בעלי עניין רכשו בחודשיים האחרונים מניות בסקטור בסכום שיא של יותר מ-340 מיליון דולר, לאחר שמדד הקמעונאות צנח ב-24% בחמשת החודשים האחרונים.
לניתוח של חברות ומניות נוספות גילשו לאתר בורסה פלוס
ייתכן ומניות הקמעונאות האמריקניות, שרובן נפלו בעשרות אחוזים בחודשים האחרונים, קרובות לתחתית. בעלי עניין בחברות רבות רכשו בחודשיים האחרונים מניות בסקטור בסכום שיא של יותר מ-340 מיליון דולר, לאחר שמדד הקמעונאות צנח ב-24% בחמשת החודשים האחרונים.
בשבוע שעבר פורסם כי הצרכנים האמריקנים הסתערו בסוף השבוע שעבר על החנויות לקניות של הרגע האחרון לקראת חג המולד. עונת הקניות לחגים הנוכחית היא החלשה ביותר ב-5 השנים האחרונות כך שההתאוששות בימים האחרונים היא כמו אוויר לנשימה לבעלי החנויות.
מנתוני ShopperTrak, שעוקבת אחר יותר מ-50 אלף אתרי קמעונאות בארה"ב, עולה כי המכירות הקמעונאיות בסוף השבוע האחרון שלפי חג המולד (21 בדצמבר עד 23 בדצמבר) רשמו גידול של 18.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
למרות ההתאוששות הזמנית במכירות, לקמעונאים יש עדיין הרבה סיבות לדאגה, מכיוון שהצרכן האמריקני מותקף מהרבה מאוד כיוונים: ירידת מחירי הבתים, עליה חדה בהוצאות על דלקים, עליה במחירי מוצרי מזון, ביטוחים, תרופות ועוד.
מנגד, הריבית צפויה להמשיך ולרדת בחצי השנה הקרובה (הצפי הוא שהפדרל ריזרב יפחית את שיעור הריבית מ-4.25% כיום ל-3.5% ואולי פחות מכך במהלך 2008). גורם נוסף, וחשוב מאוד, התומך בקמעונאים בארה"ב הוא רכישות ערות מצד תיירים המגיעים ליבשת מכל העולם כמעט בעקבות הדולר הזול ורוכשים מוצרים רבים.
רכישות ערות של בעלי עניין נרשמו במניות לימיטד בראנדס (סימבול LTD) בה רכש המנכ"ל לסלי ווקסנר מניות ביותר מ-19 מיליון דולר מתחילת חודש נובמבר. אליו הצטרפו עוד 10 בעלי עניין ברכישות במיליוני דולרים. לימיטד נפלה בכ-40% מתחילת השנה, למחיר נוכחי של 18.58 דולר למניה, שווי שוק של כ-6.6 מיליארד דולר ומכפיל היסטורי של כ-10.
ברשת חנויות הכלבו דילארד'ס (DDS) רכש הדירקטור וורן סטבנס מניות ב-1.75 מיליון דולר לאחר שהמניה צנחה בשיעור הגבוה ביותר מאז 1980. מניית דילארד'ס נפלה ביותר מ-50% בששת החודשים האחרונים, למחיר נוכחי של 19.19 דולר, שווי שוק של כ-1.4 מיליארד דולר ומכפיל היסטורי של כ-9.7.
טארגט (TGT), אחת מענקי הקמעונאות בארה"ב, הזהירה אתמול כי המכירות בחודש דצמבר בחנויות הפועלות יותר משנה צפויות להיות נמוכות בהרבה מהציפיות ולנוע סביב עליה של 1% עד ירידה של 1% . מניית TGT הגיבה בירידה של 2.5% למחיר של 51.16 דולר. לחברה שווי שוק של כ-42.5 מיליארד דולר ומכפיל היסטורי של כ-15. המניה צנחה בכ-28% בחודשים האחרונים.
בשורה התחתונה: סקטור הקמעונאות האמריקני ספג בחודשים האחרונים מכות כואבות ומרבית מניות הסקטור צנחו בעשרות אחוזים. הירידה משכה בעלי עניין רבים להכניס את היד לכיס ולהתחיל באיסוף סחורה מאסיבי. אנליסטים רבים ממשיכים להאמין בכוחו של הצרכן האמריקני, שהוכיח את יכולתו להמשיך להוציא כספים בכמה משברים משמעותיים בשנים האחרונות: אחרי התפוצצות בועת ההיי-טק ב-2000-2002, לאחר ה-11 בספטמבר ומבקרים נוספים. עם זאת, רכישה כאן צריכה להיעשות רק בהסתכלות לטווח ארוך ועם הצבת הוראת עצירת הפסד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.