואת התנאים בחוק. גם אז נמסר מהמשטרה כי "המשטרה מצויה בעיצומה של עבודת מטה בנושא עובדי כוח האדם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.