הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (ו') בשעות הצהריים את מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, אשר עלה ב-0.9%, קצת מעל התחזיות של האנליסטים בשוק ההון.
ההערכות בשוק נעו בין 0.6% ל-0.8% אך גם המדד הנוכחי, שיצא כאמור מעט גבוה מהתחזיות, אינו גבוה באופן יחסי הואיל ומדד אפריל נחשב אחד הגבוהים בשנה, ומושפע, על פי רוב, מגורמים עונתיים, ובראש ובראשונה חג הפסח. באפריל 2009 עלה המדד ב-1% ובאפריל 2008 זינק ב-1.4%.
מדד המחירים לצרכן אפריל 2010 0.9%
הלמ"ס חישבה את מחירי הדיור לרבעון הראשון של 2010. על פי אותם חישובים, עלה מחיר הדיור (ממוצע ארצי) ב-15.9% לעומת הרבעון הראשון אשתקד. עוד עולה מהנתונים הללו כי מחיר שכר הדירה עלה ב-9% ברבעון הראשון של 2010 לעומת אשתקד.
העלייה במדד מוסברת בהתייקרות של 2 סעיפים עיקריים: סעיף ההלבשה, אשר זינק ב-13.7% ומחיר הדיור (שירותי דיור בבעלות הדיירים), אשר עלה ב-1.2%, שיעור מעל הציפיות.
עוד נמסר מהלמ"ס כי הנסיעות לחו"ל התייקרו ב-1.5% וגם הדלק התייקר ב-1.2%. מנגד, הוזלו המלפפונים בכ-20%. לפיכך, עומדת האינפלציה השנתית (12 החודשים האחרונים) על 3%, שהוא הגבול העליון של יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה (בין 1% ל-3%).
רונן מנחם: סבירות גבוהה לעליית ריבית של 0.25%
תוצאות מדד אפריל מחדדות את הדילמה של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, שכן הריבית הנמוכה (ריבית ריאלית שלילית) היא אחד מהגורמים העיקריים, אם לא הגורם העיקרי, בעליית מחירי הדיור. מנגד, התעבות ענני המשבר מעל אירופה לא יכולים להשאיר את פישר אדיש, עובדה שתקשה עליו להעלות את הריבית על מנת לרסן את המחירים.
רונן מנחם, מנהל יחידת האסטרטגיה וההשקעות בבנק מזרחי טפחות העריך לאחר פרסום המדד, בסבירות גבוהה, כי הריבית לחודש יוני תעלה ב-0.25%, זאת לנוכח החלטת בנק ישראל להביא את הריבית לרמה "נורמאלית", ובשל העלייה הנוספת בסעיף הדיור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.