המפלגות הגדולות ביוון הגיעו להסכמה על מינויו של לוקס פפדמוס, מי שהיה בעבר סגן יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB) לראש ממשלת יוון במקומו של יורגוס פפנדריאו. הודעה רשמית בנושא יצאה מלשכת ראש ממשלת יוון. בתגובה מיידית לדיווחים בסוכנויות הידיעות על ההסכמה, החלו העליות בשווקים הפיננסים להתחזק. בורסת יוון הגיבה בזינוק מיידי של כ-3%.
פפדמוס, כלכלן במקצועו, נחשב טכנוקרט ומינויו לראש ממשלה בתקופה של משבר כלכלי עשויה לקדם פתרון למשבר. פפדמוס יצטרך להוביל רפורמות מבניות כדי לחלץ את כלכלת יוון מהמצב הקשה אליו נקלעה, כולל הורדת החוב הלאומי והוצאת המשק ממיתון הנמשך זה 4 שנים.
"הוא מעולם לא היה מעורב בפוליטיקה ויודע בדיוק מה צריך לעשות למען הכלכלה", אמר לרויטרס כלכלן בכיר בבית ההשקעות אינווסטק בלונדון.
על ראש ממשלת יוון הפורש פפנדריאו הוטלה מרבית האשמה על מצבה של יוון. אזרחי יוון האשימו אותו בכך ש"הוריד את האומה על ברכיה" במו"מ מול האירופים, וכן על ההידרדרות הקשה במצבה הכלכלי. ממשלת פפנדריאו העבירה שורה של תוכניות צנע כואבות שרק העמיקו את המיתון הקשה במדינה.
כאשר החלו דיבורים על כך שיוון תיאלץ לפרוש מהאיחוד האירופי אם לא תנקוט צעדים אותם הורה לה האיחוד לנקוט - ובראשם קבלת התוכנית הכוללת לפתרון המשבר עם תספורת של 50% על החוב וצעדי קיצוצים חריפים - החלו אזרחי יוון להביע התנגדות ליציאה מהגוש.
"הפוליטיקאים הצליחו להרגיז אותנו מאוד", נכתב במאמר מערכת של העיתון "Kathimerini". "המדינה שוקעת והם רק מתעסקים באינטרסים שלהם והאינטריגות הרגילות שלהם".
ב-15 בדצמבר, לפי משרד האוצר היווני, ייגמר ליוון הכסף והיא לא תוכל עוד להחזיר את חובותיה. זו הסיבה שחבילת הסיוע בסך 130 מיליארד אירו שאמורה יוון לקבל במסגרת התוכנית הכוללת לפתרון המשבר חשובה כל כך למדינה. יוון צריכה להחזיר כ-3 מיליארד אירו למחזיקי האג"ח שלה מה-19 בדצמבר ועד סוף השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.