ביהמ"ש לעניינים מינהליים בירושלים ביטל את תעריף הארנונה הנגבית על מחסנים תת-קרקעיים, לאחר שקבע, כי הסיווג והתעריף שבהם מחייבת עיריית ירושלים את המחסנים אינם סבירים באופן קיצוני.
השופטת, מיכל שידלובסקי-אור, הורתה לבטל את תעריפי הארנונה, והורתה למועצת עיריית ירושלים לקבוע סיווג נפרד בתעריף שונה למחסנים תת-קרקעיים. פסק הדין ניתן בעתירה שהגיש עו"ד יעקב פינק, בשם יזמי שוק-קניון בחברת א. ארנסון בע"מ.
העותרים טענו, כי העירייה מחייבת מחסנים תת-קרקעיים בתעריף זהה החל על משרדים וחנויות. לטענתם, ישנם פערים מהותיים בין תעריפי הארנונה של עיריית ירושלים למחסנים תת-קרקעיים לבין תעריפי עיריות אחרות. כך למשל, בשנת 2001 היה המחיר בירושלים למחסן תת-קרקעי 240 שקל למ"ר, בת"א כ-90 שקל למ"ר, ובחיפה כ-71 שקל למ"ר.
העירייה טענה, כי בשל הריכוז הגדול של אוכלוסיות עניות, חרדית וערבית - הארנונה למחסנים היא גבוהה. שידלובסקי-אור קבעה, כי תעריף הארנונה בכל הערים שצוינו בתביעה למחסנים תת-קרקעיים נמוך מהתעריף בו חייבה עיריית ירושלים את העותרות, וקבעה כי התעריף בו חויבו אינו סביר במידה הדורשת התערבות.
עוד נקבע בפסק הדין, כי העירייה, שקבעה תעריף זהה לעסק עילי ולמחסן תת-קרקעי, חרגה מתחום הסבירות באופן קיצוני, וזאת בהשוואה לעיריות אחרות. לדברי שידלובסקי-אור, עיריית ירושלים היא הרשות המקומית היחידה שאינה מפרידה בין משרדים וחנויות עיליים ובין מחסנים תת-קרקעיים.
שידלובסקי-אור קיבלה כאמור את העתירה, וחייבה את עיריית ירושלים בהוצאות משפט בסך 15 אלף שקל.
יו"ר האיגוד הארצי למסחר, עזרא עטיה, אמר ל"גלובס" בעקבות פסק הדין, כי האיגוד מכין מאות תביעות של בעלי עסקים להחזרת ארנונה שנגבתה בניגוד לחוק, ובנוסף מתכוון הארגון לפנות לערכאות בעניין גביית הארנונה האחידה לעסקים בכל איזורי העיר, מבלי לקחת בחשבון את המיקום ואת סוג העסק. (עת"מ 28701).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.