מצבם של רוכשי הדירות בישראל המשיך להידרדר בחודש מארס, זה החודש השמיני ברציפות. כך עולה ממדד משכן למצב רוכשי הדירות שפרסם היום (ב') בנק הפועלים. המדד ירד ב-0.2% במארס, לרמה של 135.9 נקודות, בעיקר בגלל המשך העלייה במחירי הדירות.
על פי סקר מחירי הדירות של הלמ"ס, מחירי הדירות עלו ב-1.3% בחודש מארס. כך, עלו המחירים ב-22.2% בשנה האחרונה והשלימו זינוק של 41% מאמצע 2007, אז החל גל עליות המחירים הגדול. בהתאם לכך, מצב רוכשי הדירות הידרדר משמעותית: מיולי 2008 ירד מדד משכן בשיעור חד של 21%.
"הירידה במדד משכן מיוחסת בעיקר להתייקרות מחירי הדירות", מסרו כלכלני בנק הפועלים. "עם זאת, הירידה בריבית הלוואות המשכנתא קיזזה את רוב הירידה. שיעור הריבית הממוצע על המשכנתאות ל-20-17 שנה (ריבית קבועה צמודת מדד) שמפרסם בנק ישראל, ירד מ-3.63% בחודש הקודם ל-3.51%. ריבית זו היא הנמוכה ביותר שנרשמה מאז החל בנק ישראל לפרסם נתון זה בשנת 1996".
גורמים נוספים שמשפיע על מדד משכן הינם שיעור האבטלה במשק והשכר הממוצע, אך אלה נותרו כמעט ללא שינוי במארס ולפיכך השפעתם על מדד משכן בחודש זה הייתה זניחה. שיעור האבטלה בישראל עומד על 7.3% והשכר הממוצע הינו כ-8,100 שקל בחודש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.