ביהמ"ש השלום בת"א גזר היום (ב') עונש של שש שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על תנאי על דליה הורביץ, עורכת דין לשעבר, שהורשעה בגניבה של מיליון שקל מכספי לקוחותיה.
על-פי כתב האישום במשך למעלה משנה (מספטמבר 2002 ועד לתחילת שנת 2004), בשמונה מקרים שונים בהם ייצגה הורביץ את לקוחותיה, ממשרדה בחולון, בין היתר בעיסקאות נדל"ן, היא קיבלה כספים לשמירה בנאמנות. זאת ביודעה, כי בכוונתה לעשות בהם שימוש לכיסוי חובותיה האישיים וכי לא תוכל להשיבם לבעליהם.
הנאשמת הורשעה בבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין ורשיונה נשלל ממנה לצמיתות. לביהמ"ש הוגש גיליון הרשעות קודמות ממנו עולה, כי הנאשמת הורשעה ב-1991בהפרת הוראה חוקית ובניסיון לשיבוש מהלכי משפט. השופטת נשיאת ביהמ"ש עדנה בקנשטיין קבעה בגזר הדין, כי אין ספק, כי הורביץ אינה ראויה להיות עורכת דין.
לדברי בקנשטיין, הורביץ נהגה כאחרונת העבריינים, ניצלה את האמון שרכשו לה לקוחותיה עקב מעמדה כעורכת דין ולא חסה על מצוקתם של לקוחותיה שנקלעו לרגעי משבר וכל שביקשו לפחות להבטיח לעצמם, כי כספם יישמר בידיים בטוחות ונאמנות.
בקנשטיין ציינה, כי מבין המתלוננים היו נשים קשישות, אישה חרשת אילמת, ונשים גרושות חד הוריות.
לדבריה, המתלוננות ראו בהורביץ עוגן הצלה ומקום מבטחים אולם לא העלו על דעתן, כי מקום מבטחים זה יהווה עבורן מיכשול שעמו יצטרכו להתמודד במהלך שארית חייהן.
בקנשטיין קבעה בגזר הדין, כי הורביץ פיתחה שיטה לביצוע מעשי הגזילה תחת האצטלה של היותה עורכת דין ומדובר בפרשה חמורה בה הכירה הנאשמת את קורבנותיה באופן אישי וניצלה את האמון המוחלט שרחשו לה.
לדברי בקנשטיין, מדובר בנאשמת מניפולטיבית שפעלה כדי לקדם את מטרותיה, בניגוד לעמדות מוסריות ועל רקע של טשטוש ערכים ומעשיה בוצעו ללא חשש ומורא. כאשר הקורבנות חששו להתלונן במשטרה מתוך שציפו שהגזילה תוחזר לידיהם בשל טוענות שווא שהפריחה בבואן לדרוש ממנה את כספן.
עוד ציינה בקנשטיין, כי על יסוד אמונתן בהתנהגותה החיובית לכאורה וכי היא פועלת למענן, נלכדו ברשתה הקורבנות התמימים עליהם הביאה הנאשמת אומללות של ממש. לדבריה, הורביץ לא התנצלה ולא ניסתה להסביר או להחזיר את הכספים.
בגזר הדין ציינה השופטת, כי הורביץ לא היססה והזמינה משטרה כדי לפנות ממשרדה את אחת המתלוננות שבאה כדי לבקש את כספה בחזרה. גם כאשר המתלוננת הזו גוללה בפני השוטר את סיפורה סירב הלה להאמין. כי המדובר בגניבה על ידי עורכת דין.
לדברי בקנשטיין, הורביץ במעלליה פעלה ללא מעצורים תוך כוונה להונות את ציבור לקוחותיה ועשתה שימוש בכספם למען כיסוי חובותיה האישיים. עוד הוסיפה השופטת כי מדובר בנאשמת שלא היה חסר לה דבר לא מבחינה מקצועית ולא מבחינה כלכלית ואף לא מבחינה אישית ומשפחתית. כמו כן אימת ההרשעה בפלילים לא היתה עליה אולי משום שהקלו עמה בעבר.
לסיכום קבעה, כי האינטרס הציבורי מחייב ענישה מחמירה ומרתיעה ולאחרונה רבו המקרים בהם הורשעו עורכי דין בגין מעילה באמון לקוחותיהם ושליחת יד בכספן. השופטת הדגישה כי נפיצות העבירה מחייבת אף היא הרתעה על דרך של החמרה בענישה. לדברי בקנשטיין, הדרך הנאותה להשבת הכספים במקרה הנדון היא הדרך של הליך אזרחי.
הורביץ הורשעה על-פי הודאתה במסגרת עיסקת טיעון בשמונה עבירות של גניבה בידי מורשה, ארבע עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות ובעבירה אחת של שמיכת צ'ק ללא כיסוי.
הורביץ ביקשה מביהמ"ש לדחות את ריצוי העונש ליום א' בשבוע הבא. התביעה התנגדה לכך בנימוק, כי זו ידעה שהיא צפויה למאסר בפועל. בקנשטיין דחתה את הבקשה וקבעה כי תחל בריצוי מאסרה עוד היום. (ת.פ 4796/04).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.