דווקא עם ההתקדמות על ציר הזמן וההתרחקות מהאירוע עצמו, פרשת ההפצצה בכפר כנא נעשית פחות ופחות ברורה.
ב-30 ביולי הפציצו מטוסי חיל האוויר בניין בן שלוש קומות בכפר הלבנוני. בתחילה, פורסם בכל כלי התקשורת כי באירוע נהרגו יותר מ-60 אזרחים לבנוניים, בהם יותר מ-30 ילדים. היום (ה') פורסמו נתונים רשמיים ושונים לגמרי של הארגון למעקב זכויות האדם, לפיהם נהרגו במתקפה 28 אזרחים, בהם 16 ילדים.
הבלוגרים יוצאים למלחמה
בימים האחרונים מתפתחת מערכה נוספת, מרתקת לכשעצמה, בעניין המתקפה בכנא. המערכה החדשה מתנהלת באינטרנט, יותר נכון: בזירת הבלוגים.
אתמול כתבנו כאן על בלוג בריטי בשם EU Referendum, הטוען כי כמה מהתמונות מחילוץ הנפגעים בכפר כנא בוימו על ידי צלמי סוכנויות הידיעות הגדולות, בהן AP ורויטרס, במטרה להגביר את אפקט הזוועה ולייצר רייטינג גבוה יותר. הבלוגר מגבה את טענותיו בנימוקים שקשה מאוד לסתור אותם.
אלא ש-EU Referendum לא לבד. בלוג אחר, בשם Confederate Yankee, לוקח את הטיעונים על כפר כנא צעד אחד נוסף. הפעם, לא הדיווח על האירוע מוטל בספק עצמו, אלא יסודות האירוע עצמו - כלומר, מה באמת קרה בכפר כנא.
שבע שאלות מציקות
ולהלן השאלות המרכזיות, שמציג הבלוג Confederate Yankee:
1. הבניין בכנא קרס כתוצאה מהפגזה אווירית - אך הגג שלו נותר ללא פגע. כיצד זה ייתכן? כתב CNN שהיה במקום דיווח על בורות באדמה כתוצאה מהפגזות, בסמוך לבניין, אך העלה חשד שהבית עצמו לא קרס כתוצאה מהפגזה מהאוויר. אם כך, ממה הוא קרס?
2. הבניין קרס 7-8 שעות אחרי הפצצת צה"ל. איך ניתן להסביר את העובדה שהאזרחים הרבים בבניין החליטו להישאר בו? האם ייתכן שאחרי פגיעה ישירה בבניין בו שהו הם החליטו פשוט לסובב את הגב וללכת לישון, ואז, בבוקר, קרס לרוע מזלם כל הבניין?...
3. חיזבאללה טוען כי האנשים בבניין לא היו יכולים להתפנות כי צה"ל הרס, בהפגזות קודמות, את דרכי הגישה והגשרים באזור. גם אם נניח שזה נכון, איך מסבירים בחיזבאללה את הגעתם המהירה ביותר, עם שחר, של אנשי התקשורת הזרים, ששהו בצור, למקום האירוע בכנא? מתברר שבכל זאת יש דרכים וגישה.
4. איך ניתן להסביר את מועד תחילת מבצע הפינוי - בשעות הבוקר, רק לאחר הגעתם של צוותי התקשורת והצלמים הזרים?
5. חמור מכך: איך ניתן להסביר שבכל צילומי האירוע לא ניתן לראות אפילו חילוץ של אנשים חיים, כלומר: ניצולים ללא פגע או פצועים בדרגות שונות? מה, כולם ללא יוצא מן הכלל מתו בבניין בכנא?
6. עובדי החילוץ לא אפשרו לעיתונאים להתקרב לבניין ההרוס, והצטיידו בעצמם במצלמות. מדי פעם הם היו יוצאים עם מתים על אלונקות מכוסות ביריעות, והסיטו את היריעות כדי שהתקשורת הזרה תוכל לצלם את פני המתים. כאשר זה קרה ניתן היה לראות משהו מוזר ביותר: פנים אפורות, צפודות, נפוחות. הבלוג שואל: האם מדובר בגוויות של אנשים שמתו לפני מספר ימים?
צפדת מוות מתחילה להופיע 3-4 אחרי המוות, ומגיעה לשיאה 12 שעות אחריו. כל התמונות מכנא מראות מתים שלכאורה מתו רק שעה-שעתיים קודם לרגע הצילום. ואם כך, איך ייתכן שכבר פשתה בהם צפדת המוות?
הבלוגר מציין, בהקשר זה, כי חיזבאללה הקים בעיירה צור הסמוכה, כמה ימים לפני האירוע, חדר מתים אירעי ובו רוכזו גופות הרוגים במתקפות צה"ל... תחשבו לבד לאן הוא לוקח את זה. בהקשר הזה הוא מציין אירועים פלשתינים קודמים בהם נעשה זיוף אירוע, כמו במקרה של הילד הירוי מוחמד דורא, ברצועת עזה.
7. איך אפשר להסביר את העובדה שאף לא אחד מהילדים המתים שהוצגו למצלמות סבל מפגיעות מעיכה, האופייניות כל-כך למקרים כאלה, של התמוטטות בניין על יושביו?
ייתכן שלעולם נדע
הערה לסיום: חקר האמת בנוגע לכפר כנא רחוק מאוד עדיין מסיומו. ייתכן שלעולם לא נדע מה באמת קרה שם, וייתכן שלפנינו תיאורית קונספירציה של בלוגרים המצדדים בצד הישראלי במלחמה. ייתכן. לכן, מומלץ לקרוא את הבלוגים עצמם, להתרשם מהתמונות המתפרסמות בהם, מההסברים לתמונות אלו - ולנסות להבין לבד, ללא תיווך התקשורת, מה קרה בכפר כנא.
להלן שלושה מהמקורות שכדאי להתחיל בהם:
http://eureferendum.blogspot.com
http://confederateyankee.mu.nu
http://hotair.com
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.