סקר "גלובס-סמית": ירידה בתמיכה באולמרט, בעיקר בקרב העולים

עפ"י הסקר: קדימה מקבלת 40-41 מנדטים, העבודה - 16-17 והליכוד - 15-16 מנדטים * שינוי עדיין לא עוברת את אחוז החסימה

עדיין לא ברור כיצד תשפיע "רעידת האדמה" ברשות הפלשתינית על המערכת הפוליטית הישראלית. ניצחון החמאס בבחירות ברשות הפלשתינית, התחולל, לאחר שלאחרונה הסתמנה יציבות מסויימת ביחסי הכוחות בין המפלגות לקראת הבחירות ב-28 במארס.

מסקר "גלובס-סמית" שנערך ע"י רפי סמית, עוד לפני הפרסום על ניצחון החמאס, עולה, כי בהשוואה לשבוע שעבר, חלו שינויים קלים בלבד בתמיכה במפלגות, כאשר חלק מהנתונים מבחינת "קדימה" פחות טובים, בעיקר בקרב העולים החדשים.

עוד עולה מסקר "גלובס-סמית", כי כמו בשבוע שעבר - "שינוי" לא עוברת את אחוז החסימה והמפד"ל ומר"צ לא מצליחות להתחזק והידרדרות קלה נוספת - אף עלולה להוריד אותן מתחת לאחוז החסימה.

על-פי תוצאות הסקר, קדימה מקבלת 40-41 מנדטים, לעומת 41-42 בשבוע שעבר, העבודה - 16-17, לעומת 17-18 בשבוע שעבר והליכוד - 15-16, לעומת 15 בשבוע שעבר.

השינוי הבולט השבוע בסקר "גלובס-סמית" הוא לגבי מעמדו של אהוד אולמרט, כאשר 40% ענו שאינו מתאים לתפקיד ראש הממשלה, לעומת 35% בלבד, שסברו כך בשבוע שעבר. מפילוח התוצאות מסתמן, כי עיקר הירידה במעמדו של אולמרט היא בקרב העולים החדשים.

לעומת זאת לגבי מידת ההתאמה של נתניהו ופרץ בכלל הציבור, עדיין לא חל שינוי.

עוד עולה מהסקר, כי 52% מהציבור היהודי מגדיר את השקפת עולמו הפוליטית במרכז, 17% בשמאל ו-31% בימין ומכאן ניתן להבין מדוע נתניהו ופרץ "מירכזו" את עצמם בנאומים שלהם השבוע בכנס הרצליה.

מבדיקת סקר "גלובס-סמית" לגבי העמדות הכלכליות-חברתיות, עולה, כי 63% תומכים בהגדלת הוצאות הממשלה לחינוך, בריאות ורווחה ולא להפחית מיסים, לעומת 25% התומכים בהקטנת הוצאות הממשלה בתחומים אלו ובמקביל להפחית מיסים.

במילים אחרות: תפיסת עולם יותר סוציאליסטית מאשר קפיטליסטית.