התקדמות ברפורמה ברשות השידור: נפתרו המחלוקות העיקריות במשא-ומתן בין העיתונאים למשרד האוצר, וההסכם יובא היום (ב') לאישור עקרוני באגודת העיתונאים. לאחר השלמת הנספחים, החתימה המחייבת על ההסכם צפויה להתקיים בחודש אוגוסט.
יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, דני זקן, מסר לחברי האגודה כי "ההסכם מבטיח את עתיד השידור הציבורי ומהווה בסיס להחזרת ערוץ 1 לקדמה הבמה התקשורתית בישראל ולחיזוק מעמדו של קול ישראל כרדיו המוביל והמשפיע בישראל".
על-פי זקן, "ההסכם מקנה לעיתונאים תנאי שכר הוגנים, המבטיחים יציבות וביטחון תעסוקתי לעיתונאי רשות השידור לאחר יישום הרפורמה".
כתוצאה מההסכם יתחיל בקרוב תהליך הפרישה של 350 עובדים - בהתאם להסכם שנחתם בחודש אפריל 2009 לפרישת 350 עיתונאים בתנאי פרישה מועדפים.
הסכם הפרישה קובע כי הגיל המינימלי לפורש יהיה 50, והמקסימלי - 64. הוותק המינימלי יהי 10 שנים, וכל פורש יקבל 2 דרגות פרישה ומענק שקלי של 105 אלף שקל ועוד מענק כספי של 11 אלף שקל. העובדים יקבלו 11 חודשי הסתגלות ובנוסף 1-6 חודשי הסתגלות לעובדים עם אחוזי צבירה. בסך-הכול ייצא כל עובד עם הטבות של כמיליון שקל.
הסכם העבודה החדש לעיתונאים ייקבע ל-7 השנים הקרובות ויכלול הבטחה לאי-פיטורים במשך 5 שנים. עוד הוחלט כי העלאת השכר הקובע לצורך תשלום שכר בעת היעדרות - כתוספת רפורמה בשיעור שלא יפחת מ-8%. תוספת הרפורמה תהווה בסיס להפרשות לקרן השתלמות, תוספת שכר בשיעור 5% על בסיס הסכם שכר ארצי, העברת עובדים רבים בתפקידים מוגדרים למבנה שכר כולל שאינו תלוי בהיקף העבודה הנוספת, הכללת כל רכיבים לפנסיה, הפרשה מלאה לקופות גמל על החזרי הוצאות, הסכמה להצמדה מלאה בשיעורי ההפרשות לפנסיה לכלל עובדי המדינה, אי-פגיעה בשכר תוך הבטחת רמת השכר הקיימת, שמירת היקף הכוננויות הקיים לכל עובד ועובד, קידום שכר אישי וטבלאות שכר על בסיס הסכמי שכר ארציים ועדכוני שכר, אופק קידום אפקטיבי וטווח שכר נרחב לכל המקצועות העיתונאיים, תקציב קידום שנתי קבוע, המשך זכאויות של גמולי השתלמות ומענק יובל לעובדים הקיימים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.