בנק ישראל ביטל את ההיתר לרכישת בנק באוקראינה שנתן לבנק הפועלים . מדובר בבנק האוקראיני OJSC Innovation, אותו התכוון בנק הפועלים לרכוש באמצעות חברת תרשיש, חברת החזקות והשקעות בבעלותו המלאה.
לדברי סטנלי פישר, ההתפתחויות הכלכליות שחלו באוקראינה חייבו אותו לשקול את הצורך בביטול ההיתר.
בעקבות הודעת בנק ישראל, שהתקבלה ביום חמישי בערב, ביטל בנק הפועלים את הסכם הרכישה למחרת באמצעות תרשיש, כאמור. בנק הפועלים עמד לשלם 136 מיליון דולר תמורת 75.8% מהשליטה בבנק, אך לאור המשבר העולמי והשפעתו של המצב באוקראינה ירד המחיר בשבועות האחרונים. על פי ההערכות, ירד המחיר ב-6.6% ל-127 מיליון דולר - מה שמשקף לבנק האוקראיני שווי כולל של 167.55 מיליון דולר.
ההסכם עם הבנק נחתם לפני כמעט שנה, בדצמבר 2007. הבנק האוקראיני נוסד ב-1989, וכאחד הבנקים הוותיקים באוקראינה, התרכז בפעילות מול עסקים קטנים ובינוניים באמצעות רשת של כ-30 סניפים ומעל 100 סניפונים על פני 24 מחוזות. משרדו הראשי ממוקם בקייב.בעלי השליטה בבנק הם Serhhiy Viktorovych Kryvosheya ו-Serhhiy Mykolayovych Rys (כ-37.7% כל אחד) ו-Shelton (כ-0.4%).
רכישת הבנק השתלבה באסטרטגיית ההתרחבות הגלובלית של בנק הפועלים, המתמקדת ברכישות במדינות קרובות כמו טורקיה (בנק פוזיטיף), ובמדינות מזרח אירופה כמו קזחסטן רוסיה (הבנק נמצא במגעים לרכישת בנק SDM). בנק הפועלים התעניין בחודשים האחרונים ברכישת בנק גם ביוון אף בחן אפשרויות בוויטנאם, אולם המגעים לא צלחו.
ל"גלובס" נודע, כי בסוף ספטמבר התקיימו דיונים ראשוניים בהנהלת הבנק בשילוב חברת הייעוץ מוניטור שתבחון את פעילותו הבינלאומית האסטרטגית של פועלים, נוכח ההתפתחויות בשווקים הבילנאומיים. מאז התמנה דני דנקנר ליו"ר הבנק, בפועלים אין יעד רב-שנתי להיקף ההכנסות שאמורה להניב הפעילות הבינלאומית. מכל פנים, הדיונים שהתקיימו בשלהי החודש שעבר הינם מקדמיים וטרם התקבלו החלטות בנושא.
פועלים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.