הישיבה המכרעת היום (ב') בין ראשי ערוץ 10 לראשי משרד האוצר הסתיימה ללא תוצאות: ל"גלובס" נודע כי המחלוקת בין הצדדים נסובה עתה סביב הערבויות שהערוץ אמור להפקיד בידי הרשות השנייה בגין חובות העבר בתחום התוכן. הרשות השנייה דורשת ערבויות בהיקף של כ-30-40 מיליון שקל.
עוד נודע כי ערוץ 10 מוכן להעמיד עתה סכום של כ-5 מיליון שקל כנגד חובותיו בגין דמי זיכיון, זאת מתוך סכום עליו הוסכם בין הצדדים של כ-12 מיליון שקל. את 7 מיליון השקל הנוספים מוכן הערוץ לשלם בעתיד, אולם אנשי הערוץ לא נקבו במועד - דבר שמהווה מבחינת האוצר בעיה.
כאמור, לאחר משא-ומתן אינטנסיבי בין האוצר לבין ערוץ 10 הוחלט כי הסכום אותו יצטרך הערוץ לשלם מכיסו, באופן כמעט מיידי, עומד על כ-12 מיליון שקל. יצויין כי עד יום חמישי האחרון הסכום עליו דובר כחלק מהחובות שישלם הערוץ באופן מיידי היה 14.7 מיליון שקל. באוצר ניסו ביומיים האחרונים לעשות כל מאמץ להביא לערוץ 10 הקלות נוספות, והסכום המדובר אכן ירד לכ-12 מיליון שקל.
החל מאמש (א') מתדיינים האוצר וערוץ 10במטרה להגיע לפיתרון שיוסכם על כל הצדדים. היום, בתום 3 שעות של פגישה גורלית, יצאו הצדדים מהפגישה ללא הסכם סופי.
בשעות הצהריים מתכנסת מועצת הרשות השנייה במטרה לקדם את הליך המכרז, אולם ישיבה זו עדיין לא צפויה להשפיע על ערוץ 10, שכן "הדד ליין" למעשה הוא ביום שישי הקרוב, עם פרסום מודעת המכרז בעיתונות.
הפגישה שהתקיימה הבוקר דנה למעשה בהצעה האחרונה שהוגשה על-ידי האוצר: תשלום של כ-12 מיליון שקל עד סוף השנה בגין דמי זיכיון, וכן פריסת חובות בהיקף של כ-50 מליון שקל עד 2012. הערוץ כאמור הסכים להחזיר 5 מליון שקל באופן מיידי, אולם לא נקב במועד בו יחזיר את ה-7 מיליון שקל הנותרים. בנוסף כאמור, מחלוקת גדולה התגלתה בעניין הערבויות אותם דורשת הרשות השנייה להפקיד בגין חובות התוכן.
יש לזכור כי מדובר בתשלום עבור דמי הזיכיון המיועדים לפעילות הרשות, ובאשר לדמי התמלוגים המשולמים לקופת המדינה הושג בין הצדדים הסדר לפיהם חובות אלה ייפרסו עד 2012.
פריסת חובות ולא ויתור
פריסת החוב של 12 מיליון שקל נבחנת החל מאמש על-ידי האוצר והרשות השנייה. ככל הנראה עיקר ההסדר כולל פריסת חובות - ולא ויתור או מחיקת חובות, שכן באוצר מודעים היטב לכך שאם יהיה ויתור על חובות לערוץ 10 - אותו ויתור ייעשה גם כלפי ערוץ 2, אשר צפוי ליהנות מכל הקלה שתינתן לערוץ 10.
בנוסף, גורמים באוצר הבהירו כי ינסו לעשות מאמץ להקדים את המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות כבר לתחילת 2011 - זאת בניגוד לנאמר בחוק ההסדרים, שם נקבע כי המעבר ייעשה ב-2012. יחד עם זאת, דובר משרד האוצר הכחיש את הדברים.
הרשות השנייה: נמשיך במאמצים להגיע להסדר
מועצת הרשות השנייה מבהירה היום כי המאמצים להשגת הסדר עם ערוץ 10 יימשכו בימים הקרובים. במסגרת הדיון שקיימה היום החליטה המועצה כי נציגי הרשות - המנכ"ל והיו"ר - ימשיכו לפעול מול נציגי ישראל 10 ומשרד האוצר, על מנת להגיע להסדר שיאפשר את המשך פעולתו של הערוץ.
המועצה שבה והדגישה את דאגתה לעובדים בערוץ ולהמשך ההשקעה ביצירה הישראלית.
במקביל סיימה המועצה לגבש את עקרונות המכרז לערוץ 10, שיפורסם ביום שישי הקרוב אם לא יתגבש הסדר.
במסגרת זו החליטה המועצה על הקריטריונים לבחירת הזוכה: 10% - ה"ביד"; 30% - המבנה הארגוני והניסיון של המציע; ו-60% - השקעה בהפקות מקור.
יו"ר מועצת הרשות השנייה, נורית דאבוש, מסרה כי "הרשות תמשיך ותשקיע כל מאמץ על מנת להגיע להסדר עם ערוץ 10, ואנו מקווים כי אכן ההסדר הזה יביא לסיום המשבר ולהמשך פעולתו של ערוץ".
כאמור, בתום הפגישה היום בין נציגי ערוץ 10, האוצר והרשות השנייה, התברר כי המחלוקת הגדולה כיום היא בין ערוץ 10 לבין הרשות השנייה: הרשות דורשת מהערוץ להעמיד ערבויות בסך של כ-30-40 מליון שקל בגין חובות הבער בתחום התוכן - ואילו הערוץ מבחינתו טוען כי הוא מתקשה להעמיד ערבויות בסדרי גודל שכאלה. עד שהצדדים לא יגיעו לפיתרון בעניין, האוצר לא יוכל לסכם את ההסדר הסופי עם הערוץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.