תאגיד ביטוח הפקדונות הפדראלי, FDIC, המשיך במהלך סוף השבוע בניקיון המערכת הבנקאית בארה"ב. הפעם, הוא סגר את שעריהם של ארבעה בנקים בפלורידה, אילינוי, מרילנד ויוטה- ומחק אותם מהמפה הבנקאית. בכך, הגיע מספר הבנקים שנסגרו בארה"ב מתחילת שנת 2010 ל-26.
ארבעת הבנקים שנכשלו היו: סאן אמריקן בנק מפלורידה; בנק אוף אילינוי מאילינוי, ווטרפילד בנק ממרילנד וסנטניאל בנק מיוטה. הבנקים ניהלו נכסים בהיקף כולל של כ-1.03 מיליארד דולר ופיקדונות בהיקף כולל של כמיליארד דולר.
כאשר פירסט סיטיזנס בנק אנד טראסט מצפון קרוליינה הסכים לרכוש את הנכסים והפיקדונות של סאן אמריקן בנק ולחלוק את ההפסדים עם ה-FDIC, ללווטרפילד בנק ולסנטניאל בנק לא נמצאו קונים. לכן, התאגיד הקים מוסד חיסכון חדש כדי שהלקוחות יוכלו לגשת לפיקדונותיהם ולפתוח חשבונות בבנקים אחרים.
יצוין כי למרות שהבנקים בארה"ב רשמו רווחים ברבעון הרביעי של 2009 לעומת הפסדי ענק בתקופה המקבילה אשתקד, רשימת הבנקים "הבעייתיים" של קרן הביטוח טיפסה ל-702 בהשוואה ל-552 ברבעון הקודם- הרמה הגבוהה ביותר מאז 1993. בכירים בתאגיד צפו בשבוע שעבר כי קצב סגירת הבנקים צפוי להתגבר בחודשים הקרובים ולהגיע לשיא ב-2010.
מספר הבנקים שנסגרו בשנה שעברה, שמעד על 140, היה הגבוה ביותר מאז 1992, כאשר בסיכום 2008 קרסו 25 בנקים במדינה ובשנת 2007 ננעלו רק 3 מוסדות פיננסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.